تهران- ایران پرس: رئیس سازمان انرژی اتمی، تولید برق هسته‌ای را اولویت و محوری‌ترین ماموریت این سازمان عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «علی اکبر صالحی» در گفت وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی (KHAMENEI.IR) که روز یکشنبه منتشر شد، با اشاره به اینکه اوّلین و محوری‌ترین کار سازمان انرژی اتمی، ساخت نیروگاه برق است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بین 20 تا 30 هزار مگاوات برق هسته‌ای نیاز دارد که باید ظرفیت آن در کشور ایجاد شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در حال حاضر هزار مگاوات برق هسته‌ای در ایران تولید می‌شود، افزود: دو نیروگاه دیگر برای تولید دو هزار مگاوات در حال ساخت است که تا هفت سال آینده عملیاتی می‌شود.

صالحی با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های هسته‌ای با نیروگاه‌های فسیلی متفاوت است، خاطرنشان کرد: هر نیروگاه هزار مگاواتی هسته‌ای، پنج میلیارد دلار قیمتش است، ولی هر کدام از این نیروگاه‌ها حدود 70 سال عمرشان است و هزینه‌ی راهبری‌شان حدود صد میلیون دلار در سال است.

وی همچنین، تأمین مواد اوّلیه را از دیگر مسائل استراتژیک سازمان انرژی اتمی عنوان کرد و افزود: هر نیروگاه 300 تن اورانیوم طبیعی در سال می‌خواهد که ایران تاکنون به 40 تُن رسیده و نیاز به فعالیت زیادی در این بخش است.

مطالبه‌ی منطقی و عقلانی ایران رفع تحریم‌هاست

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه این گفتگو با تاکید بر اینکه تهران هیچ اصراری برای پیوستن آمریکا به برجام ندارد، یادآور شد: مطالبه‌ی منطقی و عقلانی ایران رفع تحریم‌هاست.

صالحی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درسخنرانی تلویزیونی 19 دی ماه گفت: رهبر انقلاب در این سخنان فرمودند: "ما هیچ اصراری نداریم، هیچ عجله‌ای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئله‌ی ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد. مطالبه‌ی منطقی و عقلانی ما رفع تحریم ها است."

وی افزود: رهبر انقلاب فرمودند، "آنچه مطالبه‌ی منطقی ما و مطالبه‌ی عقلانی ما است، رفع تحریمها است؛ این حقّ غصب‌شده‌ی ملّت ایران است." این جملات مواضعی بود که رهبر انقلاب آن را به عنوان «سخن پایانی و قطعی» جمهوری اسلامی اعلام کردند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه که آمریکا و اروپا چه گام‌های مشخص و عملی باید برای رفع تحریم‌ها بردارند؟ تصریح کرد: بخش عمده تحریم ایران به تعاملات بانکی برمی‌گردد. اگر ما دادوستد بانکی‌ و نقل‌وانتقالات مالی‌مان روان بشود و مشکلی نداشته باشیم و فروش نفتمان هم مشکل نداشته باشد، دیگر مشکلی نداریم و کارمان را انجام می‌دهیم. این محوری‌ترین قسمت تحریم است؛‌ یعنی اوّلاً جلوی فروش نفت و سایر تولیدات در جمهوری اسلامی را نگیرند، ثانیاً روابط بانکی را تسهیل بکنند که ما بتوانیم تراکنش‌های بانکی و تعاملات بین‌المللی داشته باشیم.

صالحی همچنین درباره مسیر آینده ایران با توجه به تذکر رهبر انقلاب درباره «مکانیسم تعهد در مقابل تعهد»، اظهار داشت: قبل از این موقعی که من وزارت خارجه بودم، در ارتباط با مذاکره با آمریکا خدمت رهبر انقلاب رسیدم و ایشان فرمودند آمریکا قابل اعتماد نیست. این را تذکر داده بودند و در جریان مذاکره هم ایشان تأکید داشتند که حواستان جمع باشد. برخی توصیه‌ها را می‌کردند که ما چگونه باید عمل بکنیم که پیشاپیش جلوی بدعهدی آن‌ها را بگیریم؛ یعنی پیش‌بینی‌هایی بکنیم که آن‌ها نتوانند بدعهدی بکنند. خیلی تأکید داشتند، ولی خب تأمین این نظر سخت بود. بعد از اینکه این اتفاق افتاد، آمریکایی‌ها دوباره بدعهدی کردند. حالا اگر بخواهند برگردند، جمهوری اسلامی باید اطمینان لازم را پیدا بکند. اگر می‌خواهد نسبت به گام‌هایی که برداشته عقب‌نشینی بکند، باید این اطمینان لازم را داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر این‌ها گفتند ما بیانیه می‌دهیم که تحریم‌ها را برداشته شود، ما هم بیانیه می‌دهیم که گام‌هایمان را برمی‌داریم. اگر کار عملیاتی کردند ما هم کار عملیاتی به موازات آن‌ها انجام می‌دهیم؛ یعنی بیانیه در مقابل بیانیه، عمل در مقابل عمل و تعهد در مقابل تعهد. دیگر مثل گذشته نخواهد بود که ما فقط تعهداتمان را انجام بدهیم. نوع کار آن‌ها نرم‌افزاری است؛ یعنی مثل قانون است که می‌گوید من ایران را تحریم کردم، حالا تحریم‌ها را بردارید. یک نوع دستورالعمل و بخشنامه است که باید صادر کنند؛ امّا نوع کار ما فنی است؛ یعنی باید 20 درصد را متوقف کنیم و سانتریفیوژها را برچینیم. لذا اگر ما از نظر فنی عقب‌نشینی بکنیم، بازگشتش مشکل است.

117

بیشتر بخوانید:

صالحی خبر داد: تولید اورانیوم غنی‌شده 20 درصدی؛ ماهانه 8 الی 9 کیلوگرم