اکنون هم اگرچه امریکا به سبب اقتدار و انسجام ملت ایران، تهدید های سخت را در اولویت دوم خود قرار داده، اما با رویکرد به جنگ نرم همچنان به دنبال خصومت ورزی علیه ایران است.
از نگاه برخی نظریه پردازان در غرب، تنها راه نفوذ و تاثیر گذاری بر نظام جمهوری اسلامی استفاده از قدرت جنگ نرم و تکنیک های عملیات روانی تبلیغاتی است.
امریکا در سال 98 درهمین راستا با تشدید جنگ اقتصادی و سوء استفاده از برخی مشکلات و اعتراض های معیشتی در ایران کوشید به اهداف خود دست یابد.
این خصومت ورزی تا زمانیکه نظام جمهوری اسلامی بر سر اصول و ارزش های خود ایستاده است ادامه خواهد داشت. از این دید گاه سال 1398 برای ایران سالی همراه با تجلی وحدت و اقتدار یکپارچه ملت ایران در مواجهه با تهدید ها و توطئه ها بود. ایران در سال 98 درگیر ناآرامی ها و آشوب هایی بود که در پی برخی اعتراضات اقتصادی و معیشتی شکل گرفت ودر برخی شهرها دچار انحراف هایی شد.
در جریان آشوب های خیابانی اوایل زمستان سال 98 در برخی شهر های ایران که در پی اجرای طرح سهمیه بندی بنزین رخ داد؛ تعدادی جان باختند و خساراتی به بار آمد؛ اما ملت ایران در حرکتی خود جوش از جریان های آشوبگر فاصله گرفت و توطئه وسیع، بسیار خطرناک و برنامهریزیشده دشمن را نابود کرد.
اغتشاشات سال 98 یکبار دیگر نشان داد آنچه دولت آمریکا را نگران کرده؛ مسئله حمایت از جریان آزاد رسانه و دفاع از حقوق مردم ایران نیست؛ بلکه امریکا نگران از دست رفتن فرصت های طلایی برای ایجاد آشوب و به زعم خود ضربه زدن به نظام جمهوری در ایران است.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب ایران در پی این نا آرامی ها و آشوب ها در سخنانی در دیدار تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، فرمودند: «ملت ایران در عرصه جنگ نظامی و سیاسی و امنیتی دشمن را عقب زده است و به فضل الهی در جنگ اقتصادی نیز دشمن را بهطور قاطع عقب خواهد زد و با ادامه حرکت کنونی در مسیر رونق تولید و پیشرفت اقتصادی، افق روشن آینده خود را محقق خواهد کرد».
حسن روحانی، رئیسجمهور نیز در جلسه هیئت دولت گفت: مردم در این حوادث نشان دادند که نقشه آشوب و حادثهسازی دشمن و تلاش سرویسهای بیگانه و تروریستی را چگونه میشناسند و فریب نمیخورند. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند مردم ما در حوادث مختلف در برابر نقشه دشمن پیروز شدند این بار نیز در اغتشاشات که نقشه دشمن برای ناامنی بود مردم در این صحنه کاملاً پیروز شدند. آنهایی که ضربه به نظام را طراحی کرده بودند و در دو سال گذشته با تحریمهای جدید و حداکثری میخواستند این فشار باعث شود که مردم یک روز به خیابان بیایند و علیه نظام ایستادگی کنند، این تجربه آخر آنها بود.
روزنامه الاخبار در گزارشی نوشت: در بحبوحه این تحولات بود که وزارت امور خارجه ایران در اقدامی مقتدرانه سفیر سوئیس در تهران را بهعنوان حافظ منافع آمریکا در ایران فراخواند تا اعتراض مقامات تهران را به دلیل اظهارات مداخلهجویانه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در امور داخلی ایران به گوش مقامات کاخ سفید برساند.
پمپئو در اظهارات مداخله جویانه خود بارها از آشوبگران و اغتشاشگران حمایت کرده بود.
الاخبار نوشت: مهار آشوبگریها که به وسیله سیاست «فشار حداکثری» از سوی آمریکا علیه ایران اعمال میشود و در واقع یک جنگ اقتصادی است، موقعیت تهدیدات آمریکا را نسبت به موضعگیری ایران تضعیف کرده است.
مقام های امریکا، از«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا تا وزیر خارجه و سخنگوی کاخ سفید که این نا آرامی ها واغتشاشات پراکنده در برخی شهرهای ایران را بهانه مناسبی برای ادامه رویکردهای خصمانه خود علیه ایران دیده بودند برای حمایت از این ناآرامیها اعلام حمایت کردند.
شبکههای معاند فارسی زبان همچون «بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال و منوتو»، با تحریف مغرضانه وقایع ایران و دعوت به خشونت گسترده علیه نهادهای مدنی در ایران، تلاش کردند برای رسیدن به اهداف خود، از مطالبات مردم بعنوان ابزاریش برای برهم زدن آرامش جامعه و بحران سازی سیاسی استفاده می کنند.
واقعیت این است که آمریکا در تمام سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره درپی تضعیف نظام و از هم پاشیدن وحدت ملت ایران بوده و کوشیده است جمهوری اسلامی ایران را از درون دچار بحران های اقتصادی، سیاسی و گسست اجتماعی کند.
"بهمن نژاد" کارشناس مسائل سیاسی می گوید: " فتنه دو منشاء داخلی و خارجی دارد و راهاندازی فتنه یکی از روشهای ثابت استکبار جهانی برای براندازی نظامهای کشورهای مختلف است."
این کارشناس مسائل سیاسی معتقد است: "دشمنان به این نتیجه رسیده اند که برای براندازی نظام باید از عوامل داخلی استفاده کنند و بر این اساس دفاتر ویژه آمریکا در سراسر دنیا نسبت به آموزش افراد و اقشار مختلف اقدام کرد."
ایستادگی مردم ایران در مقابل جریانهایی نظیر فتنه پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران درسال2009 و تکرار آشوبهای خیابانی در برخی شهرهای ایران دردیماه 96؛ حوادث سال 97 و در آشوب های سال 98 نشان داد که حضور یکپارچه مردم بعنوان قدرت اصلی و رکن مهم ثبات انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ،هرگز به دشمن اجازه نفوذ و خود نمایی را نمی دهند.
نظام سلطه وامریکا در چهل سال گذشته هر آنچه توانایی آن را داشتند، برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی انجام داده اند اما نظام جمهوری اسلامی روزبهروز مقتدرتر و مستحکم تر شده و ملت ایران اقتدار و همبستگی خود را در همه عرصه ها به رخ دشمن کشیده است.
مردم ایران با بصیرت و درایت و دشمن شناسی کم نظیر خود همواره نشان داده اند که توانایی بی اثر کردن توطئه ها و فتنه های دشمنان را دارند. از اینروست که ملت ایران امسال را نیز در حالی به انتها می رساند که توانست در مقابل توطئه ها و فتنه های دشمنان با اقتدار کامل بایستد و بخوبی در این عرصه بدرخشد .
«نوام چامسکی» نظریه پرداز و تحلیلگر مسایل سیاسی و از منتقدان مشهور امریکا در مصاحبهای در تشریح ریشههای عداوت آمریکا با ایران می گوید:
«ایالات متحده و اسرائیل نمیتوانند وجود یک نیروی مستقل در منطقهای را تحمل کنند که خودشان را صاحب آن منطقه تصور میکنند.»
همانگونه که رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کرده اند؛ خصومت عمیق آمریکا با ملت ایران موجب کوری چشمِ محاسباتی آمریکاییها و تکرار اشتباهات آنها شده است.
ایشان در این باره فرمودند: "آمریکاییها به همان توطئههای بینتیجه ادامه میدهند، چرا که خصومت و کینه ورزی، آنها را از دیدن و درک واقعیات و ارزیابی درست محروم کرده است".
ملت ایران در 22 بهمن سال 98 وهمزمان با چهلمین روز شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی نیز با حضوری چشمگیر در راهپیمایی سراسری بصیرت و هوشیاری و موقع شناسی خود را به نمایش گذاشت و قدرت نرم خود را به رخ دشمنان کشید تا به فتنه گران بگوید هرگز اجازه نمی دهد جریان های انحرافی خدشه ای به ارکان اقتدار و توانمندی های نظام وارد سازد.
این حضورهای حماسی به تعبیر مقام معظم رهبری به یکی از قلههای فراموش نشدنی و حرکتی برخاسته از بصیرت، شناختن موقعیت و حرکتی متکی بر ایمان و اراده مردمی در تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد.
آنگونه که حضرت آیت الله خامنهای تاکید کردند: حرکت عظیم ملت ایران در شهرهای مختلف، یک تودهنی به استکبار و صهیونیسم جهانی بود و آنها را وادار به عقب نشینی کرد.
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
سال 98؛ نگاهی به دیپلماسی منطقه ای و بین المللی تهران (1)
سال 98؛ تجلی حضور حماسی مردم در لحظه های حساس(3)