به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «کارن خانلری» تاریخدان و نماینده پیشین ارامنه شمال در مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به راه طولانی مشترکی که دو ملت ایرانی و ارمنی در طول تاریخ با هم طی کردهاند، گفت: زبان فارسی درمیان ارامنه قدیم از اهمیت بالایی برخوردار بود.
خانلری، ثبت مجموعهای از کلیساهای ارامنه در ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو درسال ۲۰۰۸ را از نمادینترین جلوههای تاریخی و مشترکات فرهنگی ایرانیان و ارمنیان دانست و فعالیت مشترک برای ترمیم مسجد کبود ایروان و مسجد شوشی را نشانی بر مؤثر بودن مشترکات فرهنگی بر تفاوتهای مذهبی و دینی دو ملت عنوان کرد.
نماینده دوره نهم و دهم ارامنه شمال در مجلس شورای اسلامی ایران تبادل آکادمیک بین ایران و ارمنستان در قالب تأسیس دانشگاه ایرانی در ارمنستان برای تقویت و پایداری روابط فرهنگی دو کشور را خواستار شد.
«محمدرضا مجیدی» مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره انجمن همکاری با یونسکو نیز با اشاره به اهمیت روند دیپلماسی فرهنگی میان کشورها، ظرفیت گردشگری میراث فرهنگی دو کشور ایران و ارمنستان را فرصت مهمی در گسترش روابط دوجانبه دانست.
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره انجمن همکاری با یونسکو با مهم خواندن اراده نخبگان سیاسی، دانشگاهی و روشنفکران دو کشور، عمق فرهنگی ملتها را یاریگر ارزشمند سایر همکاریهای منطقهای معرفی کرد.
144
بیشتر بخوانید:
مناقشه قره باغ، محور گفتوگوی عراقچی و سفیر ارمنستان در تهران
ادامه رایزنیهای عراقچی درباره حل مناقشه قره باغ در ارمنستان