ایران پرس- "خارج شدن از توافق بین‌المللی برجام ننگ برای آمریکا است، تحریم مواد غذایی و دارویی مردم ایران، اما ننگی بزرگتر برای دولت آمریکا است."

«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در شصت و ششمین اجلاس وزیران بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در تهران، با تأکید بر اینکه آمریکا مرتکب جنایت ضدبشری شده و اقدامش تروریسم اقتصادی است، افزود: 83 میلیون ایرانی جنایت آمریکا را فراموش نخواهد کرد.

اقدامات تحریمی یکجانبه  امریکا علاوه بر تبعات منفی درحقوق تجارت جهانی، اثرات سنگین و بعضاً جبران‌ناپذیری نیزدرحوزه سلامت دارد. زیرا حقوقی همچون حفظ سلامت، بهره‌مندی از خدمات درمان و دارو و تکنولوژی‌های لازم برای ارتقای سلامت و بهداشت  جامعه  را نقض می کند.

«محسن عبدالهی»  استاد دانشگاه شهید بهشتی می گوید: با اظهارات صریح آمریکایی‌ها و بر اساس حقوق بین‌الملل، تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران،  مصداق جنایت علیه بشریت است که به مفهوم "تروریسم اقتصادی" نزدیکتر است.

از این دیدگاه؛ موضوعاتی که در شصت و ششمین اجلاس وزیران بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در تهران مورد تاکید قرار گرفت  دو پیام مهم به همراه دارد: پیام نخست این اجلاس، بیان ماهیت واقعی تحریم های امریکا  است. سخنان رییس جمهور در آغاز کاراین اجلاس  از این زاویه پیامی جهانی دارد.

اما پیام دیگراجلاس تهران،  اذعان به دستاوردها و پیشرفت های ایران درعرصه های درمانی و سلامت عمومی جامعه است.

در شرایطی که امریکا با  تشدید تحریم های به اصطلاح فلج کننده؛ انزوا و درماندگی ایران را متصور بود ؛ تدروس اوهانوم Tedros Adhanom دبیرکل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد ،جمهوری اسلامی ایران در زمینه بهداشتی در منطقه مدیترانه شرقی پیشگام است.  

اوهانوم تصریح کرد: ایران با ارتقای خدمات بهداشتی، مرگ و میر کودکان، زنان و بیماری‌های واگیر را کنترل کرده است.

البته ایران  در این زمینه  با وجود تحریم ها ؛کمک به همسایگان خود را نیز فراموش نکرده است. رئیس جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در سختی ها درکنار مردم مظلوم فلسطین ، عراق ، سوریه  و یمن بوده است گفت : ملت ایران این کار را موجب افتخار خود می‌داند.

 تهران اکنون به کانون  هم اندیشی  و همکاری در باره مهمترین مسائل مربوط به سلامت و بهداشت در سطح منطقه ای و جهانی تبدیل شده است. در همین راستا دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در نشست تهران با اشاره به برنامه هپاتیت جهانی، گفت: این یک برنامه جهانی برای کنترل، پیشگیری و کاهش مرگ و میر ناشی از هپاتیت است که باید برای اجرای آن در کشورهای  منطقه به خصوص افغانستان تلاش کرد.

«سعید نمکی» وزیر بهداشت ایران در همین خصوص  با بیان اینکه ایران آماده انتقال تجارب موفق خود در حوزه بهداشت و درمان به دیگر کشورها است، افزود: بی تردید تنها راه کنترل بیماری های واگیر و کاهش آسیب به سلامت مردم، انتقال تجارب و هماهنگی کشورهای منطقه و حمایت سازمان بهداشت جهانی است.

پیگیری این اهداف و برنامه ها اهمیتی جهانی دارد و ایران در این زمینه ها همواره پیشگام بوده است. در همین راستا روز سه شنبه  تفاهمنامه ای بین جمهوری اسلامی و دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در "وین" امضا شد.

بر اساس این یادداشت تفاهم مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران به عنوان "مرکز منطقه ای پژوهش و ظرفیت سازی" برای  کمک به درمان ناهنجاری های ناشی از اعتیاد درمنطقه مشارکت  می کند. همکاری و تعامل درجهت کاهش آسیب ها و رفع چالش ها در حوزه بهداشت و درمان  که در اجلاس تهران مورد تاکید قرارگرفت از آن جهت اهمیت دارد که هر یک از کشورها در این زمینه مسوولیت ها یی دارند؛ اما به هر دلیل که نتوانند به این مسوولیت ها عمل کنند ؛عواقب ان برای سایرکشورها نیز سنگین خواهد بود وآثاری زیان باردر سطح  منطقه  بدنبال خواهد داشت.118

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید:

نمکی: سازمان جهانی بهداشت از ایران در برابر تحریم‌های آمریکا حمایت کند

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی: ایران در زمینه بهداشتی در منطقه مدیترانه شرقی پیشگام است

روحانی: دولت آمریکا با تحریم ملت ایران، مرتکب جنایت علیه بشریت شده است