انستيتو پاستور ايران موسسه‌اي تحقيقاتي توليدي و آموزشي است كه با هدف تامين بهداشت و سلامت جامعه در سال 1299 تاسيس شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در آن زمان ضرورت تاسيس موسسه‌اي علمي كه بتواند در زمينه‌هاي واگير فعاليت داشته و قادر به توليد برخي از واكسن‌ها باشد احساس مي‌شد.

بر اين اساس در تاريخ 23 اكتبر 1919 ميلادي (1298 شمسي) مذاكرات لازم بين هيات هاي ايراني و فرانسوي در انستيتو پاستور پاريس انجام گرفت و در تاريخ 20 ژانويه 1920 ميلادي (1299 شمسي) قرارداد همكاري بين دو كشور به امضا رسيد. از اين زمان فعاليت رسمي انستيتو پاستور ايران آغاز شد كه اين فعاليت به لحاظ كمي و كيفي همچنان در حال  گسترش است.

همزمان با شيوع ويروس كرونا انيستو پاستور ايران از روزهاي ابتدايي بررسي و تحقيقات در زمينه واكسن كويد١٩ را آغاز کرد و سرانجام هشت ماه قبل توانست خط توليد واكسن كويد١٩ را با كشور كوبا راه اندازي كند.

اين خط توليد هم اكنون ظرفيت توليد ٦ مليون دز واكسن كوپاستووك در ماه را دارد كه بتدريج مي تواند بخشي از نياز داخلي كشور را تامين كند.

واكسن "كوپاستووک" هم اكنون در ايران به تمامي افراد بالاي ١٢ سال قابل تزريق است،همچنين اين واكسن مجوز تزريق بالاي ٢ سال را نيز دريافت نموده است كه به شرط تصويب در كميته واكسيناسيون كشوري تزريق آن آغاز مي گردد.

تمام مراحل ليبلينگ و بسته بندي واكسن"كوپاستووک" با بيش از ٥٠ پرسنل تمام وقت بصورت روزانه و با دقت انجام مي گردد. // 114