سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در حوزه فنی هیچ محدودیتی برای تهران وجود ندارد، تاکید کرد: جمهوری اسلامی در حوزه تحقیق و توسعه به خصوص غنی سازی، عملا توانایی تولید هر نوع و تعداد سانتریفیوژ را دارد.

به گزارش ایران پرس؛ «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز چهارشنبه به مناسبت «روز ملی فناوری هسته‌ای» با بیان اینکه ظرفیت تولید روزانه 60 سانتریفیوژ پیشرفته در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی با وضعیت فعلی در غنی سازی، قطعا تولید بالای 250 هزار سو را دارد، اما سازمان انرژی اتمی ایران در تلاش برای افرایش این میزان به یک میلیون سو است.

کمالوندی با اشاره به اینکه با شیوع ویروس کرونا، معرفی و رونمایی از 122 دستاورد هسته‌ای به تعویق افتاده است، تصریح کرد: این دستاورد‌ها به حوزه‌های پزشکی و صنعت و انرژی مربوط می‌شوند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: از جمله این دستاوردها، تعدادی رادیو داروی جدید که در حوزه سرطان کاربرد دارند یا پیشران هسته‌ای که در زیردریایی‌ها و کشتی‌ها مورد استفاده دارد و لیزر‌هایی با توان بالا و متوسط که کاربرد صنعتی دارد.

کمالوندی همچنین با تاکید بر اینکه حوزه ترکیبات ایزوتوپی دوتره، حوزه جدیدی در دنیا است، یادآور شد: حدود 42 ماده دوتره هم در ایران تولید شده که با موارد قبلی، تعدادشان در مجموع 150 نوع دوتره می‌شود که مورد استفاده دارویی و تحقیقاتی دارد و جمهوری اسلامی ایران در این حوزه جزو پنج کشور برتر دنیاست که صادرات نیز دارد.

امروز (چهارشنبه) هشتم آوریل (20 فروردین) به پاس قدردانی از تلاش‌های افتخارآمیز دانشمندان هسته‌ای ایران در تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای، «روز ملی فناوری هسته‌ای» نامگذاری شده است.

دانشمندان ایرانی در چنین روزی در سال 2006 موفق به تولید چرخه کامل سوخت هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی شدند.118

بیشتر بخوانید:

پاسداری از حق هسته‌ای؛ صیانت از حق پیشرفت ملت و استقلال ایران

20 فروردین، روز افتخار و غرور ملی