سفیر ‌و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین الحاق فوری و بدون قید و شرط رژیم اسرائیل به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «ان پی تی» NPT را تنها گام برای جبران بحران هسته ای فعلی در منطقه خاورمیانه دانست.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «کاظم غریب آبادی»  در نشست فصلی شورای حکام آژانس با بیان اینکه نادیده گرفتن توان هسته‌ای مخفی رژیم اسرائیل تهدید جدی برای امنیت و ثبات جهان و منطقه است، بر الحاق فوری و بدون قید و شرط رژیم اسرائیل به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای تاکید کرد.

غریب آبادی با تاکید بر اینکه جامعه بین المللی چاره‌ای جز اعمال فشار پیوسته بر رژیم اسرائیل برای پیوستن سریع و بی قید  و شرط به منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ندارد، افزود: جای تأسف جدی است که رژیم اسرائیل به عنوان تنها غیرطرف معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه از جهانی شدن آن جلوگیری می کند. 

سفیر ‌و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین همچنین از اجرایی نشدن موافقتنامه جامع پادمان توسط پادشاهی سعودی و وضعیت امارات متحده عربی در این زمینه ابراز نگرانی کرد و گفت: عربستان موافقتنامه جامع پادمان را به طور کامل اجرا نمی کند و امارات متحده عربی هم هنوز به طور رسمی هیچ احساس تکلیفی در قبال اجرای کامل و موثر موافقتنامه جامع پادمان ندارد.

این دیپلمات کشورمان هشدار داد: کوتاهی در اجرای پادمان های آژانس آن هم در زمانی که به نظر می رسد توانایی های هسته‌ای امارات و عربستان سعودی با شتاب به جلو می رود، به این دو کشور اجازه می دهد تا برخی فعالیت های هسته ای خود را بدون اینکه تحت بازرسی های آژانس قرار بدهند، پنهان کنند.

غریب آبادی افزود: علیرغم این وضعیت، متاسفانه طرفداران به اصطلاح اصلی عدم اشاعه سکوت اختیار کرده‌اند و برخی اعضای آژانس نیز بدون هیچ توافق قبلی برای پذیرش اجرای کامل موافقتنامه پادمان و اجرای هنجارهای عدم اشاعه، با این کشورها در توسعه توانایی هسته ای آنها همکاری می کنند.

وی، همچنین هرگونه شکست تلاش ها در متقاعد کردن عربستان سعودی و امارات به شفافیت در فعالیت هایشان را تاسف بار خواند، چرا که می تواند منجر به تضعیف کل سیستم راستی آزمایی و پادمان آژانس شود. 

117

بیشتر بخوانید:

غریب آبادی خطاب به عادل الجبیر: کارهای غلط خود را به گردن دیگران نیندازید

غریب آبادی: ایران شفاف‌ترین برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای را در میان اعضا آژانس دارد