به گزارش خبرگزاری ایران پرس، روح الله ایزد خواه نماینده مردم تهران در نشست علنی امروز (سه شنبه، 2 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه های محمدعلی زلفی گل به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هنوز در تشکیل دولت اسلامی مانده ایم، گفت: 4 ملاک جدی برای تشکیل دولت اسلامی لازم است که عبارتند از تخصص، تعارض منافع، جوان گرایی و آرمان خواهی.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وزارت علوم، وزارت تخصص ها است، اظهار داشت: زلفی گل استاد تمام شیمی بوده و مقالات ISI زیادی دارد و همچنین استاد نمونه و پژوهشگر سلامت است اما وزارت علوم چه نسبتی با وی دارد.
وی ادامه داد: فارغ التحصیلان زیادی در رشته سیاستگذاری عمومی اعم از سیاست گذاری در حوزه های اقتصادی و علم و فناوری داریم همچنین تاکنون هزار دانش آموخته در مقاطع ارشد و دکتری علم و فناوری داشته ایم و بیش از 100 دکتری علم وفناوری داریم همچنین انجمن علمی مدیریت فناوری و نوآوری با 5 هزار عضو فعال است که باید پرسید پس این ها برای چه درس خوانده اند.
ایزدخواه در ادامه با بیان اینکه زلفی گل استاد تمام بوده و من شاگرد ایشان ام، یادآور شد: اما ایشان باید علم شیمی را توسعه دهد و نسبتی با وزارت علوم ندارد؛ وزیر علوم با استاد تمامی فرق دارد و وزارت بهداشت نیز با فوق تخصص چشم و مغز تفاوت می کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه درباره جوان گرایی گفت: جوان فقط به لحاظ سن نیست بلکه جوان مدنظر ما باید کاربلد، توانمند و سیاست پژوه نیز باشد که در کشور از این افراد کم نداریم چنانچه سیاست مسکن مهر در دهه 80 توسط چند جوان 27 و 28 ساله تدوین شد و احمدی نژاد دو نفر از آن ها را به شورای عالی مسکن برد و گفت هرچه این ها گفتند اجرا شود که نتیجه آن مسکن مهر بود.
وی در ادامه با اشاره به فرمایش رهبری که فرمودند من خدمت جوان و خرد پیر را دوست دارم، عنوان کرد: افراد با سنین بالا می توانند بیایند و مشورت دهند اما نمی توانیم بگوییم فردی که 36 سال است معاونت جایی را دارد می تواند وزیر شود که اگر اینگونه بود زنگنه ها، جهانگیری ها و نعمت زاده ها نیز وزیر بوده اند.
ایزدخواه ادامه داد: زمانی که من 7 ساله بودم زنگنه وزیر بود، 25 سالگی ازدواج کردم، 30 سالگی فرزند اولم آمد و اکنون بچه سوم 7 ساله است و هنوز زنگنه وزیر است پس کی می خواهیم مدار بسته مدیریت و وزارت را بشکنیم، چرا به تحلیل های صد من یه غاز محافل سیاسی دل داده اما به امر حضرت آقا اهمیت نمی دهیم که فرموده اند دولت جوان حزب اللهی کلید حل مشکلات کشور است.
این عضو مجمع نمایندگان استان تهران در ادامه با انتقاد از اینکه نیمی از وزرا برنامه تحول ندارند، گفت: برنامه های زلفی گل سیاست های کلی و حرف های قشنگی است اما ما انتظار داریم در 6 ماهه اول تحول را ببینیم لذا آقای رئیسی باید دولت را اصلاح کند و به سمت دولت جوان حزب اللهی برود و ما نیز از آن ها حمایت خواهیم کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: تحصیلکردگان بیکار از بی سوادان بیکار بیشتر هستند که تبدیل به یک پدیده شده که باید به حل آن اهمیت داد.
سید علی یزدی خواه نماینده مردم تهران در مجلس نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفت: وزارتخانه علوم بسیار کلیدی است و سرنوشت آینده کشور به آن مرتبط است.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: دو وزیری که سهم فرهنگ کشور است وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم است البته وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش کارنامه و برنامه منظم، خوب و تجربه کافی ندارد.
وی با اشاره به وزیر پیشنهادی علوم مطرح کرد: به شخصیت آقا زلفیگل احترام میگذارم اما محدوده عمل و تجربه وی به دانشگاه همدان برمیگردد با حدود 4 یا 5 هزار نفر دانشجو در حالی که الان باید با میلیونها نفر دانشجو، صدها واحد دانشگاهی و تعداد بالایی از اساتید مواجه شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر زلفیگل به عنوان وزیر انتخاب شود، کار فشرده و سنگینی را باید انجام دهد. سوابق، شوراها، مصوبات، دستورکارها، اولویتها در این وزارتخانه بسیار مهم است، افق و دکترینی در خصوص مواجهه وی با آموزش عالی دیده نشده است، در برنامه وی به بعضی از موضوعات اصلا اشارهای نشده است.
یزدی خواه با تأکید بر موضوع تحول در علوم انسانی مطرح کرد: تحول در علوم انسانی یکی از اولویتهای وزارت علوم است، دنیای غرب به هیچ کدام از فرزندان ما اجازه نمیدهد که در این حوزهها تحصیل کنند اما ما به راحتی تمام منابع و رفرانسهایمان در اختیار اندیشههای غربی است. وزیر پیشنهادی هیچ اشارهای به تحول در علوم انسانی در برنامههایش ندارد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به موضوع مهم کنکور خاطر نشان کرد: درباره کنکور و معضلات آن که نظام آموزشی ما را زمینگیر کرده است، زلفیگل برنامه شفاف و روشنی ندارد در حالی که مجلس در دو مرحله مصوباتی را در موضوع کنکور داشته است.
وی با اشاره به مناسبات سیاسی زلفیگل مطرح کرد: زلفیگل نماینده وزیر در برخی از شوراها و هیأت امناها و هیأتهای ممیزی و ... است و کاملا با دولت فعلی همراه است. در 8 سالی که اساتید ما تحت شرایط شدید و فشارها بودند، هیچ جمله انتقادی از وی درباره این فضا نشنیدیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: به موضوع مهاجرت نخبگان واکنش خنثایی دارد و در مصاحبه اخیر خود درباره فرار نخبگان اعلام میکند که دنیا دهکده جهانی است و هر کس میتواند مهاجرت کند و انگیزهای برای متقاعد کردن نخبگان کشور در خدمت به داخل کشور ندارد.
یزدی خواه ادامه داد: تفکر سیاسی زلفیگل مانند وزیر خارجه دولت دوازدهم است، اعتقادی به شعارهای انقلاب ندارد. مرگ بر این و مرگ بر آن برای وی موضوعیتی ندارد. وزیر پیشنهادی شرح صدر زیادی ندارد و کمتر از این موضوع برخوردار است، وقتی در مورد فتنه از وی سوال میشود، عصبانی میشود چرا که فتنه به کشور آسیبهای فراوانی زد و در این موضوع ما خواستار واکنش شفاف وی هستیم. معتقد است به غیر از بنی صدر، تندیس روسای جمهور قبلی را باید ساخت و در پارکها از آنها استفاده کرد. این سخن سنجیدهای نیست.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سال 84 که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، دکتر معین به همدان آمد و سخنرانی کرد، زلفیگل به دکتر معین خیر مقدم گفت و در آغاز دولت احمدینژاد، آقای زلفیگل از معاونت استعفا دادند و این کار معنادار است. وی علاقه ویژهای به خاتمی دارد و به عنوان مسئول جمهوری اسلامی باید تبری خود را از خاتمی اعلام کند و سیاستهای نظام را اعلام کند و بگوید که هیچ نسبتی با اهالی فتنه ندارم.
وی گفت: با انتخاب ایشان شور و ضعف زائدالوصفی در جبهه منحرفین، غربگرایان و اصلاح طلبان پیچیده است. اگر وی اهل تغییر و تحول بود دانشگاه همدان را تغییر می داد. زلفیگل یک پژوهشگر ارزشمند و یک دانشمند عزیز و عالی مقام و قابل احترام است ولی برای وزارت علوم کفایت نمیکند. بحرانی مانند کوی دانشگاه 78 اگر اتفاق بیفتد، آیا وی مرد میدان است و میتواند این موضوع را مدیریت کند؟ میتواند موضوعی مانند فتنه 88 در دانشگاه را مدیریت کند؟ چرا علی افشاری از وی در رادیو زمانه حمایت میکند؟
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما وزیری قاطع، متفکر، خلاق و اهل تحول میخواهیم، رشد علمی کشور در این 8 سال به قهقرا رفته است، مقام معظم رهبری هر چه به دولت بیتدبیر تذکر میداد، محل اعتنا نبود؛ پروژههای پژوهشی ما به شدت تنزل پیدا کرده است.
112
بیشتر بخوانید:
موافقان وزیر پیشنهادی علوم: زلفی گل برنامه مشخصی برای تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارد
گزارش کمیسیون آموزش مجلس درخصوص برنامه های وزیر پیشنهادی علوم