بیستم خرداد (10 ژوئن) روز جهانی صنایعدستی نامگذاری شده است و این روز در ایران، روز ملی فرش هم نامیده میشود. تبریز، اصفهان، نائین، کاشان، شیراز، قم و مشهد، از مراکز مهم قالیبافی و تولید فرش دستبافت ایران است.
عکاس: وحید پوررضوی
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، فرش دستبافت تبریز درحال حاضر از سوی شورای جهانی صنایعدستی بهعنوان شهر جهانی بافت فرش انتخاب شده و به مادر فرش دستبافت جهان مشهور است.
عکاس: وحید پوررضوی
هنر فرشبافی تبریز به دوران تاریخی صفویه بازمیگردد و یکی از قطبهای قالی بافی ایران و جهان است که نقش مهمی در زمینه گسترش سنتها و معرفی هنر فرش ایرانی ایفا میکند.
عکاس: وحید پوررضوی
مواد اولیه بهکارگرفته شده در فرش تبریز معمولا از جنس پشم یا ابریشم است که فرشهای بسیار با کیفیت روانه بازار میشود. تبریز دارای تنوعی بینظیر از طرح و نقشههای قالی و فرش دستبافت است. ريز بافتترين فرشهای ايران در تبريز تولید میشود.
عکاس: وحید پوررضوی
«ناصر نظامیدوست» طراح و فعال حوزه فرش دستباف تبریز در گفت و گو با خبرنگار ایرانپرس درباره اهمیت فرش دستبافت ایران گفت، فرش ایران از دیرباز زبانزد خاص و عام در دنیا بوده که در کتب تدوینی به 2 هزار و 500 سال اشاره شده اما نزدیک به 4 هزار سال قدمت فرش ایران است.
عکاس: وحید پوررضوی
این هنرمند تبریزی اظهار کرد، فرش دستبافت تبریز، شُهرت جهانی دارد و یکی از زیباترین و پراستحکامترین شیوه بافت در دنیا شناخته میشود و فرشهای نفیس تبریز در موزههای معروف دنیا نگهداری میشود.
عکاس: وحید پوررضوی
نظامیدوست به ارزش فرش تبریز اشاره کرد و گفت، فرش دستبافت تبریز از دیرباز به بازارهای اروپا و آمریکا و آسیای شرقی صادر میشود که همواره مشتریان خاص خود را داشته است.
عکاس: وحید پوررضوی
فرشهای دستبافت ایرانی با رنگهای طبیعی و پشمهای دستریس سبب شده است تا در مناطق مختلف جهان طرفداران فراوانی داشته باشد. فرش دستبافت، اوج هنر اصیل ایرانی است که با هویت و فرهنگ ایرانی آمیخته شده است.
بیشتر بخوانید:
فرش دستباف، هنر اصیل ایرانی
برگزاری نخستین بزرگداشت روز ملی فرش دستباف ایران
فرش دستباف ایرانی، آمیزهای از هنر و خلاقیت