محمدجواد ظریف روز پنجشنبه در تویئتر نوشت، دونالد ترامپ به جای مبارزه با کرونا در آمریکا، میلیاردها دلار برای ارسال بمبافکنهای B52 و ناوگروه به منطقه بهباد میدهد.
اخیرا منابع خبری گزارش دادند، ناو هستهای آمریکا وارد منطقه خلیج فارس شده است و دو فروند جنگنده بی- 52 آمریکایی هم در پایگاه العدید قطر فرود آمدند و بر فراز خلیج فارس پرواز میکنند.
نگاههای مختلفی به تحرکات این روزهای آمریکا در منطقه خلیجفارس وجود دارد که برخی این تحرکات را بیشتر سیاسی و دفاعی، نه آرایش نظامی میدانند. در این میان اما منابع آمریکایی مانند شبکه تلویزیونی CNN به تصمیمات روزیهای پایانی حضور ترامپ در کاخ سفید هشدار دادند.
تاریخ معاصر گواه میدهد، ایران شروع کننده هیچ جنگی نبوده است اما در برابر هر تهاجمی قاطعانه از مردم، امنیت و منافع ملی خود دفاع خواهد کرد؛ تجربه هشت سال جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام در عراق به ایران، نمونه عبرتآموز برای دیگران درباره شدت قاطعیت ایران در برابر هر سطح از تهاجم است.
با این حال، برخی معتقدند تحرکات آمریکا در منطقه خلیج فارس و کشور عراق در آستانه سالگرد ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیشتر تدافعی است و آمریکاییها نگران پاسخ قاطع ایران به این ترور هستند. مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کردند، انتقام سخت ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را از آمریکا در زمان و مکان مناسب خواهند گرفت.
برخی دیگر از صاحبنظران اما بر این باورند حرکت نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس کاربرد سیاسی دارد و پیامد شکست سیاسی، فکری و حیثیتی دونالد ترامپ در جامعه آمریکاست و تلاش دارد شرایط سختی را برای رئیس جمهور بعدی آمریکا ایجاد کند.
مدیریت نادرست مبارزه با کرونا، مشکلات اقتصادی قشر آسیبپذیر مردم آمریکا و مخالفت با رویکرد یکجانبه دولت ترامپ در عرصه ملی و بینالمللی، به شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منجر شد و ترامپ برای خروج از این فضا شاید دنبال ماجراجویی خارج از مرزهای آمریکا باشد.
شهریار حیدری، نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری ایرانپرس، در واکنش به تحرکات آمریکا در منطقه خلیج فارس گفت، موضوع اصلی تحولات سیاسی آمریکاست که دولتمردان آمریکایی را از نظر روانی عصبانی کرده است و اینکه ترامپ حاضر نیست قدرت را به بایدن تحویل دهد و سعی میکند در فضای جنگ، این انتقال صورت بگیرد که این رویکرد، اقدام خطرناکی برای آمریکاست.
البته این نخسیتن بار نیست که آمریکا جنگنده بی- ۵۲ یا ناوگان نظامی و دریایی به منطقه خلیج فارس میفرستد و البته ساختار سیاست در آمریکا و رویکرد جامعه جهانی، شرایط آسانی را برای ترامپ ماجراجو فراهم نمیکند. با این حال، جمهوری اسلامی ایران از نظر نظامی در منطقه قدرت برتر است و هیچ ترسی از اقدامات احتمالی نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس ندارد.
نویسنده: علی کرمی
112
بیشتر بخوانید:
توییت ظریف درباره احتمال وقوع جنگ
امیدواری ظریف به پایان تضعیف چندجانبهگرایی در سال 2021
ظریف در گفتگو با همتای قطری: مسئولیت عواقب ماجراجویی در منطقه با آمریکا است