به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری ایران پرس، عباس کدخدایی در گفتگویی درباره منع زنان از رییس جمهور شدن در ایران گفت: «منع قانونی وجود ندارد و شاید در دورههای آتی رییسجمهور زن هم داشته باشیم. کما اینکه در هیچ دورهای وزیر زن نداشتیم اما در دولت احمدینژاد یک وزیر زن هم منصوب شد.»
کدخدایی افزود: «میتوانیم همین سوال را به این صورت مطرح کنیم که چرا در آمریکا بعد از ۳۰۰ سال هنوز رییسجمهور زن نداریم. آیا بحث تفاوت بین زن و مرد بوده است؟ مساله ممنوعیتهای قانونی نیست؛ پای مسائل فرهنگی در میان است. در کل دنیا چنین ایرادی وجود دارد.»
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران برای احراز صلاحیت بایستی شرایطی را که در قانون اساسی آمده است؛ داشته باشند.
بر اساس اصل 115 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران؛ «رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.»
یکی از واژگان این اصل «رجل سیاسی» است که در تفسیر آن اختلاف نظر وجود دارد.
برخی معتقدند معنای رجل سیاسی، با مرد سیاستمدار یکی نیست و به قول عامه مردم بیانگر این است که فرد اهل سیاست بوده و سابقه کار سیاسی داشته باشد؛ چه مرد باشد و چه زن، اما تفسیر شورای نگهبان همواره بر مبنای معنای لغت رجل و مرد بودن رئیس جمهور بوده است.
کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان پیش از این نیز گفته بود؛ «زنان می توانند در انتخابات آینده ریاست جمهوری به عنوان نامزد ثبت نام کنند ولی موضوع رجل سیاسی در شورای نگهبان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.»
بیشتر بخوانید:
پاسخ سورنا ستاری به احتمال کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری