تهران- ایران پرس: مراسم انعقاد تفاهم نامه چهارجانبه تاسیس ناحیه نوآوری تهران با شعار «زندگی پایدار، هوشمند و سبز» بین وزارت علوم تحقیقات و فناوری، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شهرداری تهران و دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این مراسم «روح‌الله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، «محمدعلی زلفی‌گل» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، «علیرضا زاکانی» شهردار تهران و «سیدمحمد مقیمی» رئیس دانشگاه تهران حضور داشتند.

سیدمحمد مقیمی، ریاست دانشگاه تهران و میزبان این مراسم طی سخنانی تاکید کرد: جهت توسعه پارک فناوری دانشگاه تهران اهداف بلند مدتی را در نظر داریم که هیچ کدام دور از دسترس نیست.

مقیمی بیان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تلاش دارد تا رفاه مردم را نیز فراهم سازد.

وی با اشاره به ساخت برج های فناور گفت: باید از ظرفیت های علمی و فناوری به نحو احسن استفاده کرد.

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: با استفاده از علم و فناوری می توان هر منطقه ای را تبدیل به سرمایه نمادین کرد.

زلفی گل با اشاره به نقش علم و فناوری برای پیشبرد اهداف توسعه طلبانه گفت: باید با استفاده از ظرفیت های فناورانه موجب پیشرفت کشور شد.

روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور هم در این مراسم بیان کرد: معاونت علمی از تمام ظرفیت های قانون جهش تولید جهت ایجاد ناحیه نوآوری حمایت می‌کند.

وی گفت دانش بنیان ها تولیداتشان سبز و است و آلودگی ندارد، لذا باید مناطق سبز داشته باشیم تا بتوانیم تولید سبز داشته باشیم و نیاز به بازار تخصصی دانش بنیان داشته باشیم تا کالاهای دانش بنیان را به صورت تخصصی ارائه کنیم.

همچنین علیرضا زاکانی، شهردار تهران در این مراسم گفت: تهران الگویی برای کلان شهرهای کشور است.

زاکانی با بیان اینکه تهران بیشترین اهل علم، استاد و دانشجو را در خود جای داده تاکید کرد: باید از این ظرفیت عظیم نخبه انسانی استفاده کرد.

وی گفت: کالبد شهر تهران یک کالبد فرسوده است، لذا باید با بهره گیری از دانش و فناوری، یک شهر الگو را برای آینده طراحی و معرفی کنیم. 

در پایان این مراسم از ماکت سه بعدی ناحیه نوآوری تهران رونمایی شد.

یکی از اهداف ایجاد ناحیه نوآوری و شهرهوشمند تبدیل شدن یک شهر معمولی به یک شهرهوشمند است و دولت هوشمند، تولید هوشمند، حمل و نقل هوشمند، شهروندان هوشمند و سلامت هوشمند داشته باشد و در هر زمینه این هوشمندی جاری و ساری باشد.

از اهداف دیگر ایجاد ناحیه نوآوری حضور همه بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری است یعنی این ناحیه، ناحیه ای تخصصی و مبتنی بر نوآوری و فناوری همراه با تعامل با بافت شهری خواهد بود.

همچنین یکی از کارکردهای این ناحیه، اقتصاد شهری است؛ به گونه ای که این ناحیه بتواند به اقتصاد شهری تهران و در نهایت به کل کشور کمک کند البته با دیپلماسی دانش بنیانی که اتفاق خواهد افتاد، به توسعه رفاه اقتصادی و زندگی پایدار در کشور کمک خواهد شد.

یکی دیگر از کارکردهای ناحیه نوآوری جذب استعدادها و کارآفرینان به ویژه از طریق تعامل با دانشگاه ها است؛ چرا که دانشگاه‌ها می‌توانند فارغ التحصیلان و دانشجویانی را که هنوز به مرحله فارغ التحصیلی نرسیدند ولی صاحب ایده هستند، برای ورود به این ناحیه معرفی کنند.

ناحیه نوآوری دانشگاه تهران به عنوان بزرگ ترین ناحیه نوآوری کشور با هدف جذب افراد کارآفرین، بااستعداد، مشاغل دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری‌ها در محدوده‌ای به وسعت 40 کیلومترمربع توسط دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.

در این ناحیه سه هاب منطقه نوآوری شهر دانش (smart, green and knowledge city)، منطقه نوآوری اینترنت اشیا (IOT,IIOT) و منطقه نوآوری کسب‌وکارهای خرد و کوچک (circular economy) قرار گرفته است.

117