ایران پرس- ایران و چین به‌ عنوان دو کشور تاریخی و فرهنگ‌ساز هر کدام از ظرفیت‌های عظیم گردشگری و صنایع‌دستی برخوردارند که توسعه این صنعت به‌ موازات همکاری سیاسی و اقتصادی ضروری است.

سفر "علی‌اصغر مونسان"، وزیر میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایران به چین و سخنرانی وی در نشست گردشگری دو کشور در پکن، نشان از توجه ویژه به صنعت گردشگری به‌عنوان افقی جدید در روابط ایران و چین در کنار همکاری‌های خوب سیاسی و اقتصادی دو کشور دارد.

چین و ایران علاوه بر اینکه به‌ عنوان کشورهایی با مکان‌های بکر گردشگری، تاریخی، فرهنگی و باستانی در جهان شناخته می‌شوند، دو کشور تولید کننده بزرگ صنایع‌دستی در جهان هم هستند.

حلقه اتصال ملت‌های ایران و چین استفاده از صنایع‌دستی دو کشور بوده که امروز در هر دو کشور به خوبی شناخته شده است.      

توجه ویژه ایران به توسعه صنعت گردشگری به‌عنوان سومین منبع درآمدزای جهان با تقویت دیپلماسی گردشگری گره خورده است و سفر وزیر گردشگری کشورمان به چین در همین چارچوب معنا می‌شود.

حضور 60 شرکت گردشگری چینی در نشست با وزیر گردشگری ایران در پکن، نشان‌دهنده اهمیت این صنعت مردم‌ محور و تعریف شده در افق همکاری‌های ایران و چین است.

در همین چارچوب؛ ایران از اوایل تابستان امسال لغو روادید یک‌طرفه را برای گردشگران چینی اجرایی کرد تا سهم بیشتری از بازار بزرگ خروج سالانه 150 میلیون گردشگر از چین کسب کند.

در همین زمینه؛ "علی‌اصغر مونسان" وزیر گردشگری کشورمان در نشست گردشگری در پکن گفت: بررسی‌های آماری هفت ماه اول گذشته نشان می‌دهد که پس از لغو روادید ورود گردشگران چینی به ایران به‌شکل محسوسی افزایش داشته است.  

ارتباط تاریخی دو ملت ایران و چین به قدمت جاده ابریشم، مسیر توسعه گردشگری را برای دوکشور تسهیل کرده است و امروز گردشگران چینی از سفر به ایران رضایت دارند.

به گفته "دای بین"  رئیس آکادمی گردشگری چین، 85 درصد گردشگران چینی از سفر به ایران رضایت کامل دارند و ایران را از نظر زیبایی و تنوع مکان‌های گردشگری غیرقابل تصور معرفی کرده‌اند.

ایران درچارچوب توسعه مناسبات گردشگری با چین، سفر یک و نیم میلیون گردشگر چینی به ایران را در سال هدف‌گذاری کرده است که علاوه بر لغو روادید، چند اقدام دیگر برای تحقق این مهم ضروری به‌نظر می‌رسد.  

آموزش راهنمایان چینی‌زبان برای همراهی با گردشگران چینی در مدت اقامت آنان در ایران، فراهم کردن زیر ساخت‌های رزرو هتل در فضای وب و ایجاد پلتفرم‌های آنلاین، نقش موثری در افزایش حضور گردشگران چینی در ایران دارد.

در همین زمینه؛ "ولی تیموری"، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران گفت: موسسات آموزشی گردشگری ایران برای همکاری با آکادمی گردشگری چین با هدف تربیت نیروی انسانی و راهنمای گردشگری با زبان و فرهنگ چینی آمادگی دارند.

با توجه به سابقه درخشان روابط کهن ایران و چین، افق همکاری‌های دو کشور در عرصه گردشگری روشن به نظر می‌رسد، چرا که جاده صلح‌آمیز گردشگری این ارتباط را به موازات راه ابریشم بیش از پیش تسهیل می‌کند.

نویسنده: علی‌ کرمی

133/117

بیشتر بخوانید:

برگزاری نشست توسعه گردشگری ایران و چین در پکن

مونسان: ایران برای جذب سالانه یک و نیم میلیون گردشگر چینی هدفگذاری کرده است