ایران پرس: در ادامه توهین «سازمان‌یافته» علیه مقدسات اسلامی در کشورهای غربی، بار دیگر قرآن کریم در کشور سوئد مورد اهانت قرار گرفت و خشم مسلمانان را برانگیخت.

آزادی بیان دروغ است؛ در سال‌های اخیر در برخی از کشور‌های اروپایی و به‌خصوص حوزه اسکاندیناوی تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان افزایش یافت.

روز 7 تیر (28 ژوئن) نیز تحت حمایت مقامات و پلیس سوئد، قرآن کریم در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد مورد اهانت قرار گرفت و سوزانده شد.

این اهانت حاوی پیام‌ها و نکته‌های مهمی است:

کشورهای اروپایی و آمریکا ادعای آزادی بیان دارند. پس از اهانت به قرآن، وزیر خارجه سوئد مدعی شد: "این اقدام در چارچوب آزادی بیان بوده و عملی غیرقانونی محسوب نمی‌شود."

مراجعه به اسناد مهم حقوق بین‌الملل و حقوق بشر نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین موارد مطرح شده در این اسناد، لزوم احترام به مذاهب و اجتناب از تبعیض مذهبی است و کشورها نیز در قبال احترام به حقوق مذهبی افراد اعم از اقلیت یا اکثریت متعهد هستند. بنابراین، اقدام شنیع قرآن‌سوزی، آزادی بیان نیست بلکه ادعای دروغ آزادی بیان در کشورهای اروپایی را ثابت می‌کند.

اهانت علیه مقدسات اسلامی، سازمان‌یافته است. اهانت علیه قرآن کریم در سوئد بار دیگر نشان داد که در دنیای غرب به صورت هدفمند و سازمان‌یافته علیه مقدسات اسلامی توهین انجام می‌شود. پیش از اقدام اخیر «سلوان مومیکا» در آتش زدن قرآن کریم، «راسموس پالودان»، سیاستمدار سوئدی نیز روز یکم بهمن 1401 یک نسخه از قرآن را مقابل سفارت ترکیه در استکهلم سوئد سوزاند.

این سیاستمدار سوئدی یک هفته بعد نیز بار دیگر به ساحت قرآن کریم اهانت کرد. این بار نیز سلوان مومیکا در حالی به قرآن کریم اهانت کرد که دادگاه تجدیدنظر سوئد مجوز انجام این کار را صادر کرده بود. دو هفته پیش از اهانت به قرآن کریم، پلیس سوئد اعلام کرده بود: قرار است دو تظاهرات در استکهلم برگزار شود و در آن قرآن کریم آتش زده خواهد شد، اما پلیس به دلایل امنیتی مخالف این اقدام است.

با این حال، دادگاه تجدیدنظر تصمیم پلیس را رد و مجوز اهانت به قرآن را صادر کرد. اینکه یک نهاد قضایی برای اهانت به قرآن مجوز صادر می‌کند سندی آشکار دال بر سازمان‌یافته و هدفمند بودن اهانت علیه مقدسات مسلمانان در کشورهای غربی است.

اهانت علیه مقدسات اسلامی در امتداد نزاع غرب با دین اسلام است.

«ساموئل هانتینگتون» نظریه‌پرداز آمریکایی در کتاب «برخورد تمدن‌ها» نوشت: "اسلام تنها تمدنی است که بقای غرب را زیر سؤال برده است."

غرب به‌خصوص در دهه‌های اخیر برای اسلام‌هراسی هزینه زیادی انجام داد؛ از ساخت فیلم‌های خشن علیه اسلام تا تأسیس داعش و به تصویر کشیدن جنایت‌های این گروه تروریستی به نام دین مبین اسلام.

حتی 11 سپتامبر 2001 نیز برخورد با اسلام و مسلمانان را هم در درون خود داشت و هم پیامد اصلی آن بود. غرب نه تنها حاضر نشد چهره واقعی اسلام که چهره‌ای رحمانی در جهت تعالی انسان‌ها است را ببیند بلکه سعی کرد اسلام دروغین داعشی را جایگزین اسلام ناب محمدی کند.

در درون کشورهای غربی نیز مجوز اهانت علیه مقدسات اسلامی داده شد. واقعیت این است که به تصویر کشیدن چهره‌ای خشن از دین اسلام و همچنین اهانت به قرآن و دیگر مقدسات اسلامی، خشم غرب در مقابل گسترش اسلام در اروپا است.

مرکز آمار و اطلاعات سوئد اعلام کرد: "شمار مسلمان ساکن سوئد در سال 1966 هزار نفر بود و این شمار در سال 2023 به 875 هزار نفر رسید که 8.5 درصد ساکنان این کشور را که دارای جمعیت 10 میلیون نفری است، تشکیل می‌دهند.

دانشکده امنیت سوئد در گزارش ویژه‌ای هشدار داد که دعوت به اسلام در این کشور «تهدیدی برای جمعیت شناختی ملی در آینده» است.

در سطح جهانی نیز طبق آخرین آمار شمار مسلمانان به بیش از 2 میلیارد و 11 میلیون نفر رسیده و بیش از 25 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. اکنون شمار مسیحیان در جهان حدود 2 میلیارد و 300 میلیون نفر است.

اگرچه پیروان اسلام اکنون دومین جمعیت بزرگ جهان هستند، اما برآوردها حاکی از این است که طی سه دهه آینده، جمعیت مسلمانان از جمعیت مسیحیان جهان بیشتر شود و این مطلوب غربی‌ها نیست.

در گذشته اهانت علیه مقدسات اسلامی از سوی شهروندان و حتی مقامات غربی انجام می‌شد، اما این بار سلوان مومیکا اهانت علیه قرآن کریم را مرتکب شد.

مومیکا 37 ساله عراقی‌الاصل و مسیحی است که در سوئد زندگی می‌کند. انتخاب وی برای اهانت به قرآن کریم کاملاً هدفمند انجام شد، چرا که مومیکا سابقه مبارزه با گروه ترویستی داعش را دارد.

سلوان مومیکا

مومیکا در سال 2017 به اتهام ترویج خشونت در عراق زندانی شد، اما با دخالت کشورهای غربی آزاد شد و به سوئد مهاجرت کرد. برخی بر این باور هستند که موافقت سوئد با اقدام یک جوان اصالتاً عرب برای سوزاندن قرآن کریم، تصادفی نبود. «او مرد مناسبی بود تا این پیام را بفرستد که حتی عرب‌ها نیز در حال فرار از جوامع مسلمان خود هستند.»

کشورهای اروپایی که در مقابل گسترش اسلام عاجز نشان می‌دهند به تصویرسازی دروغین از اسلام و به اهانت علیه مقدسات اسلامی روی آوردند و حتی برای انجام این اقدام غیرقانونی از اتباع کشورهای اسلامی که دارای پیشینه افراطی و خودفروخته هستند نیز بهره می‌گیرند.

جلوگیری از ادغام مسلمانان در جامعه غرب

به نظر می‌رسد سلوان مومیکا توسط دستگاه‌های اطلاعاتی سوئد مورد استفاده ابزاری علیه مسلمانان قرار گرفته است. سوئد سال 2015 محدودیت‌هایی را برای مهاجران ایجاد کرد. برای جلوگیری از ورود مهاجران مسلمان به سوئد و حتی برای بیرون کردن مهاجران و پناهندگان، ضمن اینکه تصویری خشن از اسلام به نمایش گذاشته می‌شود از افرادی نظیر مومیکا که بنا به برخی گزارش‌ها از مشکلات روحی نیز رنج می‌برد برای تبلیغ علیه اسلام و مهاجران مسلمان استفاده می‌شود.

یکی از اهداف کشورهای غربی، جلوگیری از ادغام مسلمانان در جامعه غرب است. اقدام مومیکا با واکنش‌های گسترده‌ای در جهان اسلام علیه سوئد همراه شد و حتی سفارت این کشور در بغداد نیز با تهدید معترضان مواجه شد و دولت‌های اسلامی نیز علیه سوئد واکنش نشان دادند.

این واکنش‌ها می‌تواند برای سوئد هزینه‌هایی در حوزه‌های مختلف حتی اقتصادی در پی داشته باشد و زمینه برخورد خشن‌تر دولت سوئد با مسلمان را فراهم کند.

اهانت به قرآن؛ واکنش سوئد در مقابل ترکیه است

سوئد از زمان آغاز جنگ اوکراین خواستار عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، اما ترکیه مخالف عضویت سوئد در ناتو است.

بهمن ماه سال گذشته «راسموس پالودان» در مقابل سفارت ترکیه در سوئد، قرآن را سوزاند و برای این اقدام مجوز نیز گرفته بود. هدف سوئد از دادن مجوز برای اهانت به قرآن از یک سو تلاش برای حمایت از موضع خود در خصوص پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و از سوی دیگر واکنش به مخالفت ترکیه با عضویت این کشور در ناتو است.

در همین راستا، دبیرکل ناتو از حرکت اسلام‌ستیزانه سلوان مومیکا حمایت کرده و آن را به زعم خود «آزادی بیان» خوانده و عنوان کرده که سوزاندن قرآن (کریم) در سوئد نباید مانع پیوستن این کشور به ناتو شود.

در پایان باید گفت، اگرچه برخی رسانه‌ها سعی دارند اقدام سلوان مومیکا را با بیماری روحی وی سرپوش بگذارند، اما رصد تحولات و اظهارنظرهای غربی‌ها نشان می‌دهد که قرآن‌سوزی پروژه‌ای با اهداف چندگانه سیاسی است.

از یک سو، اهانت به قرآن در ادامه نزاع غرب با اسلام است و از سوی دیگر ایجاد محدودیت و برخورد با مسلمانان با هدف جلوگیری از تغییر ترکیب جمعیتی کشورهای اروپایی به نفع مسلمانان هدف دیگر از اسلام‌هراسی و اهانت به اسلام است.

در عین حال، اهانت به قرآن به ابزاری برای تسویه حساب‌های سیاسی نیز تبدیل شد که از جمله آن واکنش سوئد به مخالفت ترکیه با عضویت این کشور در ناتو است.

صرف‌نظر از اینکه اهداف اهانت علیه مقدسات اسلامی چیست، این اهانت‌ها با مجوز دستگاه قدرت نیز انجام می‌شود اثبات ادعای دروغین آزادی بیان و مذهب در غرب است.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

سلوان مومیکا