به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، ظریف و لاوروف در این گفت وگوی تلفنی با ابراز نگرانی از تشدید بی سابقه تنش ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواستار حل و فصل مساله قره باغ با استفاده از راهکارهای سیاسی شدند.
وزرای خارجه ایران و روسیه همچنین نگرانی خود را درخصوص حضور شبه نظامیان از کشورهای لیبی و سوریه در منطقه قرهباغ ابراز داشتند.
وزرای خارجه ایران و روسیه جمعه گذشته نیز تلفنی درباره آخرین تحولات قره باغ رایزنی کرده بودند.
جریان مناقشه قره باغ چیست؟
درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قرهباغ از بامداد یکشنبه هفته گذشته از سرگرفته شده و تاکنون باعث کشته شدن شماری از طرفین شده است.
مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 آغاز و در سال 1992 به درگیری نظامی کشید که در نتیجه این مناقشه منطقه قره باغ کوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان همجوار آن تحت اشغال نیروهای ارمنستان درآمد.
تاکنون بسیاری از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف درگیری ها و آغاز گفت وگو میان باکو و ایروان شدهاند.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران یکشنبه هفته گذشته در گفت وگوهای تلفنی جداگانه با وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از تمام ظرفیتهای خود به منظور برقراری آتش بس، آغاز گفت وگو و استقرار صلح و آرامش را به دو طرف اعلام کرد.
117
بیشتر بخوانید:
هشدار ایران درباره پیامدهای جنگ قرهباغ به دو طرف مناقشه
تداوم درگیریهای آذری - ارمنی بر سر مالکیت منطقه قرهباغ