ایران پرس- صبح روز جمعه نفت‌کش ایرانی سابیتی (SABITY) هنگام عبور از دریای سرخ از دو ناحیه دچار سانحه شد.

این نفتکش در 60 مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شد و بخشی از نفت ازمخازن آسیب دیده به دریا نشت کرد.

"سید عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به هدف قرار گرفتن نفتکش ایرانی در دریای سرخ اعلام کرد، بررسی‌های انجام شده توسط شرکت ملی نفتکش ایران نشان می‌دهد که کِشتی ایرانی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفت کش از شرق دریای سرخ، دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته است.

در چند ماه گذشته نیز برخی اقدامات تخریبی دیگرعلیه نفتکش‌های ایران در دریای سرخ صورت گرفته بود که بررسی‌ها در خصوص عوامل دخیل در این اقدامات و رخداد دیروز در حال انجام است.

حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ،  واکنش هایی را در سطح رسانه ای و از سوی برخی کشورها از جمله روسیه و چین بدنبال داشته است.

البته جمهوری اسلامی  ایران بارها هشدار داده که عناصر و جریان هایی  در منطقه و بیرون از منطقه  هستند که می‌خواهند پروژه ناامن سازی را در منطقه اجرا کنند.

"دیاکو حسینی" مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک چندی قبل با اشاره به حملات مشکوک به دو نفتکش در دریای عمان تنها چند هفته بعد از حملات مشابه به یک نفتکش دیگر در بندر "فجیره" امارات، گمانه زنی‌هایی را پیرامون عوامل پشت پرده این حملات به میان آورد.

حملات تروریستی علیه کشتیرانی، اتفاقی است که می تواند عواقب گسترده‌ای در پی داشته باشد . البته سناریوهایی که از سوی مقامات و ناظران غربی برای تأمین امنیت نفتکش‌ها پیشنهاد شده است نیز جای تامل دارد چراکه می‌تواند تنش‌ها را به یک بحران بین المللی تبدیل کند. این احتمال که هدف از این اقدامات  تروریستی رودررو قرار دادن کشورهای منطقه باشد نیز دور از ذهن نیست.

در ماه ژوئن گذشته؛ دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان هدف حملات تخریبی قرار گرفتند. رسانه‌های و محافل سیاسی این انفجار ها را اقدامی مشکوک علیه دیپلماسی و دسیسه جنگ طلبان برای سوق دادن منطقه خلیج فارس به سوی  جنگ و افزایش فشارها بر ایران دانستند.

"قاسم عزالدین" تحلیلگر مسائل سیاسی می گوید: این اقدامات دسیسه جنگ طلبان برای بازگردان شرایط منطقه خلیج فارس به آستانه جنگ است.

سناریوسازی‌هایی که در چند ماه گذشته در سطح جهان اجرا شده  از جمله اقدام راهزنانه نیروی دریایی انگلیس در تنگه جبل‌الطارق در توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران؛ جملگی در راستای تنش سازی در منطقه بوده است. این همان مسیری  است که کاخ سفید و جناح تندرو در طیف متحدان آمریکا دنبال می‌کنند تا بتوانند بزعم خود اجماع‌سازی از طریق ائتلاف مورد نظر خود علیه ایران را محقق ساخته و تهران را عامل چنین هزینه‌تراشی‌هایی معرفی کنند.

حمله دیروز به کشتی نفت کش ایران را نیز می بایست در راستای جریان های تنش ساز چند ماه گذشته و ادامه سناریویی دانست  که بدنبال  ناامن ساختن مسیرهای حساس کشتیرانی و ایجاد تنش‌ در محیط های  پیرامون جمهوری اسلامی ایران  است.

این جریان ها؛ اما  برهم زننده امنیت و ثبات منطقه است. از تکرار رخدادهایی از این نوع  جهان ضرر خواهد کرد؛ زیرا زمینه را برای ناامنی‌های بیشتر مهیا می سازد که بسود هیچ کشوری نیست. راهزنی دریایی و التهاب‌آفرینی در خلیج فارس وآبراه های بین المللی بازی خطرناکی است  که پایان خوشی برای منطقه  نخواهد داشت.

همانگونه  که سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرد، تمامی مسئولیت‌های ناشی از این اقدام از جمله آلودگی شدید زیست‌محیطی ایجاد شده در منطقه برعهده عوامل این ماجراجویی خطرناک است.

نویسنده: امین زاده

117

بیشتر بخوانید:
 

حرکت نفتکش حادثه‌دیده ایرانی به سمت خلیج فارس

موسوی: عواقب ناشی از حادثه نفتکش ایرانی برعهده ماجراجویان است

توقف نشت نفت از نفتکش آسیب‌دیده ایرانی در دریای سرخ

انفجار در بدنه نفتکش ایرانی در دریای سرخ؛ احتمال حمله تروریستی