رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن اشاره به راهکارها و پیشنهادهای کارشناسان مسایل اقتصادی برای حل معضلات اقتصادی؛ از تحریمها به عنوان یک واقعیت تلخ و جنایت آمریکا و شرکای اروپایی بر ضد ملت ایران یاد کردند و گفتند: برای علاج تحریمها دو مسیر «خنثیسازی تحریمها و غلبه بر آنها» و «رفع تحریم» وجود دارد، البته ما مسیر رفع تحریم را یک بار امتحان و چند سال مذاکره کردیم اما به نتیجهای نرسید.
رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اینکه باید بنا را بر این بگذاریم که گشایشی از خارج انجام نخواهد شد، افزودند: کسانی که برخی چشم امید به آنها دارند با ما دشمنی میکنند، ضمن آنکه شرایط داخلی آنها به هیچوجه روشن نیست و گرفتاریهای اخیر، امکان صحبت و موضعگیری در مسائل بین المللی را به آنها نمیدهد و نمیتوان روی حرف آنها حساب و برنامهریزی کرد.
اگر چه اروپاییها در مواضع خود سعی دارند خود رادر تصمیم گیری های اقتصادی و مواضع سیاسی مستقل از آمریکا نشان دهند اما مواضع آنها با دو گانگی وتغییرهای مکرر همراه بوده است.
در این راستا، 3 کشور اروپایی طرف برجام؛ پس از خروج رسمی آمریکا از برجام از یکسو از این توافق چند جانبه و بین المللی البته در جهت حفظ اعتبار و حیثیت خود حمایت کرده اند، اما در زمینه عمل به تعهدات خود در قبال برجام ضعف های زیادی نشان داده اند.
این کشورها از سوی دیگر در جهت مواضع آمریکا، برای سیاست های دفاعی و اصول سیاست خارجی ایران خط مشی و حد و اندازه تعیین می کنند که این مواضع مداخله جویانه هرگز از سوی ایران پذیرفتنی نیست.
رهبر معظم انقلاب در همین خصوص در بخشی از سخنانشان به یاوهگوییهای اخیر سه کشور اروپایی اشاره کردند و گفتند: آنها در حالی که خودشان بیشترین دخالت های نادرست را در مسائل منطقه دارند، به ما میگویند در منطقه دخالت نکنید و در حالیکه انگلیس و فرانسه دارای موشکهای مخرب اتمی هستند و آلمان نیز در این مسیر قرار دارد، به ما میگویند موشک نداشته باشید.
واقعیت مسئله این است که آمریکا بویژه در سه سال اخیر با شدت بخشیدن به تحریم ها، اقتصاد ایران را هدف قرار داد تا به کشور آسیب جدی رساند و وعده های اروپا نیز در کاهش آثار تحریم ها عملی نشده است.
تحریم اگر چه سختی ها و کمبودهایی را به ایران تحمیل کرده است اما از طرفی برای نجات اقتصاد از وابستگی مطلق و کاهش میزان آسیب پذیری های آن از تکانه های اقتصادی یک فرصت تازه ایجاد کرده است.
بدان معنا که ایران در صدد برامد تا برای مقابله با جنگ اقتصادی، رویکردهای خود را به سمت اقتصاد مقاومتی و تکیه بر ظرفیت های داخلی تغییر دهد. جهش درتولید نیز اگرچه بخاطر شرایط ناشی از شیوع کرونا در حد مورد انتظار نبوده است اما بعنوان گزینه ای مطمئن برای عبور از چالش های اقتصادی حائز اهمیت است.
با توجه به مجموعه این مولفه ها، سخنان امروز رهبر معظم انقلاب بردو مسئله مهم تاکید دارد:
نخست؛ ضرورت و اهمیت توجه به ظرفیت های درونی اقتصاد کشور توام با تلاش و نهراسیدن از مشکلات است.
دوم؛ ارائه تحلیلی روشن و دقیق در زمینه راهکار غلبه بر مشکلات ضمن حفظ مواضع و اصول خدشه ناپذیر ایران در عرصه های اقتدار ملت ایران است.
نویسنده: جمشید امین زاده
117
بیشتر بخوانید:
برای حل مشکلات اقتصادی کشور همت، شجاعت و پیگیری جدی نیاز است
جلسه ویژه شورای عالی هماهنگی اقتصادی؛ هم اکنون در حضور رهبر معظم انقلاب