حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اعضای اصلی بریکس با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک و ظرفیت‌های ایران، از عضویت کشورمان در این گروه استقبال کردند.

وزرای خارجه گروه بریکس شامل روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی و کشورهای دوست این گروه از جمله جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در نشست دوستان بریکس در کیپ تاون آفریقای جنوبی دیدار و درباره موضوعاتی چون مسائل منطقه‌ ای و جهانی، حفاظت از چندجانبه‌گرایی، توسعه پایدار، تاثیرات اقتصادی تحریم‌های بین‌المللی یکجانبه‌، مبارزه با تروریسم گفت و گو کردند. 

استفاده از واحد پول مشترک بین کشورهای عضو گروه بریکس و پذیرش اعضای جدید از دیگر موضوعات مورد بحث در نشست دوستان بریکس بود.

برای اجلاس امروز علاوه بر اعضای اصلی حدود 15 کشور دعوت شده اند که برخی به صورت مجازی در اجلاس سخنرانی کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از ایرنا، حسین امیرعبداللهیان شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران با تشریح دستاوردهای شرکت ایران در اجلاس دوستان بریکس و رایزنی با اعضای این گروه اظهار داشت: در این نشست که شروع گام‌های مقدماتی برای بررسی درخواست عضویت ایران و اضافه شدن به پنج کشور اصلی عضو بلیت است، جمهوری اسلامی ایران توانست مواضع خود را بیان کند.

امیرعبداللهیان ادامه داد: با وزرای خارجه روسیه، برزیل، هند و آفریقای جنوبی که در جلسه حضور داشتتند راجع به چگونگی عضویت ایران و مکانیسمی که در حال تنظیم شدن است، گفتگو کرده است.

وی تصریح کرد: در مجموع این پنج کشور حمایت خود را از شروع عضویت ایران اعلام کردند.

امیرعبداللهیان گفت: اعضای اصلی بریکس بسیار علاقه‌مند هستند که علاوه بر مناسبات دوجانبه، در چارچوب ائتلاف جدید بریکس یا شانگهای هم بتوانند روابط اقتصادی و تجاری نیرومندتری را با ایران داشته باشند.

در حال حاضر کشورهای عضو بریکس روسیه، چین، برزیل، آفریقای جنوبی و هند هستند. ایران و عربستان نیز از جمله کشورهایی هستند که قصد عضویت در این گروه اقتصادی را دارند.

کشورهای عضو گروه بریکس بیش از 40 درصد از جمعیت جهان و نزدیک به یک چهارم تولید ناخالص داخلی کره زمین را در اختیار دارند.125