ایران پرس- اکنون چند ماه است که جهان با پدیده تازه‌ای از یک بیماری مسری به نام ویروس کرونا مواجه شده است.

شیوع ویروس کرونا از ماه دسامبر 2019 و از شهر «ووهان»  Wuhan در استان «هوبئی» شرق چین آغاز شد.

براساس گزارش های منتشره، بیماری  «کووید – 19» یا همان ویروس کرونا تا روز سه شنبه (25 فوریه)، بیش از 80 هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و 2 هزار و 700 نفر نیز بر اثر ابتلا به آن جان باخته اند.

این ویروس اکنون علاوه بر 30 استان چین، دستکم به 38 کشور دیگر سرایت کرده و در ایران  نیز مواردی از ابتلا به این ویروس شناسایی شده است.

براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، تعداد جان‌باختگان مبتلا به ویروس کرونا در ایران به 15 نفر رسیده است و تاکنون 95 نفر نیز در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

بسیاری از کشورهای پیرامونی ایران و حتی در اروپا وآامریکا؛ تا روزهای اخیر سعی در کتمان آمار مبتلایان به این ویروس را داشتند؛ اما اکنون و در پی اطلاع رسانی ایران در زمینه سرایت این ویروس به کشور، برخی با دادن آدرس های غلط و برای پوشاندن ضعفهای خود و با  بستن مرزها با ایران تلاش می کنند از این موضوع برای اهداف ایران هراسی استفاده کنند.  

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا هم که هیچ فرصتی را برای اتهام زدن به ایران از دست نداده، روز ‌سه‌شنبه در اظهاراتی بی‌اساس مدعی شد: "واشنگتن «بسیار نگران است» که ایران جزئیات شیوع ویروس کرونا را پنهان کرده باشد."

این فرصت طلب‌ها نشان داد که اتهام زنی به ایران به قیمت وارونه نشان دادن واقعیت هاست.

ویروس کرونا تاکنون به 38 کشور از جمله کشورهای پیرامونی ایران که برخی نیز با چین هم مرز هستند، سرایت کرده است.

شکی نیست که تعداد کشورهای در گیر با ویروس کرونا  بیش از آن است که رسما اعلام شده که این مسئله یا به علت نبود امکانات تشخیص درست بوده و یا به علت محافظه کاری سیاسی است.

برخی منابع اشاره کرده اند که آمریکا نیز از کشورهایی است که از اعلام آمار رسمی مبتلایان به این ویروس خود داری می کند.

روزنامه «مردم» چین در همین خصوص نوشت: "منابعی به نقل از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا اظهار کرده اند: در آمریکا نزدیک به یک هزار نفر به این ویروس آلوده شده اند؛ اما اجازه افشای این اطلاعات داده نمی شود."

«حسن روحانی» رییس جمهور روز سه شنبه در جلسه ستاد مبارزه با کرونا با تاکید بر اینکه باید تمام اخبار و اطلاعات به مردم گفته شود، افزود: "یکی از نقشه ها و توطئه های دشمنان، هراس افکنی زیاد در جامعه و به تعطیلی کشاندن ایران است."

براساس گزارشی که وزیر بهداشت روز سه شنبه ارائه داد، نتیجه تلاش ها در جهت کنترل این ویروس است و مراجعه کنندگان در بسیاری از شهرها به شدت کاهش پیدا کرده و افرادی که از بیمارستان مرخص می شوند و تست شان مثبت بوده و دوران درمان خود را گذرانده اند؛ روبه افزایش است.

در پی تشخیص قطعی مواردی از ابتلای به این ویروس؛ مسوولان امور بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران با هماهنگی سایر نهادها همه تلاش خود را با وجود تحریم های آمریکا برای مهار و جلوگیری از انتشار این ویروس بکار بسته اند.

امکانات بهداشتی و درمانی ایران نه فقط در مواجهه با این ویروس بلکه چند ماه پیش نیز زمانیکه که ویروس آنفولانزای نوع "بی" جامعه را تهدید می کرد، به خوبی توانست این بیماری را کنترل کند.

«تدروس اوهانوم» دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، جمهوری اسلامی ایران را در زمینه بهداشتی در منطقه مدیترانه شرقی پیشگام دانسته و گفته است که ایران با ارتقای خدمات بهداشتی، مرگ و میر کودکان، زنان و بیماری‌های واگیر را کنترل کرده است.

اکنون نیز ظرفیت پزشکی و درمانی ایران این توانمندی را دارد که در کوتاه ترین زمان ممکن این ویروس را تحت کنترل قرار دهد.

ایران که در دشوارترین دوران، پیروز نهایی و سربلند حادثه های بزرگ بوده است، از آزمایش مبارزه با ویروس کرونا نیز پیروزمندانه بیرون خواهد آمد.

نویسنده: جمشید امین زاده

133/116

بیشتر بخوانید:

هراس افکنی و تلاش برای به تعطیلی کشاندن کشور، توطئه دشمنان است

گسترش ویروس کرونا در کشورهای منطقه غرب آسیا