رئیس مجلس شورای اسلامی، تروریسم و افراط گرایی را یک تهدید ویرانگر جهانی عنوان و تاکید کرد راهبرد برخی از کشورها، بهره‌برداری از تروریسم به عنوان حربه‌ای جهت پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود است.

به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری ایران پرس، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در چهارمین کنفرانس رؤسای مجالس همسایه افغانستان که با مشارکت ترکیه، چین، روسیه، افغانستان، پاکستان و ایران برگزار شد، گفت این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که همه‌گیری ویروس کووید۱۹، به عنوان یکی از چالش‌های نوظهور، بیش از پیش شرایط را برای گسترش تروریسم و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز مساعد کرده است. 

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد تروریسم نیز مانند کووید۱۹ در گرفتن جان انسان‌های بیگناه، مرزی نمی‌شناسد. مسیحی و مسلمان، پیر و جوان، زن و مرد، همه در برابر آفت تروریسم آسیب‌پذیرند و همانطور که مبارزه با کرونا، موضوع یا اولویت یک یا چند کشور محدود نیست، مقابله با تروریسم در اشکال مختلف آن نیز باید تبدیل به دغدغه نخست همه کشورها شود.

دکتر قالیباف خاطرنشان کرد بدون تردید، مبارزه اصولی با تروریسم و افراط‌گرایی به عنوان یک تهدید ویرانگر جهانی مستلزم شناسایی و مقابله با بسترها و خاستگاه ایدئولوژیک کشورهای دردسرساز حامی آنهاست. در واقع راهبرد برخی از کشورها، بهره‌برداری از تروریسم به عنوان حربه‌ای جهت پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود است و نه مبارزه با آن. 

وی اظهار کرد برخی از کشورها به ویژه ایالات متحده آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی، از تروریسم و گروه‌های تروریستی به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف و منافع خود استفاده کرده و هیچ ابایی از آشکار شدن آن ندارند. به عنوان شاهد و گواه، آیا می‌توان به ترورِ آمریکایی و هدفمند سردار شهید قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و دکتر فخری‌زاده، عنوانی غیر از تروریسم داد؟

قالیباف همچنین یادآوری کرد ما به عنوان رؤسای مجالس و پارلمان‌های شش کشور ترکیه، چین، روسیه، افغانستان، پاکستان و ایران باید به گونه‌ای عمل نمائیم که هزینه صاحبان ایدئولوژی تروریسم و حامیان آن چه از نظر تبلیغاتی، چه سیاسی و چه امنیتی به ویژه در شرایط خطیر کنونی، افزایش یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد چنانچه استفاده از زور، ترس و فشار برای رسیدن به مقاصد سیاسی، عنصر محوری در تعریف تروریسم باشد، جای تردیدی باقی نمی‌ماند که اعمال تحریم‌های یک جانبه و ظالمانه آمریکا در بخش‌های از جهان و از جمله علیه مردم ایران، مصداق بارز تروریسم اقتصادی است.

قالیباف همچنین درباره افغانستان نیز با تاکید بر بر لزوم خروج نیروهای نظامی خارجی از منطقه، گفت سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از دولت برآمده از قانون اساسی و ساختار مردم‌سالارانه جمهوری اسلامی افغانستان می‌باشد. بی‌تردید ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران مانند گذشته برای کمک به پیشبرد روند صلح در اختیار دولت و همه اطرافِ افغانستان خواهد بود و معتقدیم برای تقویت امنیت پایدار در این کشور، باید دستاوردهای مردم افغانستان، به ویژه قانون اساسی، حفظ شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه برای تقویت امنیت، توسعه و رفاه در منطقه، باید بیش از گذشته به ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌منطقه‌ای توجه نمود، تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد تا با توجه به ظرفیت‌های متنوع، نقش سازنده خود را در توسعه، رفاه و ایجاد یک نظم امنیتی پایدار بین منطقه‌ای ایفا کند. //114