تهران- ایران پرس: سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگوی اختصاصی در خبرگزاری ایران پرس با تأکید بر اینکه دلیل مشکلات سیاسی با صنعت هسته‌ای ایران، قدرت‌زا بودن آن است، خاطرنشان کرد توانمندی هسته‌ای می‌تواند به صنعت و اقتصاد کشورمان کمک کند.

بهروز کمالوندی عصر امروز سه شنبه ضمن بازدید از خبرگزاری ایران پرس، با اشاره به سند بیست ساله سازمان انرژی اتمی گفت: معمولاً برنامه‌هاي انرژي هسته‌اي در دنيا مقاطع ٢٠ و يا ٥٠ ساله دارند همانطور که ممکن است تکمیل یک نیروگاه ده تا پانزده سال به طول انجامد.

وی افزود: برنامه 20 ساله ایران شامل هفت سند جداگانه است که شامل حوزه‌های نیروگاهی، چرخه سوخت و انسانی است که سال گذشته نیز رونمایی شد. این برنامه‌ها عمدتا در حوزه رادیو دارو هستند که به زندگی مردم مرتبط است.

کمالوندی با اشاره به اینکه در صنعت نفت و پالایشگاه (زیرچاه و درون چاه) نیاز به تجهیزات اتمی داریم، گفت بخش مهمی از این برنامه به این موارد اختصاص دارد.

  • برای نشان دادن تاثیر انرژی هسته‌ای بر زندگی مردم به کمک رسانه‌ها نیاز داریم

کمالوندی درخصوص نشان دادن تاثیرات انرژی هسته‌ای در زندگی مردم، اظهار کرد همانطور که رهبر انقلاب نیز اشاره کردند ما باید این تاثیرات را به مردم نشان دهیم، اما در این امر به کمک رسانه‌ها نیاز داریم.

  • محدود کردن صنعت هسته‌ای ایران به غنی‌سازی تله رسانه‌ای بیگانگان است

سخنگوی انرژی اتمی با انتقاد از نگاه صرفاً سیاسی رسانه‌ها به صنعت هسته‌ای ایران، خاطرنشان کرد محدود کردن صنعت هسته‌ای ایران به غنی‌سازی تله رسانه‌ای بیگانگان است.

وی افزود اگر بعضی کشورها با صنعت هسته‌ای مخالف هستند و می‌خواهند صنعت هسته‌ای را تنها به غنی‌سازی محدود کرده و بگویند ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است، به این دلیل است که توسعه این صنعت منجر به رفاه و رضایت مردم می‌شود.

 

  • متاسفانه تنها شرکت تامین رادیو داروی ما نیز تحریم شد

کمالوندی با بیان اینکه علی‌رغم اینکه گفته می‌شد تحریم‌ها شامل غذا و دارو نمی‌شود، تصریح کرد ما توانستیم رادیو دارو تولید کنیم تا مردم خلا را حس نکنند، اما متاسفانه تنها شرکت تامین رادیو داروی ما نیز تحریم شد.

وی افزود ابتدا تلاش کردیم تحریم برداشته شود اما بعد از حدود دو سال بررسی، گفتند چون این شرکت با سازمان انژری اتمی مرتبط است نمی‌تواند رفع تحریم شود.

سخنگوی انرژی اتمی با بیان اینکه رابطه ما با آژانس پادمانی است و در این حوزه بهترین رابطه را داریم، گفت اگر صدای نارضایتی شنیده می‌شود صدای سیاسی کشورها است. اگرچه آژانس در بخشی از گزارشات از عبارات سیاسی استفاده می‌کند اما در حوزه فنی به تمام تعهدات خود پایبند هستیم.

  • نظارت آنلاین در حوزه هسته‌ای نصب دوربین روی خطوط لوله است نه روی خط مخابره

بهروز کمالوندی با اشاره به اینکه نظارت آنلاین هیچ گاه در طول تاریخ صنعت هسته‌ای ما نبوده است، اظهار کرد منظور از نظارت آنلاین در حوزه هسته‌ای نصب دوربین روی خطوط لوله است نه روی خط مخابره و انتقال اطلاعات به جای دیگر.

وی تصریح کرد غیر از ده دوربین در اصفهان هیچ دوربین دیگری نصب نشده است. اطلاعات این دوربین‌ها ضبط می شود، اما در اختیار آژانس قرار نمی‌گیرد و اگر زمانی بعد از توافق به اطلاعات گذشته نیاز شد به آن رجوع می‌کنیم و اگر توافقی صورت نگیرد هر لحظه ایران می‌تواند این اطلاعات را کنار بگذارد.

/ 114