به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسن روحانی» روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت تعطیلی و اعمال محدودیت های شدید در شهرهای با وضعیت قرمز را یک اعلام هشدار جدی و تاکید بر ضرورت مسوولیت پذیری همگانی در روند مبارزه با بیماری کرونا دانست تاکید کرد: از روز شنبه و با اجرای طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا، شهرهایی که شرایط قرمز دارند به جز در موارد ضروری، تقریبا به حالت تعطیل و شهرهای نارنجی نیز به حالت نیمه تعطیل در می آیند.
رئیس جمهور با بیان اینکه به سبب اوج گیری کرونا در کشور در آستانه مرحله جدیدی از مسوولیتپذیریهای اجتماعی قرار داریم، اظهارداشت: البته همه ما میدانیم که تعطیلیها و اعمال محدودیتهای شدید، راه حل اصلی مشکل کرونا نیست، مشکل کرونا صرفا از طریق تغییر سبک زندگی حل خواهد شد.
انضباط دقیق اجتماعی راه اصلی مقابله با کرونا است
روحانی افزود: اگر مردم سبک زندگی خودشان را همراه با اجرای پروتکلهای بهداشتی، فاصلههای فیزیکی، عدم رفت و آمدهای خانوادگی و عدم حضور در مراسم عزا و شادی و مناسک دینی و مذهبی و ملی، تغییر ندهند، با وجود تعطیلی ها، وضعیت شیوع کرونا به همین صورت ادامه می یابد و تغییر چندانی نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: تعطیلی تنها به عنوان یک اعلام هشدار شدید به جامعه و برای این است که همه به یک انضباط دقیق اجتماعی برگردیم و این انضباط دقیق اجتماعی راه اصلی مقابله با کرونا است.
رئیس جمهور با اشاره به آماری که نشان می دهد 51 موارد ابتلا به بیماری کرونا در نتیجه رفت و آمدهای خانوادگی ایجاد شده است، گفت: اگر در دو هفتهای که تعطیل و محدودیتهای شدید برقرار میشود، رفت و آمدهای خانوادگی هم بیشتر شود، رقم 51 درصد به 60 درصد نیز خواهد رسید.
روحانی اظهارداشت: در این شرایط همه ما و حتی آن اقلیتی که متاسفانه دستورالعمل ها را رعایت نمی کنند، باید به این درک مشترک برسیم که این بیماری تا پایان امسال و حتی ممکن است سال آینده هم باشد و تنها راه مصون سازی، اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی است.
طرح جامع مقابله با کرونا فرصتی را برای تجدید قوای کادر درمان است
وی همچنین این تعطیلی ها را ایجاد یک فضای تنفسی برای کادر درمان دانست و گفت: طی 9 ماه گذشته کادر درمانی کشور به طور شبانه روز در حال تلاش و تحت فشار هستند و حتما باید چند هفتهای فضای جدیدی برایشان به وجود بیاید تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس جمهور افزود: ما امروز در کرونا از لحاظ تجهیزات و تخت های بیمارستانی آنچنان در فشار نیستیم، اما کادر درمان کشور تحت فشار است و این تعطیلات برای این است که یک فرصتی را برای تجدید قوای کادر درمان فراهم کنیم و مردم هم احساس کنند که خطر جدی است.
روحانی رسیدن آمار فوتی های ناشی از بیماری کرونا به روزانه حدود 500 نفر را یک هشدار بزرگ برای همه دانست و تاکید کرد: همه باید کمک کنیم تا این برنامه جامع به خوبی و با قوت اجرا شود و مردم، نیروهای انتظامی، بسیج، گروههای ناظر ما و همه باید دست به دست هم بدهند.
وی تصریح کرد: از شنبه آینده در مناطق قرمز تمام جلسات در تمام قوا، شرکتهای دولتی و غیر دولتی، نباید بالای 15 نفر باشد و این دستورالعمل و چارچوبی است که وزارت بهداشت و درمان تدوین کرده، در قرارگاه عملیاتی بررسی و در ستاد ملی کرونا تصویب شده است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه در جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و همچنین جلسه امروز درمورد کمک به اقشار ضعیف و خانوارهایی که بخاطر ایجاد محدودیت ها دچار مشکل می شوند تصمیماتی اتخاذ شده است، افزود: کسانی که از حقوق و درآمد ثابت برخوردار نیستند در این شرایط با سختی مواجه هستند که کمک هایی برایشان در نظر گرفته شده است.
روحانی افزود: براساس محاسبات انجام شده برای حدود یک سوم جامعه پرداخت بسته حمایتی و معیشتی در نظر گرفته شده که به مدت 4 ماه ( آذر، دی ، بهمن و اسفند) به ازای هر نفر 100 هزار تومان پرداخت خواهد شد و پرداخت این بسته معیشتی در جلسه روز شنبه ستاد ملی کرونا به تصویب خواهد رسید.
وی افزود: همچنین برای حدود 10 میلیون خانوار نیازمند نیز پرداخت یک وام یک میلیون تومانی پیش بینی شده است، ضمن اینکه در زمینه درمان کرونا، بیمارانی که بیمه نیستند حتما تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت و همه داروهای مربوط به این بیماران مشمول بیمه می شود.
رئیس جمهوری با بیان اینکه کمک هایی دیگری هم برای اقشار ضعیف در حال بررسی است که پس از نهایی شدن اعلام خواهد شد، از همه کسانی که در این ایام سخت برای مقابله با بیماری کرونا تلاش کرده اند از جمله شرکت های دانش بنیان که در زمینه ساخت کیت های تشخیص سریع کرونا، تلاش برای تولید دارو و واکسن و همچنین ساخت تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی اقدامات بسیار بزرگی انجام داده اند، تشکر کرد.
شرایط اقتصادی و اجتماعی رو به بهبود است
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز شرایط اقتصادی و اجتماعی رو به بهبود است و علامت هایی از کاهش قیمت کالاها و ارز را مشاهده می کنیم، گفت: کسانی که به ناروا دولت را مخالف کاهش قیمت ها معرفی می کنند بدانند که تلاش دولت این است که این شرایط ادامه داشته باشد و مشکلات مردم کاهش یابد.
وی با بیان اینکه احساس ما این است که شرایط کشور در آینده بهتر خواهد بود، گفت: برخی فکر می کنند وقتی می گوئیم شرایط بهتر می شود، منظور ما مذاکره با آمریکا است، خیر اینطور نیست.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت جدید آمریکا خودش شرایط را به سمت قواعد باز خواهد گرداند، گفت: با شرایط ایجاد شده در آینده از سمت فضای تهدید ایجاد شده توسط این دولت یاغی، به سمت فضای فرصت حرکت خواهیم کرد.
روحانی ادامه داد از وقتی در سال 97 دولت فعلی آمریکا وارد جنگ اقتصادی با ایران شد ما در محاصره اقتصادی قرار گرفته و با تروریسم اقتصادی مواجه بودیم، گفت: طی این سال های اخیر ما در مقابل یک دولت قلدر قرار داشتیم.
ایجاد روحیه یاس در جامعه «خیانت ملی» است
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه به اسم نقد دولت قواعد سیاسی را به هم نزنیم و تعابیر را درست استفاده کنیم، گفت: دولت آمریکا جنایتکار و تروریست است چرا می خواهید آن را تطهیر کنید، متاسفانه عده ای در داخل برای اینکه به دولت صدمه بزنند واقعیت ها را نادیده گرفته و مجانی آمریکا را تطهیر می کنند تا فضا را برای انتخابات 1400 برای خود آماده کنند.
روحانی، ایجاد روحیه یاس در جامعه را «خیانت ملی» دانست و افزود: یاس و ناامیدی را در جامعه ترویج ندهید و اجازه دهید مردم واقعیت ها را ببینند، این دولت آمریکا کینه توز و جنایتکار نسبت به ملت ایران و همه ملتها است، چرا واقعیت ها را به مردم نمی گوئید.
وی با درخواست از کارشناسان و صاحب نظران برای مقایسه آمارهای اقتصادی چهار سال 93 تا 96 و سه سال 97 تا 99، گفت: تمام معیارهای اقتصادی را در مورد سه سال اخیر و 4 سال قبل از آن با هم مقایسه کنید، کار سخت و پیچیده ای نیست.
آمریکا در برهم زدن امنیت داخلی کشور شکست خورد
رئیس جمهور افزود: برخی فکر می کنند که ما تازه امروز در فکر رفع و دفع تهدید علیه مردم هستیم، خیر ما از سال 97 که جنگ اقتصادی این دولت آمریکا علیه ملت ایران آغاز شد، دنبال رفع تحریم و تهدید و ایجاد فرصت بودیم و نتیجه تلاش های انجام شده در طی این سه سال این بوده است که آمریکا در بخش های سیاسی، حقوقی و اخلاقی به صورت کامل شکست خورد.
روحانی افزود: آمریکا در بخش اقتصادی توانست به ملت ایران فشار بیاورد و مردم ما با مشکلاتی مواجه شدند اما باز هم در تحقق هدف اصلی که ایجاد قحطی در کشور و برهم زدن امنیت داخلی ما بود، شکست خورد.
وی ادامه داد: انتظار ترامپ این بود که بعد از خروج آمریکا از برجام همه کشورها از او تبعیت کنند اما هیچ کشوری حتی اروپایی ها که دوست دولت آمریکا بودند از این تصمیم تبعیت نکردند و چین و روسیه هم که به طریق اولی، از ترامپ تبعیت نکردند.
رئیس جمهور با بیان اینکه هر طرحی که آمریکا در مجامع بین المللی علیه ایران داشت با شکست مواجه شد و همچنین نتوانست مانع از لغو تحریم تسلیحاتی ایران شود، گفت: کسانی که می گویند این دولت چه کاری انجام داده است بدانند که امروز تحریم تسلیحاتی ایران پایان یافته و تمام آنچه که آمریکا از لحاظ بین المللی، سیاسی، حقوقی و اخلاقی دنبالش بود، صددرصد شکست خورده است.
روحانی با بیان اینکه در طول این سالها برغم همه فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا، به تعامل و همکاری خود با جامعه بین المللی ادامه دادیم، افزود: در منطقه و جهان توانستیم به تعامل سازنده خود با دنیا ادامه دهیم و نقش خود را در معادلات منطقه به خوبی ایفا کنیم.
وی افزود: اینکه بارها تاکید کردیم که دولت آینده آمریکا ناچار به بازگشت به قانون و تسلیم در مقابل ملت ایران است، به این دلیل بود که همه از دموکرات تا جمهوری خواه این واقعیت را می دانند که فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما در دنیای سیاست برای نقد و انتقاد، تضارب آرا و اعلام نظرات جدید اشکالی نمی بینیم، خطاب به مخالفان دولت، گفت: جنایت های آمریکا را لاپوشانی نکنیم و نباید واقعیت های جهانی را منحرف کنیم و به خورد مردم بدهیم.
روحانی خطاب به کسانی که از مدیریت دولت ایراد می گیرند، گفت: در توافق هسته ای سال 94 یک فضای تنفسی برای کشور ایجاد کردیم و توانستیم فروش نفت را از زیر 1 میلیون بشکه در روز دوباره به حدود 3 میلیون بشکه افزایش دهیم و ماشین آلات و قطعات مورد نیاز صنایع وارد کشور شد تا طرح های نیمه تمام تکمیل و احیا شود، افتتاح های امروز نتیجه همان زمان تنفس بود که با توافق هسته ای بدست آمد.
وی با بیان اینکه تحریم ها بالاخره رفع خواهد شد، گفت: عده ای فقط بدنبال این هستند که قهرمان رفع تحریم چه کسی باشد، درحالی که باید بدانند رئیس جمهور و دولت قهرمان نمی شود و قهرمان واقعی ملت ایران است، سال 94 هم ملت ایران بود که پیروز شد و در سال 99 یا 1400 هم اگر پیروز شویم باز هم این ملت است که قهرمان می شود و قهرمان فقط لقب ملت ایران است.
رئیس جمهور افزود: خواهش می کنیم در این مقطع حساس کسی بدنبال تسویه حساب سیاسی نباشد، این کار را بگذارید برای سال 1400، انشالله کرونا هم جمع خواهد شد و انتخابات باشکوهی خواهیم داشت آنجا حرف خود را بزنید، بنای ما امروز آرامش و همدلی برای پیشرفت کشور است.
روحانی با بیان اینکه از همه اعضای دولت و مدیران اجرایی کشور در همه سطوح می خواهم که به هیچ عنوان به حاشیه نروند و وظایف اصلی خود را برای توسعه و پیشرفت کشور انجام دهند، گفت: البته نباید اجازه دهیم در کشور ابهام ایجاد شود و همه مدیران موظف هستند واقعیت ها را بگویند و اگر اشکالی وجود دارد آن را بیان کنند و حتی خودشان دولت را نقد کنند، مهم این است که امروز مردم واقعیت ها را به خوب بدانند.
وی با تاکید بر اینکه از ابتدا گفتیم که دست دوستی را به سمت همه قوا دراز می کنیم، گفت: دست دوستی ما همچنان دراز است و الان را زمان ایجاد حاشیه و تسویه حساب سیاسی نمی بینیم، اجازه دهیم فضای مثبت ایجاد شده در جامعه کار خود را انجام دهد تا فضای کشور را متعادل کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت در این مدت در حد توان نسبت به بهبود وضعیت زندگی و معیشت مردم تلاش خود را انجام داده است، به افزایش 50 تا 60 درصدی حقوق کارمندان و کارگران اشاره کرد و افزود: هر چه در توان داشته ایم برای اینکه فشار اقتصادی به مردم کاهش یابد، انجام داده ایم و انجام خواهیم داد.
برغم همه فشارهای ناشی از تحریم و شیوع کرونا، افزایش تولید داشته ایم
روحانی افزود: برغم همه فشارهای ناشی از تحریم و شیوع ویروس کرونا، در همه بخش های مختلف با افزایش تولید مواجه هستیم و رشد تولید صنعتی در 7 ماهه امسال 6/4 درصد بوده است و بانک مرکزی نیز نیازهای ضروری را در حد توان تامین کرده و تا امروز نزدیک به 22 میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای کالاهای ضروری و مواد اولیه کارخانجات را تامین کرده است.
وی ادامه داد: صادرات کشور امروز شرایط بهتری دارد و در هفته های اخیر 25 درصد رشد داشته است، برای تامین کالاهای مورد نیاز مردم و مواد اولیه تولید نیز حرکت های خوبی در گمرک انجام شده و کالاها با سرعت در حال ترخیص است و همه دست به دست هم داده اند برای اینکه شاهد حرکت خوبی در کشور باشیم و بی تردید شرایط آینده بهتر خواهد بود.
رئیس جمهور در پایان سخنان خود با بیان در این شرایط دولت وظیفه اصلی خود را سلامت، زندگی و معیشت مردم می داند و همه تلاش خود را بکار خواهد بست، افزود: لایحه بودجه سال آینده نیز در دست بررسی و نهایی شدن است و در زمان مشخص به مجلس تقدیم خواهیم کرد و توضیح خواهیم داد که در بودجه سال آینده اهداف مهم توسعه ای و اقتصادی گنجانده شده است تا توسعه و پیشرفت کشور را به همراه داشته باشد.
117