رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با امتناع از الحاق به معاهده NPT همچنان فعالیت‌ها و تاسیسات هسته‌ای خود را ذیل پادمان قرار نداده است، تاکید کرد: این رژیم تهدیدی دائمی نسبت به صلح و امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمد اسلامی» روز دوشنبه طی سخنانی در شصت و هفتمین نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به تداوم اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه دانشمندان و موسسات صلح‌آمیز ایران گفت: این تهدیدات با اساسنامه آژانس و منشور ملل متحد در تناقض است و لازم است مدیر کل و دبیرخانه در قبال آن واکنش جدی نشان بدهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: رژیم صهیونیستی سال‌ها است که برخورداری از حمایت بی‌دریغ برخی کشورهای خاص می‌کوشد تا با جعل اطلاعات، برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران را سیاه نمایی کرده و افکار عمومی جهان را از توجه به زرادخانه‌های هسته‌ای خود منحرف کند.

اسلامی خاطرنشان کرد: اخیرا هم نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صراحتاً عنوان کرد که «ایران باید تهدید واقعی هسته‌ای روبرو شود» و تردیدی نیست که سکوت جامعه جهانی در مقابل تهدیدات مکرر این رژیم موجب گستاخی اخیر آن شده است و روشن است که جمهوری اسلامی ایران پاسخ گستاخی‌های رژیم صهیونیستی را حق خود می‌داند.

تولید برق هسته‌ای ایران تا ۲۰۴۰ به ۲۰ هزار مگاوات افزایش می‌یابد

رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای برنامه راهبردی توسعه ملی خود، مصمم است تا سال ۲۰۴۰ سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰هزار مگاوات افزایش دهد.

اسلامی افزود: مطالعات این طرح‌ انجام شده و برنامه ریزی و ساخت نیروگاه‌ها آغاز شده است و به نوع مقتضی آژانس از این برنامه‌ها مطلع شده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران علی رغم تحریم‌های ظالمانه در راستای ارتقای کیفیت زندگی مردم طراحی و ساخت راکتورهای تحقیقاتی، شتاب دهنده‌ها، سامانه های پروتودهی، تولید و کاربرد رادیو ایزوتوپ‌ها در زمینه‌های سلامت، کشاورزی، محیط زیست و صنعت را در دستور کار خود قرار داده و توسعه آن را ادامه خواهد داد.

خلع سلاح هسته‌ای برای جامعه جهانی اهمیت ویژه‌ای دارد

اسلامی با بیان اینکه خلع سلاح هسته‌ای برای جامعه جهانی اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: توسعه کمی و کیفی زرادخانه‌های هسته‌ای نگران کننده هست و این روند مغایر با تعهدات رسمی و پذیرفته شده دارای کشورهای سلاح هسته‌ای است.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: مایه تاسف است که پس از گذشت پنج دهه از تصویب معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، ماده شش این معاهده همچنان اجرا نمی‌شود.

اسلامی بیان کرد: گسترش زرادخانه‌های هسته‌ای باعث تهدیدات روزافزون ناشی از سلاح‌های هسته‌ای شده و این امر لزوم اجرای تعهد ذیل ماده شش معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را بیش از هر زمان دیگری ضروری می‌کند.

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبتکر طرح منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه یکبار دیگر نگرانی جدی خود را از برنامه مخفی نظامی هسته‌ای رژیم صهیونیستی اعلام می‌کند.

اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: سی‌امین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای را در ماه می ۲۰۲۴ در اصفهان برگزار خواهیم کرد که مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی هم از این رویداد مطلع هست.

آغاز نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 

شصت‌وهفتمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صبح امروز (دوشنبه) با حضور نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای عضو در وین گشایش یافت.

در این نشست که تا جمعه (۷ مهر ۱۴۰۲) ادامه دارد نمایندگان، سفرا و مقام های ارشد ۱۷۵ کشور عضو آژانس شرکت دارند.

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی نیز روز گذشته (یکشنبه) وارد وین شد.

اسلامی دیروز (یکشنبه) با آلکسی لیخاچف، رییس روس اتم دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار مذاکرات موثری درخصوص توسعه همکاری‌ها و روابط دوجانبه و همچنین تعاملات هسته‌ای بین دو کشور انجام شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در وین با «رافائل گروسی» مدیر کل آزانس بین المللی انرژی اتمی و برخی از همتایان خود ملاقات خواهد کرد.

بر اساس برنامه اعلام شده موضوعات مختلفی از جمله پزشکی هسته‌ای و نوآوری‌های هسته‌ای در دستور کار کنفرانس قرار دارد. در این اجلاس همچنین درباره بودجه آژانس و نحوه هزینه‌کرد آن بحث و تبادل نظر خواهد شد.

درحاشیه کنفرانس امسال میزگردها و نشست‌های تخصصی متعددی نیز جریان دارد. محور نشست انجمن علمی که فردا و پس‌فردا (4 و 5 مهر) برگزار می‌شود، دستاوردهای هسته‌ای برای کاهش گازهای گلخانه‌ای نام دارد که در جریان آن، شرکت کنندگان اهمیت نوآوری‌ها از جمله هوش‌مصنوعی را در این زمینه بررسی خواهند کرد.

117