دولت بریتانیا قصد دارد با اعزام پناهجویان به مکانی در 6 هزار کیلومتری این کشور(رواندا)، سیاست پیشین استرالیا را در این زمینه تقلید کند.
با این اقدام، دولت جانسون تصمیم گرفته است مهاجران را از عبور غیرقانونی از کانال مانش منصرف کند.
این طرح دولت بریتانیا اعتراضات گستردهای را در سطح بینالمللی و داخلی به همراه داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه سه شنبه به اخراج اجباری پناهجویان از بریتانیا به رواندا و اخبار منتشر شده در خصوص ایرانی بودن تابعیت برخی از این پناهجویان واکنش نشان داد و گفت: آنچه که در حال وقوع است یک شرم تاریخی برای بریتانیا و همه آنهایی است که تمامی همت و توان خود را معطوف به پوشاندن و تطهیر سابقه استعماریشان کردهاند.
خطیبزاده عنوان کرد: آنچه در حال وقوع است، روی دیگر سکه فریب و دسیسه سیستماتیک رسانهای بر علیه ایران است.
وی در ادامه افزود: رسانههای فارسی زبان معاند مستقر در لندن با ارائه تصویری مهندسی شده و غیرواقعی از داخل ایران و رویایی غیرواقعی تر از زندگی در اروپا، زمینه خروج مخاطره آمیز و خطرناک برخی شهروندان ایرانی را فراهم میآورند.
خطیبزاده گفت: علیرغم ظلمی که این معدود افراد به خود میکنند دولت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب وظایف حاکمیتی خود تاکید دارد که حقوق این افراد ذیل کنوانسیون 1951 و پروتکل مربوطه باید رعایت شود و اعزام آنها به کشورهای ثالث رویهای خطرناک است که باقیمانده رژیم بینالمللی حفاظت از پناهجویان را هم از بین خواهد برد.
وی در پایان اظهار داشت: در حالی که ایران با وجود همه مضیقهها و فشارهای اقتصادی کریمانه میزبان میلیونها تبعه از کشورهای دیگر از جمله افغانستان است، مایه تأسف است که مدعیان همیشگی حقوق بشر تحمل پذیرایی از چند هزار مهاجر و پناهجو را ندارند، افرادی که بسیاری از آنها با فریب سیستماتیک همین دولتها خطر آوارگی را به جان خریدهاند.
خطیبزاده پیشتر (29 فرودین) در مورد طرح دولت بریتانیا برای اعزام اجباری پناهجویان در این کشور به رواندا و اینکه آیا اتباع ایرانی هم در بین این پناهجویان هستند و اینکه آیا در این باره با مقامات بریتانیایی گفتوگویی شده است؟ اظهار داشت: طرح اعلامی توسط نخستوزیر بریتانیا واقعا شرم آور بود و اعزام اجباری پناهجویان به یک کشور ثالث توسط لندن که یکی از مدعیان حقوق بشر است رخ دهد، نه تنها بر خلاف تمامی کنوانسیونهای بینالمللی و مرتبط با مهاجران است، بلکه با مقدمات رفتارهای بشردوستانه همخوان نیست.125