ایران پرس: رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) به دعوت رسمی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه ، در صدر هیاتی عالی رتبه از مقامات سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر می کند.

«سیدابراهیم رئیسی» و هیات همراه، در سفر دو روزه خود به سوریه با مقامات این کشور درباره راهکارهای تحکیم و تقویت روابط سیاسی و گسترش و ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین رایزنی خواهند کرد.

سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه از زوایای مختلف، بسیار مهم و قابل ارزیابی است:

این نخستین دیدار رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران از سوریه از سال 2011 و زمان آغاز بحران در این کشور محسوب می شود؛ البته در این مدت «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه دو نوبت به ایران سفر و با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرده است.

سوریه در سال های اخیر بحران های پیچیده امنیتی، نظامی و سیاسی را پشت سر گذاشته است؛ بیش از 150 هزار تروریست از دهها کشور جهان از سال 2011 وارد سوریه شدند و در قالب گروهک های تروریستی از جمله داعش، دست به کشتارمردم، تخریب و ناامنی زدند. جمهوری اسلامی ایران اما در همه این سال ها به یاری سوریه شتافت و مستشاران نظامی ایران و فرماندهانی همچون سردار سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» در کنار ارتش و نیروهای مردمی سوریه ایستادند و نهایتا سوریه توانست در مقابل تروریست ها و دشمنان، پیروز شود.

اکنون دولت بشار اسد قدرت خود را مستحکم کرده و کشورهای عربی از جمله عربستان نیز این واقعیت را پذیرفته اند؛ کشورهای عربی همچنین پس از توافق ایران و عربستان برای برقراری روابط دیپلماتیک، تحرکاتی را برای بهبود روابط با سوریه و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب آغاز کرده اند.

در همین چارچوب، وزرای خارجه اردن، عربستان سعودی، سوریه، عراق و مصر روز دوشنبه در پایتخت اردن نشستی با هدف بررسی تلاش‌ها جهت حل‌وفصل بحران سوریه برگزار کردند.

نکته مهم دیگر درباره سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه، موضوع تقویت و اتحاد محور مقاومت است:

این سفر در حالی انجام می شود که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران نیز اخیرا با سفر به بیروت با «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان و «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین دیدار کرد.

شبکه 13 رژیم صهیونیستی با اشاره به سفر امیرعبداللهیان به لبنان و سفر رئیسی به سوریه اعلام کرد: محافل صهیونیستی این تحرکات را در راستای تحولات اخیر منطقه توصیف می کنند، به ویژه اینکه این سفر با اوضاع نابسامان داخلی این رژیم همزمان شده است.

به گفته این شبکه رژیم صهیونیستی، ایران می‌خواهد نشان دهد پس از توافق با عربستان سعودی، می‌تواند تمرکز خود را از یمن به سوریه و لبنان تغییر دهد.

این نگرانی های محافل صهیونیستی به خوبی نشان می دهد که تحولات منطقه در مسیر خلاف خواسته های رژیم صهیونیستی در حال رقم خوردن است.

کاهش نفوذ آمریکا در منطقه به عنوان متحد اصلی اشغالگران قدس نیز شرایط را برای صهیونیست ها سخت تر کرده و این در حالی است که این رژیم اکنون هر چه بیشتر شاهد اتحاد بازیگران محور مقاومت در جبهه‌های سوریه، لبنان و نوار غزه است.

نکته مهم دیگر درباره سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به سوریه، بُعد اقتصادی آن است:

این سفر اقدامی در چارچوب تقویت همگرایی اقتصادی دو کشور نیز ارزیابی می شود. اکنون آرامش نسبی در سوریه برقرار شده و این کشور نیازمند بازسازی خود در حوزه زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری است، بنابراین ایران می تواند در این حوزه ها نیز مشارکت کند.

بر همین اساس انتظار می رود در سفر رئیسی به سوریه چندین قرارداد برای سرمایه گذاری و همچنین بازسازی شهرهای سوریه و احداث نیروگاه‌های برقی، آبی به امضا برسد.

«علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در این باره گفته است: "محوریت این سفر بیشتر در حوزه‌های اقتصادی است. قبلاً دو کشور همکاری‌های موفقی در حوزه‌های مختلف از جمله امنیتی و مبارزه با تروریسم داشته‌اند. همان‌گونه که در فصل مبارزه با تروریسم همکاری‌ها مؤثر، جدی و تعیین‌کننده بود، با توجه به امکانات و توان فنی مهندسی ایران در فصل سازندگی نیز دو کشور به خوبی می‌توانند همکاری داشته باشند."

نویسنده: حسن عقیقی 

117