تهران- ایران پرس: سخنگوی دولت گفت: به چشم انداز لغو همه تحریم های برجامی و فرابرجامی با نتایج عزتمندانه نزدیک شده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران گفت: امروز و فردای ما در گرو حفظ صندوق رای با مشارکت حداکثری است.

وی ادامه داد: در آستانه یکی از رویدادهای مهم سیاسی در کشورمان هستیم. فضای رقابتهای انتخاباتی با نزدیک شدن به روز مهم تصمیم‌گیری مردم برای انتخاب رئیس جمهور آینده، گرم شده است.

ربیعی تصریح کرد: فارغ از اینکه نتیجه آرا چه کسی خواهد بود، صندوق و مشارکت، میراث گرانبهایی است از زحمات، ‌تلاش‌ها، زندان‌ها، تبعیدها و خونهایی که خاک وطن را لاله‌گون کردند و جمهوریت را برای فرزندان ایران برجای گذاشتند.

ربیعی تصریح کرد: معتقدیم شرایط پیچیده نظام جهانی و احقاق حقوق ایران از اقتصاد جهانی و کسب جایگاه ایران در منطقه و جهان از یک سو، و از سوی دیگر، در دوران پساتحریم، آسیب‌دیدگی‌های اقتصادی و روانی ناشی از جنگ تحمیلی اقتصادی بر مردم و احیای زندگی پساتحریم و کرونا، نیازمند دولتی با سرمایه اجتماعی بالا و اعتماد روزافزون‌ شده بین جامعه، مردم و دولت هستیم.

سخنگوی دولت بیان داشت: در مجموع، علیرغم همه تنگناها و محدودیتها، دولت موفق شد طی سالهای ۹۳ تا ۹۶ ، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران در نیم قرن اخیر را رقم بزند. متوسط تورم در بازه سالهای ۹۳ تا ۹۶ ، یازده و نیم درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک رقمی در کشور، تجربه شد.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه به چشم انداز لغو همه تحریم های برجامی و فرابرجامی با نتایج عزتمندانه نزدیک شده ایم، گفت: در کنار این تلاش دولت با استفاده از فضای تحریم شکنی اولیه و سرمایه گذاری های  صورت داده، زیرساختهای عظیمی در راه، تولیدات صنعتی از قبیل فولاد، پتروشیمی و خودکفایی بنزین و پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس و هزاران پروژه عظیم دیگر را سامان داده است. قطعا آثار این سرمایه گذاری ها در سالهای آینده بر وضعیت اشتغال و بهبود اقتصاد ایران تاثیر خواهد گذاشت.

سخنگوی دولت با تسلیت درگذشت حجت السلام محتشمی پور اظهار داشت: درگذشت روحانی مجاهد، خستگی‌ناپذیر، انقلابی و از یاران وفادار و صدیق انقلاب مرحوم حجت الاسلام محتشمی‌پور موجب تاثر فراوان شد. ایشان از پیشگامان و همراهان امام بزرگوار و نهضت بود که عمر خود را در راه آرمان‌های انقلاب اسلامی وقف کرد و در مسیر دفاع از مقاومت و مردم مظلوم فلسطین و لبنان به دست تروریست‌های اسرائیلی به مرتبه جانبازی رسید.

وی بیان داشت: عدالتخواهی، آرمانی اندیشیدن و دفاع از حق و حقیقت از مهمترین شاخصه های اخلاقی ایشان بود. حجت الاسلام محتشمی‌پور در دوران فعالیت سیاسی خود حضور در وزارت کشور و مجلس شورای اسلامی منشأ خدمات ارزنده‌ای برای کشور بود و در بیان حق و حقیقت با حضور در عرصه مطبوعات به بیان روشنگری پرداخت.

ربیعی گفت: این فقدان دردناک را به خانواده، همسر گرامی ایشان، فرزندان بزرگوار و یاران و دوستانش تسلیت گفته و از درگاه خداوند متعال برای ایشان علو درجات، غفران و رحمت واسعه الهی مسئلت می‌کنم.

سخنگوی دولت همچنین با تسلیت درگذشت علی مرادخانی، خاطر نشان کرد: خبر درگذشت اندوهناک فرزانه ارجمند، مدیر متعهد و توانمند، معاون سابق امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرحوم علی مرادخانی موجب تأسف و تأثر عمیق گردید. کرونا مدیری دلسوز و خوشنام، دارای حسن خلق و مورد احترام اهل ادب و هنر را از جامعه و فرهنگ این مرز و بوم گرفت.

وی تصریح کرد: این ضایعه و فقدان را به خانواده آن مرحوم، جامعه فرهنگ و هنر و رسانه و علاقه‌مندان ایشان صمیمانه تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند مهربان برای آن سفر کرده رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان ارجمند صبر و اجر مسالت دارم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چه تضمینی در صورت احیای برجام از سوی دولت بعدی ایران وجود دارد گفت: ایران طی سال‌های گذشته که دولت آمریکا از برجام بطور یکجانبه خارج شد و تحریم های غیرقانونی و غیرانسانی تازه ای را بر خلاف مقررات و تعهدات خود علیه ایران وضع کرد، نشان داده است که تحت هر شرایطی به تعهدات بین المللی خود پایبند است.

وی ادامه داد: برخلاف آمریکا که کارنامه سیاهی در عدم پایبندی به تعهدات و توافقات بین المللی خود دارد، ایران تاکنون از هیچ یک از توافق های بین المللی خارج نشده و تعهداتش را نقض نکرده است.

ربیعی اظهار داشت: تا زمانی که همه طرف های برجام به تعهدات خود پایبند بمانند، می توانند مطمئن باشند که جمهوری اسلامی ایران هم از تعهدات خود عدول نخواهد کرد. پایبندی به تعهدات و احترام به حقوق و قوانین بین المللی یکی از اصول ثابت سیاست خارجی ایران است که با تغییر دولت ها دچار تغییر و دگرگونی نمی شود. 

سخنگوی دولت بیان داشت: پرونده هسته ای یک پرونده ملی است که با اجماع در جمهوری اسلامی ایران جلو می رود و به تحولات داخلی مرتبط نیست و دستگاه های حاکمیتی آن را پیگیری می کنند. در موضوعات ملی و کلان، مانند همیشه هر نتیجه ای در چارچوب حاکمیت به دست آید، در همان چارچوب عمل خواهد شد. بنابرین قاعدتا تصمیمی که با اجماع مجموعه نظام در خصوص مذاکرات و نتیجه آن گرفته می‌شود، از سوی دولت آینده نیز محترم شمرده خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال که با توجه به شواهد موجود و اظهارات مسئولان روند مذاکرات وین مثبت بوده و به تحقق نتیجه نهایی نزدیک شده است. با توجه به اینکه چیزی در دنیای سیاست قطعی نیست‌.در صورتی که تیم مذاکره کننده تا روز انتخابات به نتیجه مورد نظر نرسد تا کی کار مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد؟ گفت: ما امیدواریم که بزودی شاهد برگزاری دور نهایی مذاکرات و به نتیجه رسیدن این گفت‌وگوها باشیم و تا قبل از پایان مهلت قانونی این گفت‌وگوها را به نتیجه برسانیم.

وی تاکید کرد: ما همانقدر که عجله ای در مذاکرات نداریم، با فرسایشی شدن مذاکرات نیز به شدت مخالفیم. تمرکز ما بر اتمام مذاکرات در زمان باقیمانده است. در حال حاضر مایل نیستم زودتر از آنچه لازم است درباره سایر احتمالات گمانه زنی کنم. 

ربیعی گفت: درباره قسمت دوم سوال، تصویب لوایح باقیمانده FATF به طور اصولی ارتباطی به مذاکرات وین برای احیای برجام ندارد و پرونده مستقلی است که تصمیم گیری در مورد آن در اختیار مجمع تشخبص مصلحت نظام است.اما تایید میکنم که امید به تصویب لوایح سی اف تی و پالرمو در صورت احیای برجام تقویت خواهد شد اما تصمیم نهایی در این زمینه بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اخرین وضعیت تزریق واکسن کرونا گفت: مثل هفته های گذشته واکسیناسیون در جریان است و البته تا رسیدن به نقطه هدف، یعنی ایمنی جمعی ناشی از واکسن، این روند ادامه خواهد یافت. برنامه دولت واکسیناسیون ۱۳ الی ۱۵ میلیون نفر از طریق واردات بوده که با این وصف میزان فوت های ناشی از کرونا به شدت کاهش خواهد یافت.

وی ادامه داد: با تمهیدات اندیشیده شده و اتخاذ استراتژی به موقع و به هنگام و آینده نگر مبنی بر توجه به تولید داخلی همراه با واردات، مطمئنیم که تولید واکسن داخلی با تایید سازمانهای مرتبط به چرخه واکسیناسیون وارد خواهد شد و ایران جزو کشورهای با واکسیناسیون بالا قرار خواهد گرفت و به امید خدا دو واکسن پاستور و برکت در آستانه ورود به نظام سلامت هستند.

ربیعی گفت: همچنین براساس اعلام وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی قرار بود محموله‌ای شامل ۳ میلیون دوز واکسن وارد کشور شود اما ورود این محموله با تأخیر مواجه شد که تصمیم گرفته شد به جای آغاز واکسیناسیون گروه سنی جدید، واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال تکمیل شود  تا این گروه سنی دوز اول و دوم واکسن را دریافت کنند.

وی افزود: در حال حاضر تامین و توزیع واکسن و روند واکسیناسیون در روزهای اخیر و هفته های آتی معطوف به انجام دز دوم واکسیناسیون افراد است و فعلا واکسیناسیون سایر گروه‌های سنی به محض ورود واکسن مطابق برنامه انجام خواهد شد. سخنگوی دولت تصریح کرد: با توجه به تحقق پروژه های افتخارآمیز تولید واکسن ایرانی و ورود تدریجی این واکسن ها به چرخه تولید انبوه،‌ از این فراز و فرودها کاسته شده و گام به گام ثبات بیشتری خواهد یافت. که وزارت بهداشت اطلاع رسانی های لازم را انجام خواهد داد.

وی بیان داشت: در این خصوص درخواست می شود افرادی که اولین واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده اند تا قبل از دریافت پیامک و یا اطلاعیه وزارت بهداشت از مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی خودداری کنند. تاخیر چند روزه تا چند هفته و برای برخی از واکسن ها حتی بیشتر، تاثیری در اثربخشی و ایمنی زایی واکسن نخواهد داشت.

ربیعی ادامه داد: البته در همین دوران وزارت خارجه ما تبدیل به دیپلماسی سلامت شد و رییس جمهور شخصا با روسای جمهوری کشورهای دارای واکسن مذاکره داشت و این بار نیز شاهد هستیم واردات واکسن برای دوز دومی با پیگیری های صورت گرفته انجام خواهد شد.

وی بیان داشت: سوال شما فرصتی را فراهم ساخت تا به یاد بیاوریم در همین ماههای گذشته چقدر فشار روانی بر دولت با دوگانه سازی واکسن داخلی و وارداتی درست کردند و برخی تا چه اندازه به واردات واکسن تاختند و از سوی مقابل برخی تولید داخلی را به سخره می گرفتند. دولت در دوران تحریم که حتی نتوانست پول واکسن سبد کوواکس را به موقع پرداخت کند و حتی بهترین شرکتهای خارجی کشورهای دوستان ایران از نگرانی تحریم حاضر به دادن واکسن به ما نبودند. حتی ما برای انتقال پول خودمان از کشور عراق برای خرید واکسن با فشار تحریم روبرو بودیم.

ربیعی در ادامه نشست خود با خبرنگاران، درباره اظهارات اخیر جان کربی، سخنگوی پنتاگون درباره ناوهای ایرانی گفت: مداخله در روابط دوجانبه ایران با سایر کشورها که مطابق با قوانین و هنجارهای بین المللی و از جمله حقوق طبیعی دو ملت است، آزار دهنده و غیرقابل قبول است. جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای برخورداری از مناسبات تجاری مرسوم و در چارچوب حقوق و مقررات بین المللی محفوظ می داند و هرگونه مداخله و نظارت بر این روابط را غیرقانونی و اهانت آمیز می داند و قویاً آن را محکوم می کند. 

وی افزود: همانطور که قبلاً هم متذکر شده‌ام، روابط دوستانه و عادی بین ایران و کشورهای دوست صرفاً در جهت تقویت منافع دو کشور بوده و علیه هیچ کشور سومی نیست. بنابراین نگرانی های اعلام شده از طرف مقام های آمریکایی فاقد موضوعیت بوده و ناموجه است. 

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما نسبت به هرگونه مداخله در مسیر این تجارت قانونی هشدار می‌دهیم و طیفی از واکنش های ضروری و متناسب را در صورت ارتکاب چنین خطایی در نظر خواهیم گرفت.

ربیعی گفت: ضمنا باید توجه داشت آمریکا سالهاست با فروش میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات نظامی به کشوری های منطقه خلیج فارس  امنیت و ثبات منطقه را با خطر جدی مواجه کرده و جمهوری اسلامی ایران بارها نسبت به این اقدامات ثبات زدا و تشنج آفرین آمریکا در منطقه، هشدار داده است. 

وی افزود:  همچنین فارغ از اینکه این کشتی ها حامل چه چیزی باشند هیچ منعی برای خرید و فروش تسلیحات توسط ایران وجود ندارد و قطعنامه ۲۲۳۱ آن را تایید می کند. آمریکا منتهای تلاش خود را سال گذشته برای ادامه تحریم در این زمینه انجام داد که با عدم همراهی سایر کشورها با شکست مفتضحی رو به رو شد.

112

 بیشتر بخوانید:

ربیعی: عراق اقدامات موثری برای پرداخت بدهی خود به ایران انجام دهد