ایران پرس: «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در مسکو دیدار و درباره مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفت و کرد.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با رئیس جمهوری روسیه با اشاره به نقش تاثیرگذار دو کشور در منطقه و جهان، ادراک مشترک دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی را زمینه‌ساز همکاری‌های مشترک خواند و افزود: روابط ایران و روسیه در مسیر مناسبات راهبردی قرار دارد.

رئیسی تعامل حداکثری با کشورهای همسایه و هم‌پیمان را جزو اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد و گفت: تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و روسیه، موجب رونق اقتصاد دو کشور و باعث افزایش امنیت منطقه و جهان خواهد شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز گفت:‌ "پروژه‌های هنگفت دوجانبه در حال اجرا است و ما در زمینه‌های گوناگون همکاری داریم. در صحنه بین‌المللی همکاری تنگاتنگی داریم. با کوشش‌های دو کشور توانستیم به سوریه در مبارزه با تروریسم بین‌المللی کمک کنیم."

پوتین در دیدار رئیسی: دستور کار وسیعی پیش رو داریم

دیدار رئیسان جمهوری ایران و روسیه که در شرایط  تشدید تنش‌های کشورهای غربی با روسیه و همزمان با مذاکرات وین درباره لغو تحریم های ایران انجام شده است، از جنبه های مختلف سیاسی و اقتصادی با اهمیت است و می تواند سرآغاز فصلی جدید در روابط دو کشور با هدف همکاری پایدار و درازمدت ارزیابی شود.

هم اکنون هر دو کشور ایران و روسیه تحت تحریم های آمریکا قرار دارند و با یکجانبه گرایی و مداخله این کشور در امور داخلی سایر کشورها مخالفند؛ ایران و روسیه در روابط سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی اشتراک منافع راهبردی و درباره بسیاری از تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله مسایل آسیای مرکزی، قفقاز، افغانستان، یمن، عراق و سوریه و مقابله با تروریسم، دیدگاه مشترک دارند.

بر همین اساس، ایران و روسیه توسعه همکاری‌های همه جانبه، به ویژه روابط تجاری، گسترش همکاری‌های بلندمدت و رفع برخی از موانع از جمله ضعف زیرساخت‌ها، منابع مالی و سرمایه‌گذاری و تلاش برای بی اثر کردن تحریم‌ها ضد ایران و روسیه را در دستور کار قرار داده اند و قرار است مقامات دو کشور به زودی چند سند در زمینه صادرات، تجارت و انرژی امضا کنند.

بدیهی است، منافع مشترک میان ایران و روسیه با توجه به ظرفیت های دو کشور به ویژه در حوزه نفت و گاز، صنعت و کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال - جنوب، بسیار زیاد است و این منافع مشترک ایجاب می‌کند که روابط دو کشور از ثبات بلندمدت برخوردار باشد؛ اراده مقامات دو کشور نیز در جهت توسعه مناسبات در همه زمینه ها است که هم متضمن منافع اقتصادی برای دو طرف و هم عاملی مهم برای امنیت و ثبات منطقه ای و تثبیت چندجانبه گرایی در نظم جهانی است.

دیدار رئیس جمهوری اسلامی ایران با همتای روس خود، که رایزنی درخصوص طیف وسیعی از مسائل دو جانبه، منطقه ای و بین المللی را در برگرفت نیز نشان دهنده همسویی و نزدیک تر شدن مواضع دو کشور و همچنین اهتمام دو طرف به توسعه همکاری های بلند مدت است.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران دراینباره گفته است: " در دیدار مهم، صمیمانه و طولانی‌ مدت  رئیسی و پوتین در کرملین، مناسبات تهران و مسکو در مسیر جدید، متنوع و پرشتاب قرار گرفت. در فصل نوین مناسبات، همکاری‌های ممتاز رقم خواهد خورد. روسای دو کشور بر ترسیم نقشه راه بلندمدت توافق کردند. جهان آینده بر پایه چندجانبه‌گرایی می‌چرخد."

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

117

بیشتر بخوانید: