سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر جمعه از ساعت 18:30 با اجرای ارکستر موسیقی ملی ایران آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، استقبال مخاطبان از کنسرت «قوالی» افغانستان در شامگاه شنبه باعث شد تا 3 قطعه درخواستی به برنامه این گروه موسیقایی اضافه شود.
گروه موسیقی «سلام افغانستان» به سرپرستی حمید سائل، عبدالستار رسولی (آوازخوان و هارمونینواز)، محمد حبیبی (آوازخوان و هارمونی نواز)، میراحمد علیزاده (رباب نواز)، عابدین محمدی (دوتار نواز) اجرای دوم فرهنگسرای نیاوران را به خود اختصاص دادند.
این گروه موسیقی با اجرای قطعات «پیر من و مراد من»، «ای قوم به حج رفته کجایید»، «شاد کن جان من که غمگین است»، «در جان چه کرده منزل، جانان من محمد»، «نمی دانم چه محفل بود»، «از ناله دل من..»
«عالم گرفتاری» میزبان علاقهمندان و مخاطبان حاضر در فرهنگسرای نیاوران بودند. استقبال مخاطبان از کنسرت «قوالی» افغانستان باعث شد تا علاوه بر قطعات نامبرده، به درخواست مخاطبان قطعات «هرات»، «ملاممد جان» و «قدح» نیز به عنوان حسن ختام کار این گروه هنری نواخته شود.
به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، حمید ساعد، سرپرست گروه «سلام» از کشور افغانستان درباره اجرای کنسرت «قوالی» گفت: «موسیقی کشورهای افغانستان، هندوستان، بنگلادش و تاجیکستان یک فرهنگ آمیخته با یکدیگر دارد و قوالی نیز شاخه ای از موسیقی افغانستان است که در دیگر کشورها نیز رواج پیدا کرده است.»
او ادامه داد: «موسیقی «قوالی» شامل اشعار عارفانه و صوفیانه است و این سبک موسیقی در مرز بین موسیقی فولکلور و آماتوری در جریان است. اشعار این موسیقی شاد و معانی والایی دارد. تمام موسیقی دانان افغانستان در هر دوره و مرحلهای از کار هنریشان قرار دارند باید با این سبک آشنایی داشته باشند به گونهای که در بین آهنگهایی که می نوازند حداقل یکی از آنها باید به «قوالی» بپردازد.»
این هنرمند با اشاره به تاسیس گروه «سلام» مطرح کرد: «گروه موسیقی ما حدود 30 نفر عضو دارد که از سال 1366 با عنوان پیشکسوتان مهاجرین افغانستان بنیاد این گروه را بنا کردیم.
سرپرست گروه «سلام» افغانستان درباره برگزاری جشنواره عنوان کرد: «جشنواره موسیقی فجر یگانه امید هنرمندان است. جشنوارهها باعث میشود تا ما دیده شویم، مردم ایران و سایر کشورها ما را بشناسند و نتیجه مثبت خوبی دارد.»
حمید ساعد در پایان گفت: «برگزاری جشنوارههای موسیقی باعث تبادلات گسترده فرهنگی بین هنرمندان کشورها با یکدیگر میشود. ما در جریان همین رویدادهای هنری به اشتراکات فرهنگی زیادی دست پیدا کردیم و تاکنون با هنرمندان ایرانی نیز به صورت تلفیقی به تولید آثار موسیقایی پرداختهایم. ما همه آریایی هستیم و موسیقی این مرزهای بین ما را حذف کرده است.»