ایران پرس: شبکه خبری المیادین، با پخش  تصاویری ماهواره ای  که در۴ ژانویه گذشته گرفته شده اند اعلام کرد ؛ گروه بین المللی مواد شکاف پذیر تایید کرده است  ؛این تصاویر ماهواره ای اقدامات جدید ساختمانی در مرکز غیرقانونی تحقیقات و نیروگاه هسته ای «دیمونا» در صحرای نقب را اثبات می کنند.

روزنامه انگلیسی «گاردین» هم در همین خصوص به نقل از «پاول بودویگ» محقق برنامه علوم و امنیت جهانی در دانشگاه پرینستون نوشت: به نظر می رسد که ساخت و ساز در اوایل سال ۲۰۱۹ یا اواخر ۲۰۱۸ آغاز شده است، بنابراین اقدامات حدود دو سال پیش شروع شده است .

فدراسیون دانشمندان آمریکایی هم تایید کرده است که اسرائیل حدود ۹۰ کلاهک ساخته شده از پلوتونیوم تولید شده در راکتور آب سنگین دیمونا را در زرادخانه هسته ای خود دارد. 

رژِیم اشغالگر اسرائیل عملیات ساخت راکتور دیمونا را در دهه ۱۹۵۰ با کمک گسترده و سری دولت فرانسه شروع کرد و با همکاری امریکا توسعه داد.

این فعالیت ها در حالی  ادامه دارد که رژیم اسراییل  اجازه بازرسی از تأسیسات هسته‌ای غیر قانونی‌اش رانمی‌دهد ومعاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نیز امضا نکرده است .

ادعاهای ساختگی  اروپا و امریکا درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران اما در حالیست که نظارت های پادمانی بر فعالیت های هسته ای ایران بطور منظم ادامه دارد و همکاری ایران با آژانش  در چارچوب اقدامات داوطلبانه  حتی  بالاتراز سطح متعارف  بوده است .

"رافائل گروسی" مدیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی که برای دیدار با مقام های ایران به تهران سفر کرده ، بارها به همکاری های خوب ایران با آژانس اشاره کرده است  .

سخن امروز جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید بر همین واقعیت هاست و اینکه کشورهای مدعی نگرانی از فعالیت های هسته ای غیر متعارف، بجای هیاهوی تبلیغاتی و جوسازی های کاذب، نگاهی به  هزاران سلاح  اتمی خود داشته باشند و از دو گانگی های مخرب که سبب توسعه سلاح های اتمی در منطقه و جهان شده است دست بردارند .فعالیت های پنهان اسراییل و عربستان تنها دونمونه از این جریان مخرب است .

وزیر امور خارجه ایران پیش از این نیز در واکنش  به آزمایش  موشک هسته‌ای رژیم صهیونیستی در دسامبر 2019 نوشت، "سه کشور اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) و آمریکا هرگز درباره تنها زرادخانه هسته‌ای در غرب آسیا شکایت نمی‌کنند که مسلح به موشک‌هایی است که واقعا برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند؛ اما به خاطر سلاح‌های متعارف و دفاعی ایران عصبی می‌شوند."

جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای تضمین منافع ایران در برجام ، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق طی 5 مرجله به حالت تعلیق در آورد.

ایران اکنون قصد دارد تا 23 فوریه اقدامات داوطلبانه تحت برجام را نیز در چارچوب قانون " اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران"  متوقف کند.  

امریکا و سه کشور اروپایی که در حفظ برجام  کوتاهی کرده اند ،اما با هیاهوی زیاد از برنامه صلح آمیزهسته ای ایران ابراز نگرانی می کنند تا پاسخگوی مطالبات مشروع و قانونی ایران در این زمینه نباشند.

وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به این رفتارها در توییتی، مواضع غرب درموضوع هسته ای را دوگانه دانست و از سکوت آمریکا و اروپایی‌ها در قبال توسعه زرادخانه هسته‌ای رژیم اسراییل در دیمونا که تنها کارخانه ساخت بمب اتمی منطقه است انتقاد کرد .

نویسنده: جمشید امین زاده

112

بیشتر بخوانید:

ظریف: اسراییل در حال گسترش دیمونا تنها کارخانه ساخت بمب اتمی منطقه است

ظریف: آمریکا باید تمام تحریم‌های ترامپ را بی قید و شرط رفع کند