جمشید امین زاده: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار "سائولی نینیستو"، رئیس‌جمهوری فنلاند و هیات همراه با اشاره به پدیده تروریسم به‌ عنوان یکی از مصائب دردناک جامعه بشری، تأکید کردند: مقابله با تروریسم نیازمند اراده جدی همه کسانی است که در قدرت های بین‌المللی نفوذ دارند و عقلای جهان، دولت ها و قدرتمندانِ با شرف دنیا باید برای علاج این پدیده، فکر و اقدام کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار که عصر چهارشنبه برگزار شد، مواضع دبیرکل کنونی سازمان ملل متحد را نیز مورد انتقاد قرار دادند و افزودند: دبیرکل سازمان ملل به صراحت اعلام کرد که به دلیل وابسته بودن این سازمان به پول دولت سعودی، امکان محکوم کردن کشتار کودکان یمنی وجود ندارد که این نشان‌دهنده وضع اخلاقی اسف‌بار سیاستمداران بین‌المللی است و امیدواریم دبیرکل بعدی سازمان ملل بتواند از استقلال این جایگاه حفاظت کند.

رهبر معظم انقلاب بارها بر ضرورت شناخت عوامل و ریشه های پیدایش جریان های افراط گرایانه و تروریستی تاکید کرده اند و این رویکرد، بیانگر اهمیتی است که جمهوری اسلامی ایران برای امنیت منطقه وجهان قائل است.

با توجه به همین نکته است که رهبر معظم انقلاب با تأکید برعلل و عوامل به وجود آورنده افراط گرایی و تروریسم، غلبه بر این چالش را در گروی فهم و شناخت عوامل بروز این مشکلات دانستند.

ایشان با اشاره به عوامل بروز تروریسم و افراط گرایی خاطرنشان کردند: امریکا و برخی دولت ها همه مسائل را بر اساس منافع خود محاسبه می‌کنند و به فکر ریشه‌کن کردن بیماری تروریسم  در عراق و در سوریه نیستند.

این چالش بزرگی است که در چند سال اخیر سبب گسترش تروریسم و فعالیت گروه هایی همچون داعش شده است.

موج تروریسم داعشی اکنون به اروپا نیز سرایت کرده است در حالی که دولت امریکا و بعضی از دولت های اروپایی عامل اصلی پدید آمدن این پدیده شوم هستند.

رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر باقر عزت بگوویچ، رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزه گوین نیز تصریح کردند، اگر چه ممکن است این ائتلاف ها در مواردی با تروریست ها وارد جنگ نیز بشوند، اما نه در عراق و نه در سوریه به‌دنبال ریشه‌کن کردن واقعی تروریسم نیستند و سیاست های بد و شرارت ‌آمیز آن ها، روز به‌روز مشکلات بشریت را افزایش می‌دهد.

بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دو مقام اروپایی با ایشان، در واقع یاد آور نکات مهمی است که پیش از این و در پی حوادث تروریستی فرانسه در سال 2014 و نیز در سال گذشته، طی دو نامه خطاب به جوانان اروپا خاطر نشان گردید و در آن، علل و عوامل به وجود آورنده جریان های تروریستی و افراط گرایی ناشی از انحرافات دینی و اخلاقی درجامعه غرب تبیین شد.

وضعیت کنونی منطقه و نگرانی های فزاینده جهانی در حقیقت نتیجه رفتارهای فریبکارانه است که امروز گریبان دولتمردان امریکا را نیز گرفته است و به گفتمان فضاحت بار در مناظره های انتخاباتی آن ها تبدیل شده است و هریک سعی در مقصر نشان دادن طرف دیگر دارد.

از این رو است که در نگاه جامع به این چالش ها، می بایست سیاست های زیاده خواهانه قدرت های جهانی  را علت اصلی  مصائب و معضلات بشری دانست.

شکی نیست تا زمانی که زیاده خواهی های امریکا و قدرت های مداخله گر استمرارداشته باشد، تروریسم و افراط گرایی نیز بر ملت ها تحمیل خواهد شد وتنها راه مقاله با آن ایستادگی و مبارزه است .