تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خرابکاری روز یکشنبه عوامل صهیونیست‌ها در نیروگاه نطنز گفت: سانتریفیوژهایی که از مدار خارج شدند IR1 بودند که به سرعت با نوع پیشرفته آن جایگزین می شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سعید خطیب زاده» صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه که به شکل مجازی برگزار شد، با بیان اینکه این اتفاق توان هسته‌ای ایران را کم نمی‌کند، خاطرنشان کرد: اسرائیل با این اقدام تلاش کرد از مردم ایران انتقام صبر و رفتار حکمتانه خود را بگیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: واکنش و رفتار ایران انتقام از اسرائیل خواهد بود که در زمان خودش انجام می‌شود. 

خطیب زاده در ادامه تصریح کرد: آنچه در نطنز رخ داد، نه صنعت هسته‌ای ایران را به عقب برمی‌گرداند و نه در مسیر قطعی رفع تحریم‌ها موثر است. 

وی همچنین درباره ابعاد حادثه نطنز گفت: میزان خسارت‌ها باید با توجه به تست ماشین‌ها تعیین شود ولی هر ماشینی که خراب شده باشد، ماشین‌های جدیدتری جایگزین آنها می‌شود و میزان خسارت‌ها را هم باید سازمان انرژی اتمی مشخص کند.

خرابکاری در سایت نطنز تروریسم هسته‌ای است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیگیری حقوقی و سیاسی حادثه نطنز از سوی ایران بیان کرد: براساس منشور ملل متحد و بند 51 آن، حق دفاع مشروع ایران وجود دارد. این اقدام تروریسم هسته‌ای بود که می‌توانست به فاجعه انسانی منجر شود لذا ذیل جنایت بشریت قرار می‌گیرد و پاسخ‌های مختلف به این اقدام باید داده شود. 

به گفته خطیب‌زاده، وزیر امور خارجه و نمایندگی ایران در نیویورک پیگیر این موضوع هستند و امروز یا فردا اقدامات اعلام می‌شود. برخی اقدامات نیز در مسیر غیر آشکار خود انجام خواهد شد که شاید هیچ‌گاه گفته نشود.

نشست وین، گفت‌وگوهای تکنیکی برای رفع تحریم‌ها است

سخنگوی وزارت خارجه درباره نشست کمیسیون برجام در وین، ابراز داشت: آنچه در وین در حال انجام است مذاکره هسته‌ای نیست بلکه گفت‌وگوهای تکنیکی برای رفع تحریم‌ها است. 

خطیب زاده در خصوص لغو تحریم‌های آمریکا یادآور شد: ‌سیاست ایران در موضوع بازگشت آمریکا به برجام روشن است. آمریکا در چهار سال گذشته و در دو ماه و اندی که دولت جدید این کشور بر سرکار آمده، با هدف از بین بردن برجام و تمامی منافعی ایران که ذیل توافق تعریف می‌شود، تمامی تلاش خود را کرده است. بنابراین تفاوتی بین تحریم‌ها وجود ندارد و مقامات آمریکایی از اعمال تحریم‌ها برای فشار حداکثری سخن گفته‌اند. 

برچسب‌های خیالی دولت ترامپ بر تحریم‌ها، اعتباری ندارد

وی درباره تفاوت تعریف ایران و آمریکا از رفع تحریم‌ها برای بازگشت به برجام اظهار داشت: باید وضعیت به ژانویه 2017 بازگردد چرا که برچسب‌های خیالی که دولت «دونالد ترامپ» بر تحریم‌ها زده است، از نظر ما اعتباری ندارد. ما با سیاست داخلی آمریکا کاری نداریم و آمریکا ذیل قطعنامه 2231 وظایفی دارد و در برجام نیز وظایف آمریکا مشخص شده است. 

به گفته این دیپلمات ارشد، تمامی واحدها و اشخاصی که در زمان ترامپ تحریم شدند، ذیل این تحریم‌ها هستند. این لیست را به کمیسیون مشترک ارائه کردیم و این لیست نهایی می‌شود و موضع ایران نیز روشن است. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره چگونگی راستی‌آزمایی مدنظر ایران برای رفع تحریم‌ها تصریح کرد: راستی‌آزمایی کار سختی نیست، اگر آمریکا به اقدامات خود برگردد و تمامی اقدامات خود را پیش از زمانی که اعلام می‌کند، انجام بدهد، بسیاری از آنها قابل راستی آزمایی هستند. حلقه‌ای از اقدامات مانند فروش نفت، کشتیرانی و بازگشت پول ناشی از فروش باید انجام شود که اگر آمریکا صادقانه رفتار کند، کار سختی نیست، البته جزییات آن نیازمند گفت‌وگو است.

117

بیشتر بخوانید:

تلویزیون رژیم صهیونیستی: موساد در حادثه نطنز دست داشت

صالحی: اقدام علیه مرکز غنی‌سازی نطنز نشانه شکست مخالفان پیشرفت صنعتی و سیاسی ایران است

وقوع حادثه‌ در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات نطنز