تهران- ایران پرس: قراردادهای مرحله سوم طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت به ارزش یک میلیارد و 200 میلیون دلار با شرکت‌های ایرانی امضا شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، قراردادهای مرحله سوم طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت نفت فلات قاره امروز (دوشنبه) با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضا شد.

این پروژه‌ها با ارزشی افزون بر یک میلیارد و 200 میلیون دلار در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (شامل میدان‌های بینک، سولابدر، لالی بنگستان، گچساران 3 و 4، گلخاری، بی‌بی‌حکیمه و اهواز 2، 3 و 5 در استان‌های بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد) و شرکت نفت فلات قاره ایران (شامل میدان رشادت در حوزه دریایی استان هرمزگان در خلیج فارس) قرار دارند.

شرکت ملی نفت ایران در بهمن ماه سال 97 در مرحله نخست واگذاری این پروژه‌ها اقدام به تهیه و انتشار اسناد و برگزاری مناقصات 10 پروژه از مجموعه پروژه‌های این طرح کرد که منجر به انعقاد 10 قرارداد مهندسی، تامین کالا و تجهیزات، ساختمان و نصب و اجرای حفاری (EPC-EPD) به ارزش نزدیک به 800 میلیون دلار شد. 

پارسال نیز به موازات اجرای پروژه‌های مرحله نخست طرح، برگزاری مناقصات 13 پروژه مرحله دوم به ارزش قراردادی نزدیک به یک میلیارد و 700 میلیون دلار در اولویت کاری شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت که با پایان فرآیند مناقصات مربوطه و مشخص شدن برندگان آنها، در مرداد ماه سال 1399 به پیمانکاران منتخب واگذار شد که هم اکنون پس از طی فازهای مهندسی و خرید کالا به تدریج وارد مراحل اجرایی می‌شوند. از انتهای سال 98 تا نیمه سال 1399 نیز برگزاری مناقصات و تعیین پیمانکاران مربوط به هشت پروژه مرحله سوم طرح در دستور کار قرار گرفت. 

طرح نگهداشت و افزایش تولید، مشتمل بر 33 پروژه است که 29 پروژه در بخش خشکی و چهار پروژه فراساحلی است. مجموع هزینه‌های سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده در این طرح معادل شش میلیارد و 200 میلیون دلار بوده که با احتساب هزینه‌های تامین مالی و ارقام بازپرداخت در تعهد دولت به هفت میلیارد و 200 میلیون دلار بالغ خواهد شد.

پروژه‌های این طرح در محدوده جغرافیایی هفت استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، فارس و هرمزگان اجرا می‌شوند که پیش‌بینی می‌شود با اجرای آنها تولید نفت‌خام کشور به طور متوسط بیش از 280 هزار بشکه در روز افزایش یابد. 

117

بیشتر بخوانید:

 تبدیل روزانه دو میلیون بشکه نفت خام به فرآورده های نفتی در کشور