میدان مقاومت دزفول

ایران پرس: روزها و مکان هایی در برخی از کشورها به خصوص کشورهای تمدن ساز وجود دارد که در تاریخ ماندگار شده و مایه افتخار و سربلندی آن ملت است. این روزها و مکان ها در تاریخ ملت تمدن ساز ایران کم نیستند. یکی از این روزها روز مقاومت و پایداری برای گرامیداشت یاد مقاومت مردم شهر دزفول است.

خرداد، ماه مهمی در تقویم مناسبت های مردم ایران است. مردم استان خوزستان به خصوص جوانان، با شجاعت و مقاومت در برابر تجاوز رژیم بعثی ایران در سال 1361 نام خود را در تاریخ مردم حماسه آفرین و تاریخ ساز ایران ثبت کردند.

سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر از اشغال متجاوزان بعثی در تقویم مناسبت های تاریخ ساز مردم ایران به نام روز مقاومت و پیروزی نامگذاری شده است.

چهارم خردادماه نیز برای گرامی داشت یاد مقاومت مردم دزفول در برابر موشک های دوربرد رژیم صدام به نام روز مقاومت و پایداری ثبت شده است.

بلد الصواریخ یا شهر موشک‎ها عنوانی بود که عراقی‎ها در طول جنگ تحمیلی به شهر مقاوم و شهید پرور دزفول داده بودند.

 

گاهی موشک های 9 متری در کوچه هایی با عرض 3 متر فرود می آمد و گاهی یک مکان چند بار با خاک یکسان می شد.

در این شهر همبستگی و اراده مردم در دفاع از خاک وطن به صورت عملی به نمایش گذاشته شد. دزفول در طول هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت 200 موشک و چند هزار گلوله توپ قرار گرفت.

اگر شهر دزفول را در شعاعی صد کیلومتری در نظر بگیریم دزفول می بایست با این همه موشک و توپ و بمباران هوایی با خاک یکسان می شد اما چرا این اتفاق نیفتاد دلیل اصلی اش بازسازی سریع ویرانه ها پس از هر موشک باران و بمباران بود.

با تصمیم مسئولین شهر هر جا که مورد حمله قرار می گرفت سریع بازسازی می شد. در اوج موشک باران و بمباران هوایی در دزفول سینما ساخته و راه اندازی شد.

در جریان این موشک باران و گلوله باران هزاران نفر شهید و مجروح شدند. با وجود همه این سختیها زندگی در زیر موشک باران و بمباران دشمن ادامه داشت. زندگی مردم دزفول در زیر موشک باران و بمباران قوت قلب و روحیه ای برای رزمندگانی بود که از اقصی نقاط ایران به خوزستان می آمدند تا از کشورشان در برابر متجاوزان دفاع کنند.

یکی از اهداف رژیم بعثی صدام در هدف قرار دادن شهرها و روستاها در هشت سال جنگ نحمیلی شکست اراده و مقاومت مردم ایران برای مقابله با دشمن بعثی بود.

رژیم بعثی صدام در میدان های نبرد یک سال و نیم بعد از آغاز تجاوز به خاک ایران با شکست های متوالی مواجه شد. اگر نبود حمایت های 58 کشور از دو بلوک شرق و غرب در حمایت تسلیحاتی، مالی، اطلاعاتی، لجستیکی و انسانی از رژیم بعثی صدام، این رژیم توان مقاومت در برابر رزمندگان با انگیزه ایرانی در دفاع از کشورشان را از دست داده بود و جنگ به هشت سال نمی کشید.

صدام بر این تصور بود که با هدف قرار دادن شهرها و روستاها می تواند همزمان با تحریم های ایران توسط حامیانش در دو بلوک شرق و غرب، جنگ را به نفع خود برگرداند. از همین روز سه سال بعد از آغاز تجاوز رزیم بعثی صدام به ایران، جنگ شهرها به یک استراتژی راهبردی برای صدام تبدیل می شد. هر چه از زمان آغاز تجاوز می گشت و ارتش بعثی دچار شکست های سنگینی می شد حملات رژیم بعثی صدام به شهرها نیز در حد گسترده تری افزایش می یافت.

حامیان صدام موشک های پیشرفته و دوربردتری در اختیار صدام می گذاشتند که شهرهای بیشتری را در تیررس موشک ها قرار می داد.

 

مردم ایران می دانستند که در پی هر پیروزی در میدان های نبرد می بایست منتظر موشک باران و بمباران جنگنده های دور پرواز رژیم بعثی صدام باشند. شهر دزفول از این جهت نماد مقاومت و پایداری شد که بیش از هر شهری مورد حملات موشکی و بمباران قرار گرفت.

به همین دلیل در تقویم ایرانی یک روز به نام این شهر نامگذاری شده است. طرح های موشکی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با جنگ شهرها از همان سال های سوم و چهارم تجاوز رژیم بعثی صدام به خاک جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

هر کشوری که در معرض تهدید و تجاوز قرار دارد می بایست به بازدارندگی رسیده و امنیت خود را در برابر هر تهدیدی تامین کند. جمهوری اسلامی ایران از این قاعده در همه جای دنیا پیروی کرده و با توجه به محدودیت هایی که حامیان رژیم بعثی صدام در دو بلوک شرق و غرب برای دسترسی به موشک های دور برد ایجاد کرده بودند به دنبال به دست آوردن تکنولوژی ساخت موشک رفت. متخصصان جوان و باهوش ایرانی در این عرصه به سرعت موفقیت های بزرگی دست یافتند.

در پی دسترسی ایران به موشک های میان برد و دور برد، بسیاری از شهرهای عراق در تیررس موشک های ایرانی قرار گرفت. جمهوری اسلامی ایرانی برای پایان داد به جنگ شهرها چاره ای جز مقابله به مثل با رژیم بعثی صدام نداشت اما ایران بر خلاف رژیم صدام با هدف توقف جنگ شهرها به هدف قرار دادن شهرهای عراق متوسل شد.

جمهوری اسلامی ایران در موشک باران تنها اهداف نظامی و صنعتی را مورد هدف قرار می داد و برای اینکه در این حملات غیر نظامیان آسیب نبینند ساعاتی پیش از موشک باران اهداف نظامی و صنعتی عراق زمان و مکان حمله را اعلام می کرد. اقدامی که در هیج جنگی در تاریخ نمی توان مشابه آن را یافت.

 

بعد از 29 سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز تهدیدات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. دشمنان منطقه ای و فرامنطقه ای جمهوری اسلامی ایران دست از تهدید نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران برنداشته حتی آمریکا بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس مانور برگزار می کند. دولتمردان آمریکا همچنان از روی میز بودن گزینه نظامی در مقابله با جمهوری اسلامی ایران سخن می گویند.

بودجه ای که دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران صرف هزینه های نظامی می کنند چندین برابر جمهوری اسلامی ایران است. در چنین شرایطی این حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است که خود را به انواع سلاح ها از جمله موشک های دور برد مجهز کند.

جمهوری اسلامی ایران در حیات 39 ساله خود یک جنگ تحمیلی هشت ساله را تجربه کرده است. پس از پایان جنگ نیز جمهوری اسلامی ایران به خاطر ایستادگی و مقاومت در برابر قدرت های سلطه طلب همواره در معرض تهدید نظامی قرار داشته است. اگر نبود قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران دشمنان ایران در حمله به جمهوری اسلامی دریغ نمی ورزیدند. ترس از پاسخ سهمگین و غیر قابل پیش بینی ایران یکی از موانع مهم در تجاوز نظامی به ایران بوده است.

آمریکا و و متحدانش همانطور که در بسیاری از موضوعات از جمله برنامه های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران و یا حقوق بشر و یا دموکراسی دو گانه برخورد کرده و حتی اصول لیبرال دموکراسی را در قبال جمهوری اسلامی زیر پا می گذارند، توسعه برنامه های نظامی و دفاعی ایران با هدف بازدارندگی را بر نمی تابند و به بهانه های مختلف در تلاش برای جنگ طلب نشان دادن جمهوری اسلامی ایران هستند.

این در حالی است که اگر به تاریخ جنگ های بعد از جنگ جهانی دوم نگاهی انداخته شود هیچ کشوری به اندازه امریکا جنگ طلب نبوده است. در جریان جنگ هایی که امریکا بعد از جنگ جهانی دوم به راه انداخت صدها هزار غیر نظامی کشته و آواره شدند. آمریکا با چنین کارنامه سیاهی مدعی صلح طلبی در جهان است و به دنبال اعمال تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران صرفاً به خاطر آزمایش های موشکی است که تنها در جهت دفاع و حفاظت از امنیت این کشور تولید شده اند.

همانطور که مردم دزفول به عنوان نماد مقاومت و ایستادگی مردم ایران در هشت سال موشک باران و بمباران، نگذاشتند یک وجب از خاک ایران تحت اشغال متجاوزان بعثی باقی بماند مردم ایران نیز در برابر تمام تمام فشارهای دشمنان انقلاب اسلامی ایستادگی کرده و اجازه نخواهند داد در تصور کسی حمله به جمهوری اسلامی ایران خطور کند.

توسعه برنامه نظامی ایران از جمله برنامه های موشکی تنها برای بازدارندگی نظامی در مقابله با تهدیدات نظامی دشمنان جمهوری اسلامی ایران است.

مرتضی مکی

میدان مقاومت دزفول
میدان مقاومت دزفول
میدان مقاومت دزفول