ابوالفضل عمویی در گفت وگو اختصاصی با خبرگزاری ایرانپرس، درباره اهمیت لغو تحریمها قبل از ورود آمریکا به برجام تصریح کرد، براساس ماده 6 قانون "اقدام راهبردی برای لغو تحریمها"، اگر کشورهای گروه چهار به علاوه یک، تعهدهای خود را عملی نکنند، پس از دو ماه از لازمالاجرا شدن این قانون، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف میشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود، فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران بیشترین بازدیدها را داشته است و بیش از 23 درصد از کل بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی شامل ایران میشود.
ابوالفضل عمویی تصریح کرد، اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها از پشتوانه محکم نمایندگان مجلس شورای اسلامی برخوردار است و در گام نخست، غنیسازی 20 درصد اورانیوم در دستور کار قرار گرفته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد، اگر همچنان تحریمها باقی بماند و ایران برای تجارت خارجی خود دچار مشکل شود، اجرای بازرسیها مبتنی بر پروتکل الحاقی هم متوقف خواهدشد.
آمریکا 8 مه 2018 رسماً از توافق هستهای با ایران خارج شد و ضمن بازگرداندن تحریمهای گذشته، تحریمهای جدیدی نیز علیه ایران وضع کرد.
جمهوری اسلامی ایران به مدت یک سال در چارچوب برجام به تعهدات هستهای خود عمل کرد، اما از آنجایی که کشورهای اروپایی عضو برجام در اجرای تعهدات خود ناکام بودند، ایران نیز از مه 2019 کاهش تعهدات برجامی را طی 5 گام اجرا کرد.
با تداوم ناکامی کشورهای اروپایی در اجرای تعهدات برجامیشان، مجلس شورای اسلامی 11 آذرماه (یکم دسامبر) قانون 9 مادهای «اقدام راهبردی لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» را تصویب کرد.
این قانون شامل 9 ماده است که الزام دولت جمهوری اسلامی ایران برای غنیسازی 20 درصد، افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده سطح پایین جمهوری اسلامی و بهرهگیری سازمان انرژی اتمی از نسل جدید سانترفیوژهای IR2M و IR6 از جمله موارد این قانون است.
بیشتر بخوانید:
دیدگاه رهبر انقلاب درباره برجام: هیچ عجلهای برای بازگشت آمریکا به برجام نداریم
تختروانچی: اقدامات ایران برگشتپذیر است اگر همه طرفها به برجام پایبند باشند
واکنش چین و روسیه به غنی سازی 20 درصدی در ایران/ تاکید بر بازگشت آمریکا به برجام
ربیعی: زمان تحریم و باجگیری از ایران پایان یافته است/ غنیسازی اورانیوم منطبق بر برجام است