به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سورنا ستاری امروز (دوشنبه) در آیین افتتاح و بهره برداری از ۵ طرح فناورانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد با اعلام این آمار افزود: بیش از ۵۸۰۰ دانش بنیان در این دولت فعالیت خود را آغاز کرده اند وبا خانه های خلاق آمار آن به بیش از هفت هزار می رسد که حاصل حمایت این دولت و شخص رییس جمهوری بوده و از افتخارات این دولت است.
سورنا ستاری همچنین در توضیح طرح رصدخانه ملی ایران در کاشان که امروز افتتاح شد این پروژه را بزرگترین پروژه های "بیسیک ساینس" و محلی برای آغاز رصد به صورت بین المللی عنوان کرد و افزود: حرکتی بزرگ در حوزه نجوم در کشور آغاز شده است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، نقش خانههای خلاق و نوآوری را در توسعه زیستبوم نوآوری به کمک شرکتهای خلاق و صنایع فرهنگی اثربخش دانست و گفت: 11 خانه خلاق در کشور میزبان صنایع خلاق و فرهنگی است که تا پایان سال بیش از 30 خانه خلاق در کشور راهاندازی میشود. این خانهها میزان شرکتهای خلاق فعال در حوزههایی چون صنایع دستی و فرهنگی، انیمشن، فیلم، نرمافزارها و بازیهای رایانهای، اسباب بازی، رسانههای تصویری، گردشگری، مد و پوشاک و گیاهان دارویی است و دستاوردهای جوانان تحصیلکرده و نوآور را تجاریسازی میکند.
ستاری با اشاره به پیوستن جمع شرکتهای خلاق و استارتاپهای حوزههای یادشده به اقتصاد دانشبنیان گفت: توسعه دانش بنیان صرفا محدود به فناوری پیشرفته نیست و با وجود بازار بیش از 2700 میلیارد دلاری در دنیا این ظرفیت نیز به دانش بنیان پیوند خورد.
وی با اشاره به همکاری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در رویکرد تازه به خانههای قدیمی و استفاده از آنها در راستای رونق شرکتهای خلاق گفت: تا پیش از ابتکار خانههای خلاق و نوآوری، کاربری این خانهها محدود به هتل یا رستوران بود، اما اکنون به عرصهای مناسب برای توسعه نوآوریها و راهاندازی شرکتهای خلاق شده اند. این رویکرد و دیدگاه جدید به توسعه فناوری در حوزه هایی که به شدت ثروت آفرین و اشتغالزا هستندگرچه فناوری پیشرفته و پیچیده ندارند، میتواند یک تحول را در اقتصاد دانشبنیان رقم بزند.