تهران- ایران پرس: در جلسه علنی صبح  امروز سه‌شنبه، نمایندگان به بررسی کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران پرداختند که کلیات این طرح با ۲۵۱ رای به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در ماده ۶ این طرح دولت موظف شده است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای ۱+۴ در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع موانع صادرات و فروش نفت ایران دو ماه پس از تصویب این قانون، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

نمایندگان مجلس پس از تصویب کلیات طرح مذکور وارد بررسی جزییات آن خواهند شد.

در جریان تصویب کلیات در صحن مجلس، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران چند هدف را دنبال می‌کند که هدف اول باز شدن قفل‌هایی است که بر صنعت هسته‌ای کشور وارد شده و احیای این برنامه پیگیری هدف‌های شهدایی مانند شهید فخری‌زاده، شهید شهریاری و سایر شهدای هسته‌ای است که برای پیشرفت و توسعه کشورمان جانشان را فدا کردند.

عمویی ادامه داد: برنامه هسته‌ای کشور بایستی طبق نیازهای کشور پیش رفته و انتظار داریم بعد از تصویب این طرح تقویت شده و توسعه پیدا کند و روند آن سرعت داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: مقابله با تحریم‌هایی که از سوی کشورهای غربی به جمهوری اسلامی اعمال می‌شود دیگر هدف این طرح است که باید این اقدام آنان را هزینه‌مند کنیم؛ تحریم علیه ملت ایران رفتاری بی‌هزینه‌ای نخواهد بود ضمن اینکه تغییر محاسبات دشمنان هدف طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها است و بایستی به نحوی پیش برویم که نه فقط اعمال تحریم را برای آنها هزینه‌مند کنیم بلکه نشان دهیم تخریب امنیت مردم و کشتن شهدای دانشمندمان و مقام سیاسی معاون وزیر دفاع رفتار بی‌هزینه‌ای نخواهد بود.

وی همچنین در جریان تصویب کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها عنوان کرد: دشمنان فکر نکنند که اگر دست به اقدام تروریستی بزنند بدون پاسخ خواهند بود بخشی از پاسخ مجازات قطعی آنها در خارج از این مجلس و در دستگاه‌های امنیتی و نظامی پیگیری خواهد شد که البته این مطالبه مجلس است اما وظیفه مجلس آن است که راه این شهدا برای احیای برنامه هسته‌ای و مسیر پیشرفت و توسعه کشور تقویت شود.

کمالوندی: متاسفانه برخی افراد آگاهانه و ناآگاهانه پیشرفت های صنعتی و هسته ای را زیر سوال می برند/ عدم اجرای پروتکل باعث ابهام نسبت به برنامه هسته ای ایران می شود 

پیش از رای گیری، بهروز کمالوند سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها با اشاره به نظر دولت مبنی بر مخالفت با توقف اجرای پروتکل الحاقی، گفت: اجرای پروتکل الحاقی مشکلی در روند فعالیت های هسته ای ایجاد نمی کند.

کمالوندی افزود: در این شرایط سخت آنچه از همه مهم تر است حفظ و تقویت انسجام ملی است به خصوص در شرایطی که دشمن از همه امکانات از جمله فشار اقتصادی و سیاست های شیطانی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده می کند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: تزریق ناامیدی در جهت منافع کشور نیست و مایوس کردن مردم سبب می شود تا در زمینه دشمن بازی کنیم. یکی از نقاط قوت کشور که مایه افتخار و اقتدار است صنعت هسته ای است.

وی ادامه داد: صنعت هسته ای امروز فعال کار خود را ادامه می دهد اما متاسفانه برخی افراد آگاهانه و ناآگاهانه پیشرفت های صنعتی و هسته ای را زیر سوال می برند و می گویند که صنعت هسته ای نابود شده و بهترین دلیل این ادعا هم این طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها است.

کمالوندی یادآور شد: نمایندگان انتظار دارند در بازه های زمانی کوتاه اقداماتی مانند نصب هزار سانتریفیوژ IR6 را سازمان انجام دهد یا نسبت به ایجاد کارخانه اورانیوم فلزی و فعال کردن بسیاری از بخش ها اقدام کند که هم سازمان آمادگی دارد و هم صنعت هسته ای فعال است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یکی از مواد این طرح درباره احیای قلب راکتور اراک در مدت 4 ماه کنار گذاشته شد، گفت: ما این اقدام را هم طی 2 ماه می توانیم انجام دهیم هرچند در گذشته گفته می شد که در راکتور اراک سیمان ریختند و نابود شده اما همان طور که دکترصالحی مطرح کرد این راکتور قابل احیاست.

وی در ادامه اظهار کرد: در ارتباط با کاهش نصب سانتریفیوژها موضوعاتی مطرح شد در حالی که ما می توانیم سانتریفیوژهای قدیم و جدید را نصب کنیم و در مورد کاهش ذخایر غنی سازی شده نیز باید بگویم که در حال حاضر ذخایر ما حدود 3 هزار و 800 کیلو مواد است. پیشرفت ها در حوزه های مختلف صورت گرفته است. معدل 4 تن استخراج به 40 تن رسیده و در اکتشافات نیز صدها هزار کیلومتر اکتشاف شده است.

کمالوندی یادآور شد: تبدیل نیز برای اولین بار بعد از 10 سال اتفاق افتاد ما حدود 2 یا 3 سال پیش کارخانه تبدیل را ایجاد کردیم و در حوزه غنی سازی تیل هایی که از آن ها استفاده نمی شد را به کار گرفتیم و این کار جدید باعث شد 30 تن کیک زرد داشته باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: در ارتباط با برق هسته ای نیروگاه اول توسط پرسنل ایرانی اداره می شود و 2 نیروگاه جدید در حال ساخت است. در حوزه پزشکی هسته ای نیز رادیو داروهایی صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نظر دولت درباره توقف اجرای پروتکل الحاقی در این طرح، اجرای پروتکل الحاقی مشکلی در روند هسته ای ایجاد نمی کند اما عدم اجرای آن باعث ابهام نسبت به برنامه هسته ای ایران می شود.

112

بیشتر بخوانید: 

تصویب دوفوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها در مجلس

دبیر ستاد حقوق بشر: ترور و تحریم دو روی یک سکه فشار حداکثری علیه ملت ایران هستند