«سعید خطیب زاده» در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس در مورد وضعیت آوارگان و مهاجران افغانستانی به ویژه با فرارسیدن فصل سرما اظهار داشت: همه سازمانهای متولی ایران همیشه بهویژه در مواقع سخت در کنار افغانها خواهند ماند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: کمک های بشردوستانه مختلف به ویژه در فصل سرما و در حالی که سوخت کافی در افغانستان وجود ندارد به شهرهای مختلف این کشور از سوی جمهوری اسلامی ارسال شده است.
خطیب زاده تاکید کرد: ایران بیش از چهار دهه پذیرای بیش از چهار میلیون افغان بوده است، اما این شرايط نمی تواند ادامه پیدا كند، به ویژه در شرایطی که سازمان های بین المللی مسئولیت خود را بر دوش نمی کشند.
آژانس در مسیر همکاریهای فنی باقی بماند
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: ما همواره به آژانس توصیه کردیم در مسیر همکاریهای فنی باقی بماند و اجازه ندهد برخی کشورها جهتگیریهای سیاسی و اغراض سیاسیشان را به نام آژانس جلو ببرند.
خطیب زاده با اشاره به سفر «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران اظهار کرد: همواره سعی شده روابط ایران و آژانس در چهارچوب رویههای آژانس باشد و امیدوارم این سفر هم مانند سفرهای قبلی سازنده باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تاریخ و دستور کار سفر رافائل گروسی از چند وقت پیش اعلام شده بود، گفت: ایران همواره در تلاش بوده موضوعات بین ایران و آژانس در چارچوب فنی حل و فصل کنیم و از آژانس هم در همین چارچوب خواستیم که کار را جلو ببرد و این سفر در همان راستا است.
خطیب زاده تصریح کرد: هیچ سفر دیپلماتیک انجام نمیشود مگر اینکه دستور کار مشخص داشته باشد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی به خوبی میداند تمامی خراب کاریها و اعمال تروریستی که متاسفانه برخی کشورهای مدعی هم همراه بوده تاثیر قابل توجهی بر برخی ابعاد فنی گذاشته است. این مسائل بین ما و آژانس در چهارچوب خودش پیگیری شده و در این سفر هم پیگیری میشود.
سوریه یکی از کنشگران مهم و غیرقابل حذف در جهان عرب است
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و موضع ایران در این زمینه اظهار کرد: سوریه یکی از کنشگران مهم و غیرقابل حذف در جهان عرب است و در چارچوب سازمانهای منطقهای و سازمان هایی که در حوزه کشورهای عربی مثل اتحادیه عرب فعال بوده است حضور داشته است.
سخنگوی وزارت خارجه یادآورشد: مسیری که در ماههای گذشته طی شده مسیری بوده که کشورهای مختلف به این باور رسیدند که نه سوریه قابل حذف است و نه به نفع جهان عرب هست که سوریه به عنوان یک کنشگر موثر جهان عرب حذف شود. طبیعی است که ایران و کشورهایی مثل روسیه از این امر استقبال میکنند و آن را اقدامی در مسیر درست می دانند.
خبرهای خوبی درباره روابط ایران و جمهوری آذربایجان در راه است
خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری درخصوص سفر «شاهین مصطفی یف» معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به تهران گفت: سفر معاون نخست وزیر آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک دو کشور به ایران، بعد از تنش ناخواسته و غیرلازم رسانه ای که با درایت هر دو طرف از آن عبور کردیم، طراحی شده که مناسبات دو کشور وارد یک فاز جدیدی شود و این سفر هم در همان راستا انجام شده است.
وی با بیان اینکه خبرهای خوب دیگری درباره روابط ایران و جمهوری آذربایجان در راه است، گفت: جمهوری آذربایجان این سفر را مبنایی برای عملیاتی کردن برخی پروژهها قرار داده بود ما هم با همین رویکرد این موضوع را پیگیری کردیم و در این چارچوب سفرهایی در سطوح مختلف به زودی طی چند هفته آینده بین دو کشور اتفاق خواهد افتاد.
خطیب زاده همچنین درخصوص تعرض به سر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ اظهار کرد: ما این تعرض را محکوم کردیم. دولت آلمان هم از طریق سفیرش بعد از اینکه به وزارت خارجه فراخوانده شد مراتب تاسف خود را به دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
وی گفت: این تعرض محدود ولی از نظر ما مهم - به خاطر این که نقض کنوانسیون وین هم هست- با کمک دولت آلمان پیگیری میشود.
117