تهران- ایران‌پرس: وزیر خارجه با تاکید بر اینکه هرگونه محدودیت جدید از سوی شورای امنیت درباره قطعنامه 2231، بر خلاف تعهدات اساسی است که به ملت ایران داده شده است؛ گفت: گزینه‌های ایران در برابر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی قاطع خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، محمدجواد ظریف سه شبنه‌شب در نشست آنلاین شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای بررسی گزارش دوره‌ای دبیرکل این سازمان درباره اجرای " قطعنامه 2231 " مربوط به توافق هسته‌ای ایران، تصریح کرد: چارچوب زمانی رفع محدودیت‌های تسلیحاتی که در قطعنامه 2231 پیش بینی شده، بخش لاینفک از تفاهم سخت به دست آمده است، که طرف‌های برجام را قادر ساخت تا در نهایت درمورد بسته کلی برجام و قطعنامه 2231 توافق کنند.

وزیر خارجه با بیان اینکه چنانچه بار دیگر شورای امنیت تعلل ورزد، به منزله یک نسل عقب‌گرد در چندجانبه گرایی و حاکمیت قانون خواهد بود، افزود: حتی یک جلسه شورا برای نکوهش و دولت آمریکا یا حداقل برای بررسی نقض‌های مکرر آن تشکیل نشده است در عوض برخی از اعضای اروپایی شورا در فکر تخریب بیشتر قطعنامه و شورا هستند در حالی که نسبت به تعهدات خود در مورد برجام پایبند نیستند.

ظریف تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا با برخی از اعمال خود به دبیرخانه فشار آورد تا خوانش گمراه کننده از قطعنامه 2231 را اتخاذ کند، دبیرخانه را وادار به ارتکاب ادعای خود ساخته و اسناد جعلی برای تهیه گزارش کاملاً غیر حرفه‌ای کرد.

ظریف درباره گزارش دبیرخانه سازمان ملل متحد درخصوص قطعنامه 2231 گفت: ایران با عملکرد مبتنی بر حسن نیت، از اعمال این اقدام جبرانی خودداری کرده است تا طرف‌های باقیمانده برجام قادر باشند به وعده‌های خود عمل کنند.

وزیر خارجه با تاکید بر اینکه به مدت یک سال تمام، اجرای کامل برجام را ادامه دادیم؛ افزود: اقدامات جبرانی تهران تا امروز هیچ تاثیری در نظارت و راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای نداشته‌است؛ این در حالی است که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تحت سخت‌گیرانه‌ترین نظام بازرسی در تاریخ قرار دارد.

ظریف با اشاره به ابتکار صلح هرمز هم گفت: ایران خواستار تعامل با تمام همسایگان خود است تا منطقه‌ای قدرتمند که مانع ظهور بلندپروازی‌های هژمونیک، توسط هر قدرت منطقه‌ای یا جهانی باشد، ایجاد شود. به همین منظور، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران ابتکار صلح هرمز، موسوم به امید، را معرفی کرده است.

ظریف با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت و سعادت خود به دیگران وابسته نیست، افزود: تلاش 40 ساله آمریکا برای تسلیم ملت ایران شکست خورده است.

آمریکا با وجود آنکه دو سال پیش رسما و بدون توجه به قطعنامه 2231 شورای امنیت از برجام خارج شده، مدعی است که براساس مفاد این قطعنامه همچنان یکی از مشارکت کنندگان در برجام است.

ممنوعیت‌های مربوط به فروش تسلیحات به ایران؛ به موجب مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت روز 18 اکتبر 2020 برداشته خواهد شد.

جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به بدعهدی‌های آمریکا و متحدان اروپایی کاخ سفید بر اساس مفاد برجام تعهدات خود را کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: 

موسوی: شکست سنگینی در انتظار آمریکاست

در جلسه شورای امنیت چه گذشت؟