به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این مراسم که «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و «حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی حضور داشتند، از نمونه کیفی ماهواره ناهید ۲ و نمونه پروازی ماهواره طلوع ۳ نیز رونمایی شد.
ماهواره طلوع ۳ یک ماهواره سنجشی بومی با دقت عکس رنگی ۱۰ متر و عکس سیاه و سفید ۵ متر است و ماهواره ناهید ۲، یک ماهواره مخابراتی است که با ساخت آن ایران وارد صنعت ارتباط فضاپایه شد.
روزی که ایران با پرتاب موفقیتآمیز ماهواره «امید» در روز دوم فوریه 2009 به کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره پیوست، به نام روز ملی فناوری فضایی نامگذاری شد.
پس از این ایران هر سال در این روز سالگرد پرتاب این ماهواره را جشن میگیرد که این جشن همراه با رونمایی و پرتاب محمولههای مختلف است.
ایران هم اکنون جزء ۱۰ کشور نخست دارای چرخه کامل ساخت و پرتاب ماهواره و ماهوارهبر است.
«حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی در این مراسم با بیان اینکه صنعت فضایی کشور، بومی است تصریح کرد، ایران تا کنون تجربیات بسیاری خوبی در زمینه ساخت ماهواره به دست آورده است.
حسن سالاریه اظهار کرد، ایران بهزودی در عرصههای جدید طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی، راداری، مخابراتی و پرتابگرهای سنگینتر برای رسیدن به حق طبیعی در بهرهبرداری از منابع ارزشمند فضایی، قدم خواهد گذاشت.
رئیس سازمان فضایی افزود، ایران در سالهای اخیر در زمینه توسعه کاربردهای مبتنی بر دادههای فضایی در زمینههای مختلف مانند کشاورزی، منابع طبیعی و نقشهبرداری پیشرفتهای خوبی داشته، اما ضروری است بیش از گذشته به توسعه اقتصاد فضا یا به عبارتی کسب درآمد، افزایش بازدهی و بهرهوری در صنایع مختلف از ظرفیت دادههای فضایی استفاده کند.
112
بیشتر بخوانید:
وزیر ارتباطات: ماهواره ناهید بهزودی به فضا پرتاب خواهد شد
نامگذاری نخستین منظومه ماهوارهای ایران به نام سردار سلیمانی
رئیس سازمان فضایی ایران: ماهواره پارس ۲ بهزودی آماده پرتاب میشود