نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین دوشنبه شب خواستار اعلام موضع شفاف آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ترور شهید دکتر "محسن‌ فخری‌زاده" دانشمند هسته ای و دفاعی ایران شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "کاظم غریب آبادی" در واکنش به اظهارات  "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه هیچکس از جمله ایران از کاهش یا محدودیت بازرسی ها برنده نمی شود، تصریح کرد،  در وهله نخست از آژانس انتظار می رود که به طور شفاف موضع خود را در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر  (ترور شهید فخری زاده) اعلام و قویاً این عمل را محکوم کند.

"غریب آبادی" افزود، آژانس در برابر کشور عضوی که پذیرای بیشترین بازرسی های آن است و از طریق اجرای تعهدات مختلف، شفاف ترین برنامه هسته ای را دارد، اما دانشمندان آن در معرض تهدید ترور قرار دارند و یا ترور می شوند، و تاسیسات هسته ای آن نیز در معرض تعرض قرار دارند و یا مورد خرابکاری قرار می گیرند، مسئولیت فوری و اساسی دارد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در واکنش به طرح راهبردی مجلس شورای اسلامی ایران که می‌تواند در صورت تداوم بدعهدی طرف‌های اروپایی برجام حتی به توقف اجرای پروتکل الحاقی در ایران منجر شود، اعلام کرده بود، هیچکس از کاهش یا محدودیت بازرسی ها برنده نمی شود.

گروسی درخصوص ترور شهید فخری زاده نیز تنها به این جمله که آژانس از هرگونه خشونت اعلام انزجار می‌کند، بسنده کرد.

دکتر "محسن فخری زاده" دانشمند هسته ای و دفاعی ایران، عصر جمعه در یک حمله تروریستی در منطقه آبسرد دماوند استان تهران به شهادت رسید.

ترور کور و بزدلانه شهید "محسن فخری زاده" واکنش های بین المللی زیادی را به دنبال داشته است.

تاکنون بسیاری از کشورها از جمله، سوریه، روسیه، سوئیس، ونزوئلا، آفریقای جنوبی، ترکیه، قطر، کویت، لبنان، اردن و افغانستان  ترور دکتر "محسن فخری زاده" را محکوم کرده اند.

بسیاری از کشورها و رسانه ها دخالت آمریکا و اسرائیل در سازماندهی ترور شهید محسن فخری زاده را حتمی دانسته اند.

بر اساس ماده ششم طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» که دو فوریت آن روز دوشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسید، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای 36 و 37 برجام، ظرف مدت 2 ماه پس از تصویب نهایی این طرح، دسترسی های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.

اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی (آلمان، بریتانیا و فرانسه) بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 می 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند اما تاکنون هیچ موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

120