"حسین امیرعبداللهیان" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و  "رشید مردوف" Raşit Meredow وزیر خارجه ترکمنستان روز پنجشنبه تلفنی درباره روابط دوجانبه و برگزاری نشست سران سازمان همکاری اقتصادی "اکو" در عشق آباد گفت و گو کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "امیرعبداللهیان" در این گفت وگوی تلفنی ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهوری اسلامی ایران به "قربان‌قلی بردی‌محمدف" رئیس جمهور ترکمنستان، برای مساعدت به برگزاری موفق نشست "اکو" در عشق آباد اعلام آمادگی نمود.

وزیر خارجه ایران با اشاره به حضور "سید ابراهیم رئیسی" رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران اکو، این رویداد را فرصت مغتنمی برای گفت وگو درباره مسائل مورد علاقه و سطح بالای دو کشور دانست.

وزیر خارجه ترکمنستان نیز در این گفت وگوی تلفنی با اشاره به برگزاری همایش اقتصادی فوق با حضور مقامات ارشد اقتصادی کشورهای عضو اکو از جمله اتاق های بازرگانی و فعالان اقتصادی و جلسات اقتصادی در وزارت خارجه ترکمنستان و نشست وزرای خارجه در روز شنبه، از حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در نشست های یاد شده و نشست اصلی (سران) تقدیر و تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد این نشست ها بیش از پیش در راستای توسعه و گسترش روابط و همکاری بین کشورهای منطقه ثمر بخش باشد.

"سید ابراهیم رئیسی" رئیس جمهوری اسلامی ایران شنبه آینده  به دعوت رسمی همتای ترکمنستانی و به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس ‏سران سازمان همکاری اقتصادی "اکو"، عازم "عشق آباد" پایتخت ترکمنستان می‌شود.

رئیس جمهوری اسلامی ایران با حضور و سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، مواضع و پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در زمینه تقویت مناسبات منطقه ای و بین المللی و بویژه رفع موانع و افزایش سطح  همکاری ها و تبادلات اقتصادی  کشورهای عضو سازمان اکو را تشریح و تبیین خواهد کرد.

آیت الله رئیسی همچنین در این سفر ضمن دیدار با همتایان شرکت ‌کننده در این اجلاس، راه های توسعه و تعمیق روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. دیدار با تجار و ایرانیان مقیم ترکمنستان از دیگر برنامه های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران است.

پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی "اکو" یکشنبه آینده به میزبانی ترکمنستان برگزار خواهد شد و این کشور ریاست دوره ای این سازمان را عهده دار خواهد بود.

"اکو" سازمان منطقه‌ای دولتی است که در سال 1985 از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد. در سال 1992 سازمان همکاری اقتصادی، عضویت هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان را نیز پذیرفت.

120