ایران پرس- دوم اسفند سال 1398 برای ایران یکروز متمایز بود؛ روزی که مردم برای انتخاب نمایندگان خود در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به پای صندوق‌های رای رفتند.

در این انتخابات بیش ازهفت هزار نامزد تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان برای بدست آوردن 290 کرسی نمایندگی در مجلس رقابت کردند. این رقابت در شهرهای بزرگتر بیشتر محسوس بود.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران روز جمعه 2 اسفند (21 فوریه) در 208 حوزه انتخابیه سراسر ایران و همزمان اولین میان‌ دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در پنج حوزه انتخابیه (تهران، قم، فارس، خراسان شمالی و خراسان رضوی) برگزار شد.

وزیر کشور ایران میزان مشارکت مردم در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را 57 / 42 درصد اعلام کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای جلسه درس خارج فقه با قدردانی از درخشش مطلوب ملت ایران در امتحان بزرگ انتخابات با اشاره به فضاسازی منفی و پر حجم دستگاههای تبلیغاتی بیگانه ضد شرکت مردم در انتخابات، خاطرنشان کردند: "این تبلیغات منفی از چند ماه قبل آغاز و با نزدیک‌شدن به انتخابات بیشتر شد و در دو روز آخر نیز به بهانه یک بیماری و ویروس، رسانه‌های آنها از کمترین فرصت برای منصرف کردن مردم از حضور در انتخابات چشم‌پوشی نکردند."

ایشان دشمنیِ دشمنان با ملت ایران را محدود به عرصه‌های اقتصاد، فرهنگ و باورهای دینی و انقلابی مردم ندانستند و افزودند: "آنها حتی با انتخابات ملت ایران نیز مخالف هستند چرا که نمی‌خواهند پدیده شرکت مردم به‌نام دین در پای صندوق رأی و در خدمت انقلاب، به‌عنوان یک واقعیت تثبیت شود."

حضرت آیت الله خامنه‌ای برگزاری انتخابات در نظام اسلامی را باطل‌کننده ادعای دشمنان مبنی بر مخالفت دین با آزادی و دموکراسی خواندند و گفتند: "انتخابات در جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که دین مظهر کامل یک دموکراسی همه‌جانبه است و برگزاری 37 انتخابات در طول 41 سال نشان‌دهنده اهتمام بی‌نظیر نظام اسلامی به مردم‌سالاری است."

آمریکا در تمام سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی درپی تضعیف نظام و از هم پاشیدن وحدت ملت ایران بوده و کوشیده است جمهوری اسلامی ایران را از درون ضعیف و ناتوان و وادار به تسلیم پذیری کند، اما هوشیاری ملت ایران در مقابله با جریان‌های دلسرد کننده نظیر آنچه در انتخابات اخیر مجلس شاهد بودیم، به دشمن اجازه نفوذ و تاثیرگذاری را نداد.

در نظام جمهوری اسلامی آرای مردم به منزله تصمیم قطعی و ملاک اصلی در هر انتخاباتی است. به همین دلیل نتیجه انتخابات تابعی از تصمیم ملت است و بر این اساس، اصل مردم سالاری در نظام حفظ گردیده است.

مقام معظم رهبری درتبیین معنای اصل «مردمی» بودن نظام تاکید کرده اند: "مردمی بودن حکومت، یعنی نقش دادن به مردم در حکومت. یعنی مردم در اداره حکومت و تشکیل حکومت و تعیین حاکم و شاید در تعیین رژیم حکومتی و سیاسی نقش دارند [مردم سالاری]. یک معنای دیگر برای مردمی بودن حکومت اسلامی این است که حکومت اسلامی در خدمت مردم است. آنچه برای حاکم مطرح است، منافع عامه مردم است نه اشخاص معین و یا قشر معین یا طبقه معین."

در «مردم سالاری دینی»، خواست مردم، در راستای اهداف ارزشی دین و جامعه است و به همین دلیل، اصل مردم سالاری ضمن حفظ اصول نظام های دموکراتیک محتوای ارزشی دینی خود را نیز حفظ می کند.

در قانون اساسی ایران بر این نکته تاکید شده که نظام بدون حمایت و رای و خواست مردم در حقیقت هیچ است. لذا همه ارکان نظام باید با اتکا به اراده مردم نظام ایجاد شود. در این چارچوب مردم در زمان انتخابات حتی در شرایط سخت و در دوران جنگ تحمیلی و در وضعیت های سخت سیاسی و اقتصادی آزادانه و با اختیار پای صندوق‌های رأی آمده‌اند.

این روند در حالی در ایران استمرار دارد که در کشورهایی همچون بلژیک، استرالیا و اتریش انتخابات اجباری است و مردم ناچارند و باید در انتخابات شرکت کنند. در این کشورها اگر شهروندی در انتخابات شرکت نکند، از حقوق شهروندی محروم می‌شود و باید هزینه‌های سیاسی و اقتصادی بسیاری را تحمل کند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در سخنانشان انتخابات را نشان دهنده «عظمت، اقتدار و بصیرت ملی» و در عین حال برای دشمنان تهدید خواندند و افزودند: "برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق های رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند."

حضور یکپارچه مردم دراین عرصه همواره سرنوشت ساز بوده و بعنوان پایه های ثبات انقلاب و نظام، هرگز به دشمن اجازه نفوذ و خودنمایی را نداده است.

حضور ملت درصحنه های سیاسی و از جمله در پای صندوق های رای همواره سبب قوی تر شدن ایران در مقابله با دشمنان شده است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بیاناتی در همین خصوص برگزاری انتخابات مختلف از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون را نشان دهنده استواری نظام اسلامی بر رأی مردم دانستند و افزودند: "البته نظام اسلامی علاوه بر مردمی بودن، دینی نیز هست و بر همین اساس مردم سالاری در ایران «مردم سالاری اسلامی» است."

در هر دوره ازانتخابات، این فرصت برای مردم به‌وجود می‌آید که عملکرد نمایندگان را بررسی کنند و این روند موجب تقویت پایه‌های مردمی نظام جمهوری اسلامی می‌شود و میدان را برای فعالیت سلیقه‌های جدید باز می‌کند و مجال طرح دیدگاه‌های مختلف را فراهم می‌آورد. این امر به نوبه خود باعث می‌شود مردم به نظام سیاسی خودشان اعتماد کنند.

مردم ایران با هوشیاری و بصیرت در صحنه حضور دارند و نشان داده اند که هرگز به دشمن اجازه رسیدن به اهدافش را نمی دهند.

رهبر معظم انقلاب در بیاناتشان در نگاه به این تحرکات، به عناصر قدرت و ایستادگی ملت ایران در مقابل دشمنان اشاره کردند و گفتند: "دشمن همه‌ی تلاش خودش را به خرج داده و کار خودش را کرده؛ او از خباثت و بدجنسی خودش کم نگذاشته؛ هدفشان هم این است که مسئولین را به تسلیم وادار کنند و محاسباتشان را جوری تغییر بدهند که منتهی بشود به اینکه تسلیم بشوند، یعنی بیایند در مقابل آمریکا تسلیم بشوند؛ و مردم را هم در مقابل نظام قرار بدهند؛ هدف دشمن این است. این محاسبه، محاسبه‌ی غلطی است؛ یعنی محاسبات آمریکا، محاسبات غلطی است. قبلاً هم در سالهای گذشته، در این چهل سال، همین‌ جور محاسباتی را آمریکایی‌ها داشته‌اند و نتیجه نگرفته‌اند و ضرر کرده‌اند و ضربه‌ی مورد نظر خودشان را نتوانستند بر جمهوری اسلامی وارد کنند؛ حالا هم همین ‌جور است؛ این دفعه هم قطعاً‌ شکست خواهند خورد؛ در این تردیدی نیست، منتهی آن کینه و بغضی که اینها نسبت به ایران اسلامی دارند، اینها را کور کرده، یعنی محاسباتشان را خراب کرده و نمیتوانند درست محاسبه کنند."

ملت در چهل و یک سال پس از پیرزوی انقلاب بر همه اصول و ارزش های انقلاب ایستاده است و درمقابله با دشمنان سربلند و پیروز بیرون آمده است.

آنگونه که رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کردند: "در سال 98، راهپیمایی 22 بهمن و انتخابات مجلس شورای اسلامی دو آزمون بزرگ ملت ایران بود ومردم در این دو آزمون درخشیدند."

نویسنده: جمشید امین زاده

116