تهران- ایران پرس: اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی روز چهارشنبه، اول اردیبهشت ماه، برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 اعلام کاندیداتوری کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اسدالله بادامچیان متولد ۱۳۲۰ در تهران، فوق لیسانس علوم سیاسی و دکترای روابط بین‌الملل دارد و با علوم حوزوی در حد سطح آشناست. وی با توجه به سابقه فعالیت سیاسی خود، در نگارش و بیان تاریخ وقایع سیاسی پنجاه سال گذشته فعال است. با احزاب سیاسی قبل از تشکیل حزب جمهوری اسلامی همکاری داشته و از پایه‌گذاران موتلفه اسلامی است.

بادامچیان که تا کنون حدود ۵۰ جلد کتاب تألیف نموده، در حال حاضر عضو شورای مرکزی، قائم مقام رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی است و سابقه دبیر اجرائی، رئیس مرکز امور سیاسی، مدیر مسئول هفته نامه شما در این حزب را دارد.

بادامچیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد

بادامچیان در گفت‌وگویی تفصیلی با مراد عنادی، مجری و کارشناس خبرگزاری ایران پرس در برنامه هشتمین رئیس جمهور، به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پیرامون اوضاع کنونی کشور و چشم انداز انتخابات پیش رو پرداخته است. 

 

«مشروح مصاحبه ایران پرس با اسدالله بادامچیان، نامزد انتخابات ریاست جمهوری 1400»

 

از ابتدای انقلاب همه دیدگاه‌ها فضای حضور در کشور داشته‌اند

ایران پرس: در بیش از چهار دهه گذشته تجربه انتخابات در جمهوری اسلامی به کرات داشته ایم. این دوره از انتخابات سال 1400 در بحث ریاست جمهوری از چه زاویه ای بیشتر دارای اهمیت است؟ 

از نظر تکامل نظام. از سال 1341 که ما در امام قرار گرفتیم از همان زمان که بحث شد که حاکمیت اسلام باید برقرار شود شرایط این بود که این حرکت باید مردم سالارانه باشد و یک حزب و یا یک گروه و یا یک صنف نیاید و رهبری آنها را اداره کند، مانند برخی کشورها مانند فیدل کاسترو و یا مائو نباشد اما امام یک حرکت عام را شروع کرد و بر این اساس که مردم به صحنه بیایند بعد از حادثه فیضیه سال 42 به ما فرمود کار تبلیغی کنید که مردم آگاهی یابند و اگرسال 57 میلیون ظاهر می شوند این یک حرکت مردمی است، وتا تاکنون همه نوع سلیقه و گروهی در کشور ما که برای مردم مطرح بوده آمده اند. سال های اول از کمونیست تا منافق تا دیگران تا لیبرال به تدریج این گروه ها نشان داده شده هر کدام. چپ گرایی مدتی بوده، عزبزدگی  مدتی بوده و لنگ شده و بعد هم یک بحث شده که می خواهیم اصلاح کنیم و انقلاب را قبول داریم و گروهی گفتند این اصلاحات خلاف اصول است اصول را باید حفظ کنیم.

 

27 سال از 43 سال گذشته دولت ها در اختیار غیراصولگراها بوده 

ایران پرس: همزمان بودند اصول گرایی و اصلاح طلبی، تولدشان تقریبا یکی بود؟

وقتی که قبل از انقلاب با شاه می جنگیدند، دشمن مشترک داشتند اما بعد از انقلاب در اداره حکومت و در اداره جامعه طبعا با هم اختلاف نظر پیدا کردند این انشعاب ها و جناح ها و بعد این جریانها ادامه پیدا کردند. 

ایران پرس: در این جریان حزب مولفه در جبهه اصول گرایی قرار گرفت؟

ما یک عنوان جدید به نام ارزش گرا بگوییم. ما دنبال ارزش گراها بودیم. آقای بهشتی، آقای خامنه ای، آقای هاشمی و آقای باهنر و آقای موسوی اردبیلی درنامه ای که در اسفند سال 59 به امام نوشتند دو بینش مطرح کردند یک بینش معتقد است که همه مسایل در چارچوب اسلام اجتهادی پویا و اسلام تهجر و روشنفکری اسلام خالص نبوی، علوی، فاطمی، عاشورای و مهدوی، یک دیگاه هم این است که این را قبول دارد، مشکل در این دومی است حالا این دومی در هر زمان به یک شکل بوده و اتفاقا یک چیز جالبی است. 

ایران پرس: هر قدر جلو می آییم هر کدام شاخ شاخه می شوند هم در اصلاح طلب ها و هم اصول گراها مخصوصا در اصول گرایی در انتخابات ما هم شورای ائتلاف را داریم و هم شورای وحدت را داریم. 

از همان سال اول هم هست سال اول 124 نفر دوره اول ریاست جمهوری نامزد شدند که ماند 8 نفر و بعد هم به 2 نفر رسید. ما جریان داریم، چند جناح داریم و چند طیف و چند گروه و سازمان داریم.
در اصول گرایی آقای روحانی می شود اصول گرا بعد دولت آن می شود دولت اصلاح طلب اعتدالی، احمدی نژاد می شود اصول گرا دولت آن هم می شود دولت اصول گرای شعاری و دولت قبلی هم اصلاح طلب می شود.

از این 43 سال 27 سال آن در اختیار دوستانی بوده که خیلی اصول گرا به آن معنا نیستند یعنی دوسال آقای بازرگان و حدودا دو سال آقای بنی صدر 7 سال دولتی که چپگرا بود و در فتنه 88 باز مطرح شد 8 سال دست اصلاح طلبان 8 سال دست اصلاح طلبان اعتدالی 27 سال دست اینها بوده باز از شورای نگهبان گله دارند که ما را تایید نمی کنند.

پس همه بودند حالا همه اینها هم کار کردند وما به این اقتدار رسیدیم که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا می گوید بیایید با خودمان صحبت کند من خود امتیاز می دهم یعنی اینقدر این اقتدار دارد اما در عین این اقتدار ما مشکلات زیادی داریم و این مشکلات که باید حل بشود در دوره بعد که گام دوم انقلاب اسلامی است الان وظیفه اصلی چه در انتخابات چه در انتخابات چه در سازندگی و جهش و تولید این است که در گام دوم انقلاب حل مشکلات و راه پیشرفت و رفع نقائص و ایجاد تمدن نوین اسلامی دولت کریمه اسلامی و جامعه نمونه اسلامی را داشته باشیم.

 

 اصلاح طلبان و اصولگرایان قابل حذف نیستند

  

ایران پرس: دریکی از مصاحبه های شما در اسفند ماه رصد می کردم اشاره کردید جناح بازی و قطب بندی سیاسی تمام شده آیا به مفهوم این است که دیگر جبهه اصول گرا و اصلاح طلب کار کرد خود را از دست داده اند یا مفهوم دیگری دارد ؟

جامعه ما رشد کرده انقلاب ما در حال تکامل و رشد است تمام آدم هایی که از زمان بازرگان  بودند همه خواستند خدمت بکنند اما تفکر آنها باند گرایی و گروه گرایی است این مساله کار است. جامعه رشد کرده و رسیده به جایی که پس چرا با هم جنگ می کنید شما در ایران هستید نه اصلاح طلب می تواند حذف کند این گروهی را که اسمش را اصول گرا بگذارند نه اینها می توانند اصلاح طلبان را حذف کنند ما در این مملکت با هم به جای این که با هم جنگ بکنیم  باید با هم تعامل کنیم هر مجموعه نگاه و نظر و برنامه و طرحی که مورد پسند است به نامزدش رای دادند آن سرپل ها را نگه می دارد با همه تعامل می کند، اگر موتلفه نامزد پیدا کند و بیاید به صحنه و رئیس جمهور شود این طور نیست که دولت باید دولت آن حزب باشد دولت باید برآورده از همه نیروهای اصیلی باشد که این مجموعه را قبول دارند.

ایران پرس: این یک بحث ایده آل است ولی آن چیزی که واقعیت دارد این است که هم در اصول گرایی ما این شورای ائتلاف و وحدت داریم که شما نماینده حزب موتلفه در شورای وحدت هستید و میرسلیم در شورای ائتلاف هستید در جبهه اصلاح طلب ها این بحث های تند بین کرباسچی و اصغر زاده اتفاق افتاده، اصلا اتحادی وجود ندارد.

اینها اتحادشان در کل نظام است و هیچ کدام نمی خواهند نظام عوض شود و آمریکا برگردد، منتهی در اداره کار سلیقه ها متفاوت است پس ما رسیدیم به جایی که به جای این که جنگ سیاسی و جناحی بکنیم می گوییم چه کسی می تواند بهتر کشور را اداره کند،  کی می تواند مشکلات را حل کند، چه کسی می تواند در صحنه بین الملل روابط مقتدرانه قوی و منطقی را به جهانیان عرضه کند، ما دنیا جنگ نداریم و همه قطعنامه ها همه کاغذ پاره باشد، میشه ؟ مگه اینا کاغذ پاره است ما خودمان عضو هستیم و از طرف دیگر هم با آنها سازش کنیم و برد برد کنیم که اینها به ما گشایش بدهند، این غلط است اینها هیچ کدام هیچ بردی ندارد مساله مهم این است که برای گام دوم چه رئیس جمهوری در تراز شخصیت رجل سیاسی مذهبی مدیر و مدبر می تواند بیاید کشور را از این مشکلات با تدبیر نجات بدهد برنامه داشته باشد طرح داشته باشد بعد باندگرا نباشد و خودش را مطلق نداند و یک شعار خوشمزه داریم که همه با هم ولی با من این که همه با هم نشد این گفت همه با من است نه همه با هم آن کار مهم است که بتوانیم در این دوره کسی بیاید که این روحیه را داشته باشد.

 

حزبی تعامل گرا هستیم

ایران پرس: هر کدام از این احزاب و طیف ها یک نماینده را معرفی می کنند که از طرف ما نامزد ریاست جمهوری است این هم کار خودشان را مشکل می کند هم کار مردم را برای انتخاب در این زمینه نباید یک تدبیری باشد ؟

اتفاقا ما سه نوع نامزد در ریاست جمهوری داریم، یک نامزد شخصی است یک شخصی آمده که سابقه کار دارد می گوید من می توانم کشور را اداره کنم، یک مجموعه می آید و می گوید که ما یک گروه و باند هستیم و اعتقاد داریم که ما با گروه مان اداره می کنیم و مساله دیگر یک حزب است یعنی یک مجموعه گسترده و مساله دیگر جبهه است، بنابراین در این رابطه ما آیا امروز برویم به شخص رای بدهیم شخص هر کسی که باشد وقتی می آید سر کار می خواهد کابینه اش را انتخاب کند با دوستان خودش، اینها از قبل هماهنگ نیستند. در دوران احمدی نژاد یا آقای روحانی، تند تند وزرا عوض می شوند اگر از قبل هماهنگ باشند این طور نمی شوند. سومین مجموعه که یک حزب بیاید، حزبی که در گذشته نشان داده که تعامل‌گر است یعنی با همه گروه ها کار کرده و منطقی حرف زده تیم دارد گروه دارد برنامه دارد وقتی شما می پرسید می خواهید رئیس جمهور شوید اصلا برنامه دارید یا نه ؟ اصلا می خواهید چکار کنید؟

در نظام مردم سالاری و آزاد می آیند و طبق قانون اساسی تعیین اصلح و کسانی که احراز صلاحیت بشوند در شورای محترم نگهبان است و هر کس را که اعلام کرد در بین آنها باید تلاش کرد که اصلح را انتخاب کرد.

ایران پرس: در شورای وحدت روی نامزدی چند نفر بحث هست؟

در شورای وحدت و در موتلفه اسلامی هر دو نظر و سیاست ما همین است هر کس که در انتخابات می‌خواهد نامزد شود شخص باشد، گروه باشد، حزب باشد، ما چرا باید با آنها برخورد کنیم، هیچ معنی ندارد که ما برخورد کنیم، طرف احساس این مسولیت را دارد که می‌تواند ریاست جمهوری را اداره کند خودش را به مردم عرضه می‌دارد، ما چرا با هم دعوا می‌کنیم، مگر افکار ما جنگ قدرت باشد.  یعنی یک قدرت دست ما باشد و آنها هم می گویند قدرت دست ما باشد، در نتیجه جنگ قدرت می‌شود و اگر جنگ قدرت نباشد بلکه خدمت باشد می‌خواهیم انتخاب کنیم فردی که مناسب‌ترین است اینها خودشان را عرضه می‌دارند و بحث می‌کنند و شورای نگهبان از بین اینها 5 الی 6 یا 20 تا را که دید واجد شرایط هستند تایید می‌کند. ما از بین آنها روی اصلح و ارجح تمرکز می‌کنیم. از یک پشتوانه قوی مردمی و تشکیلاتی برنامه‌ریزی و تیم و مسوولیت خواهی و مسولیت پذیری هم بهره‌مند باشد.

 

قرار نیست جنگ کنیم 

ایران پرس: در این دوره؛ حزب موتلفه شخصی را معرفی می‌کند یا نه، این که هر کسی را که شورای وحدت معرفی کرد آن را انتخاب می‌کند؟

سیاست ما این است که اول شورای نگهبان تعیین تکلیف کند.

ایران پرس: قبل از شورای نگهبان معرفی نمی‌کنید؟

ما پنج نفر از شخصیت‌هایی که در تراز ریاست جمهوری هستند از اعضای موتلفه اعلام کردیم که اینها می‌توانند نامزد باشند. طبعا یک حزب، یک نامزد دارد 5 تا نامزد که نمی‌شود. چون رای مال مردم است، اصل مساله دست مردم است نه دست احزاب است و نه اصلاح‌طلبان و نه اصولگرایان، مردم رای می‌دهند.

اگر خوب انتخاب بکنند، این حرفی است که مقام معظم رهبری هم بیان کردند.  اگر ملت آمد بنی صدر را انتخاب کرد، امام خمینی (ره) تنفیض می‌کند ولی بعد ملت گرفتارش می‌شوند که این پینوشه است. قیافه‌اش را شکل انقلاب اسلامی درآورده است. اگر رجایی را انتخاب کرد، خب امام خمینی (ره) تنفیذش می‌کند بعد می‌بینند که آن محبوبشان می‌شود درست است، انتخاب دست ملت است.

ایران پرس: انتخاب دست ملت است ولی قبل آن دست شورای نگهبان است. شواری نگهبان نامزدها را تایید می‌کند و بعد ملت رای می‌دهند؟

مهم این است که هیچ جای دنیا نیست که اداره یک کشور را 84 میلیون جمعیت را با این امکانات با آن روابط بین‌الملل با اینها همین جوی بگوید هر کسی آمد بگوید بفرمایید. 

همه جای دنیا یک تعیین کننده هست از وزارت کشور گرفته تا می‌رسد به یک دستگاهی که می گوید اینها می‌توانند اداره کنند. در قانون اساسی هم آمده است و بهترین روش در دنیا دارد که 6 فقیه به انتخاب چه امام خمینی و چه امام خامنه‌ای و 6 حقوقدان به انتخاب نمایندگان ملت. خب اینها که برای خودشان نمی‌خواهند کار کنند، اینها که دیگه حزب و باند و گروه نیست. اینها می‌گویند از بین کسانی که این تعداد هستند حقوقشان را نگه می‌دارد بررسی و تحقیق و دستگاه های گوناگون می پرسید نفوذی نباشد، خلاف کار نباشد، دزد نباشد تا آنجایی که بتواند می‌گوید اینها واجد شرایط هستند و ملت بروند و رای بدهند. 

پس واقعیت این است که ما با این سیاست نسبت به همه کسانی که نامزد می شوند احترام می گذاریم. خودمان نامزدهایمان را در موتلفه بنا به نظر خواهی از اعضا از دبیران استان هایمان ما در 31 استان دبیر داریم، در نزدیک 200 شهر هم دبیر داریم با نظرخواهی از آنها 5 نفر را که بیشتر رای دارند معرفی کردیم تا ببنییم چه می شود و بعد ثبت نام کنند و بعد احراز صلاحیت شد از طرف شورای نگهبان بعد اگر شورای نگهبان موتلفه ای را احراز کرد که سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر و قوی است سعی می کنیم دیگران را با او همراه کنیم اگر دیدیم نه یک فرد بهتری هست و تفاهم جمعی هم داریم با او همراه می شویم. قرار نیست جنگ کنیم که در دوره تکامل انقلاب، کار مهم است همه با هم واقعا برای خدا کار کنیم، برای نجات کشور و مشکلات کار کنیم.

 

دولت برنامه و توانمندی ندارد/ برجام نه ترکمنچای است و نه آفتاب تابان

 

ایران پرس: مردم دوست دارند فردی رئیس جمهوری شود که بیشترین خدمات را به کشور انجام بدهد و همان طور که مقام معظم رهبری اشاره کردند ایران قوی را در عمل بتواند در واقع اجرایی کند. ما شاهد ایران قوی باشیم، ایرانی نباشیم که مردم برای مایحتاج اولیه دچار این گرفتاری‌ها باشند. بحث معیشت، بحث متعدد دیگه، مردم این را می‌خواهند، حال اصلا برایشان جناح به نظر بنده مهم نیست. اصلاح طلب باشد یا اصولگرا یک فردی بیاید که بتواند به کشور خدمت کند، اقتدار ایران را حفظ کند و منافع و رفاه ما را هم تامین کند. این نظر مردم است، حالا بحث فعالان سیاسی ما و نخبگان سیاسی ما هست، آنها هستند که این نامزدها را به مردم معرفی می‌کنند. پس یک مسولیتی هم متوجه نخبگان سیاسی است. همه آن متوجه مردم نیست. نخبگان سیاسی ما آیا به وظایف خودشان درست عمل می‌کنند؟

هر نخبه سیاسی، اگر نخبه است و اگر گروه‌های نخبه گروه سیاسی داریم می‌خواهد به وظیفه خود عمل کند، مردم به چه کسی می‌خواهند رای بدهند. خاص مردم را، هر مجموعه‌ای در نظر می‌گیرد براساس خواست او فرد معرفی می‌کند. ما در حزب جمهوری اسلامی که در خدمت بودیم برای نامزدی ریاست جمهوری دوره اول آیت الله شهید بهشتی مد نظر بود ولی بنا به نظر امام خمینی آن دوره روحانیون نامزد نشوند، بعد استاد فارسی را گذاشتیم و بعد هم بازی سیاسی کردند و آقای بنی صدر آمد.

یک مجموعه سیاسی سعی می‌کند که آن فرد مورد خاص را انتخاب کند، سعی می‌کند که فرد مناسب را معرفی کند، خب حالا از آن طرف مردم می‌خواهند انتخاب کنند، مردم چطوری انتخاب کنند؟ یک موقعی در تبلیغات یک فردی می‌آید می‌گوید من می‌خواهم 50 هزار تومن یارانه بدم، شخص دیگری می‌گوید من 150 هزار تومن می‌دم. این کاری که انجام شد و بعد هم یک مقدار انجام شد. یارانه دادن یک امرواجب و لازم برای کسانی است توان مالی ندارد، بعد بگوییم کی نیاز دارد و کی محتاج است. حضرت امیر به مالک می گوید برو مردم را صاحب درآمد کن اول رفاه مردم  و درآمد مردم را جور کن. اگر دولت مردمی باشد مردم مالیات خود را می‌دهند، ولی با این شعار طرف می‌گوید من ده نفر خانواده‌ام ده تا 50 هزار تومان می‌شود 500 هزار تومن و کار من را راه می‌اندازد، اما اون موقع که 500 هزار تومن به اون آقا دادن تورم و گرانی ایجاد کرد مردم رفتند به کسانی رای دادند که این مشکلات حاصل آنهاست. خواست مردم در این است که مشکل حل شود، اگر یک گروهی معتقد است که ما باید بریم با آمریکا بسازیم، دیپلماسی التماس داشته باشیم و این یک سیاست، این سیاست جواب بده نیست. بدترین تحریم را روی سپاه، نیروهای مسلح انجام دادند چرا این اقتدار عظیم را دارند چرا ما می‌توانیم این قدرمقتدرباشیم که امریکا جرات حمله به ما نداشته باشد اگر خطا کرد جواب آن را بدهیم. بخاطر این است که تدبیر بوده است، فرمانده کل قوا بالای سر آنهاست، بچه‌ها کار کردند. چرا دولت نمی‌تواند تحریم‌ها را حل کند؟ چون برنامه و توانمندی ندارد، خیال می‌کند که اگر مذاکره برد- برد کرد، برنده می‌شود. اگر در مقابل گروهی گفتند که این خیلی بیخود کرده این ترکمنچای است برجام ، برجام یک مذاکره و قرار داده است نه ترکمنچای است و نه آفتاب تابان است. وقتی طرف معتقد است که آفتاب تابان است گیر می‌کند، وقتی فرد دیگری می‌گوید ترکمنچای است گیر می‌کند. ولی موتلفه از این حرفها نزد، نه ترکمنچای است و نه آفتاب تابان است. ما باید در صحنه بین‌الملل با اقتدار عمل کنیم. ده بار مقام معظم رهبری فرمودند اگر استکبار و استعمار گران و سلطه خواهان دنیا احساس کنند شما نیازمند به چیزی هستید آن را بیشتر به شما سخت می‌گیرند ولی اگر مقاومت کردید و با برنامه کشورت را اداره کردی، تحریم چه خاصیتی دارد حالا 40 ساله ما را تحریم کردند.

 

دولت حاضر نیست بابت ارز عذرخواهی کند

 

ایران پرس: اولویت اول رئیس جمهوری 1400 چه باید باشد و احزاب و نخبگان سیاسی از نگاه آنها که جامعه را دارند بررسی می‌کنند، مهمترین اولویت کشور چیست؟

دادن برنامه اجرایی و عملیاتی، چرا؟ طرف آمده با ما مذاکره می‌کند، چون می‌خواهد حمایت حزب را جلب کند. طرف برنامه می‌دهد می‌گوید دولت اینجور باید باشد و هر طور که نگاه می‌کنید، می‌بینید کلی است، دولت را می‌خواهیم کوچک کنیم، چگونه؟ باید بتواند بگوید که برنامه‌ام چیست. می‌خواهم جهش تولید داشته باشم، چگونه؟ اولین مساله تولید کشاورزی ما آب است، آب را چطوری می‌خواهد  حل کند آیا ما واقعا آب نداریم؟ نه غلط است. ما 480 میلیارد متر مکعب میانگین سالانه آب کشور داریم در ترسالی تا 900 و در خشکالی میریم 250 تا،  160 میلیارد متر مکعب. اگر یک دولتی بتواند برنامه داشته باشد برای طرح توزیع جامع علمی آب در کشور، ما مشکل نخواهیم داشت. یک برنامه بیان کلیات است، میخواهید دولت را کوچک کنید؟ چطور؟ آقایان می‌گویند بیش از 2 میلیون نفر دولت کارمند رسمی دارد، حالا 4 میلیون هم حقوق بگیر دارد. یک نفر گفته با 700 هزار نفر می‌شود دولت اداره کرد، با دو میلیون و چهار میلیون بقیه می‌خواهید چکار کنید، گفت: با درآمد عمومی. برای انجام برنامه عمومی چند سال طول می‌کشد برای 4 میلیون نفر درآمد درست کنید. مگر می‌شود، اینها کارمند هستند حقوق می‌گیرند زندگیشان اداره می‌شود. شما می‌گوید ارز. ارز چقدر قیمت دارد؟ آیا ده هزار تومن باشد یا 24 هزار تومن یا  بیشتر یا کمتر. اگر قرار شد ارز 24 هزار تومانی که این دولت متاسفانه بدون هیچگونه منطق و استدلالی این مشکل عظیم را ایجاد کرد و حاضر به این نیست که عذرخواهی کند، عیب ندارد مردم هم 24 میلیون رای دادند. حالا این دولت جدید این ارز را سامان بدهد فرض بفرمایید که ده هزار تومان شد. ارز ده هزار تومانی با کالای صادراتی که می‌فروشیم 24 هزار تومن برمی‌گردد. اگر ارز شود 10 هزار تومان یعنی تمام صادرات غیر نفتی شما دچار بحران شده است.

 

تفکر اصلاح طلبی نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند

 

در انتخاب ارزیابی کنیم کدام دولت ها تاکنون کار کرده اند

 

در 24 ساعت آخر ممکن است تمام معادلات به هم بخورد