تحلیل:

ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: "جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس جزء لاینفک سرزمین ایران بوده و طرح ادعا‌های بی‌اساس اتحادیه عرب در این مورد، مردود است."

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه با رد بند مربوط به جزایر سه گانه ایران در خلیج فارس مندرج در بیانیه سی و سومین نشست سران اتحادیه عرب در بحرین گفت: "به دفعات جمهوری اسلامی تصریح و تأکید کرده که جزایر سه‌گانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک جزء لاینفک و ابدی سرزمین جمهوری اسلامی ایران بوده و ادعا‌های بی‌اساس در این مورد مردود است."

کنعانی تکرار ادعاهای بی اساس در خصوص جزایر ایرانی در خلیج فارس را هجمه به تمامیت ارضی ایران دانست و بر موضع همیشگی ایران در دعوت از همسایگان برای گفتگو و حل سوتفاهمات از کانال های دیپلماتیک، تاکید کرد.

شرکت کنندگان در سی و سومین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب با محوریت بررسی اوضاع فلسطین، روز پنجشنبه در بخشی از بیانیه پایانی این نشست، بدون توجه به اسناد و حقایق تاریخی که مالکیت ایران بر جزایر سه گانه را اثبات می کند، ادعای واهی اماراتی بودن جزایر سه گانه ایرانی را تکرار کردند. 

امیرنشین امارات در سال‌های اخیر در نشست های مختلف بارها ادعای ارضی خود درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را مطرح کرده است. این درحالی است، زمانی که ایران این جزایر را از انگلیس پس از ۶۸ سال اشغالگری در 30 نوامبر ۱۹۷۱ پس گرفت، اساسا کشوری به نام امارات در جهان وجود نداشت و این کشور پس از استقلال امیرنشین های 6 گانه از استعمار انگلیس در 2 دسامبر 1971‌ تأسیس و در مرحله بعد هفتمین امیر نشین یعنی راس الخیمه در 9 فوریه 1972 به آن ملحق شد.

همزمان با طرح ادعاهای واهی امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس، برخی کشورهای تاثیرگذار دراتحادیه عرب هم تلاش می کنند اختلافات و درگیری با رژیم صهیونیستی را به اختلاف میان اعراب و ایران تبدیل کنند. در واقع اتحادیه عرب در این برهه حساس به جای تقابل با رژیم صهیونیستی و حمایت از ملت فلسطین که آماج حملات و جنایات رژیم نسل کش صهیونیستی قرار گرفته، عملا به تقابل با ایران بر خاسته تا ایران را دشمن اعراب معرفی کند.

البته این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که انگلیسی ها در دوران استعمار خود در منطقه در راستای نفاق افکنی شرارتهای بسیاری را انجام دادند که از جمله مهمترین آنها ایجاد زمینه و بستر چالشهای مرزی و ارضی بین کشورهای منطقه است، از اینرو کمتر کشوری در مناطقی که استعمار انگلیس حضور داشت را می توان یافت که از گزند توطئه های استعمار انگلیس در امان بوده باشد.

 اختلاف ارضی عربستان با کویت و قطر - پاکستان و افغانستان یا عمان و امارات در همین راستا ارزیابی می شود. این درحالی است که حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ریشه در تاریخ چند هزارساله ایران دارد. دورانی که نظم و امنیت متاثر از امپراطوری ایران بر سراسر پهنه خلیج فارس و جزایر آن حکمفرما بود.

 درچنین شرایطی کشورهای عرب منطقه تحت تاثیر القائات بیگانگان همچنان می کوشند تا مساله مالکیت جزایرسه گانه ایران را مورد مناقشه نشان دهند و برخی از کشورهای فرا منطقه ای هم از روی ناآگاهی یا پیشبرد منافع خود در همکاری با کشورهای عربی منطقه بر ادعای آنان در مورد جزایر سه گانه صحه می گذارند که جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت آن را رد می کند.

با این حال همانگونه که سخنگوی جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) تصریح کردند: "جمهوری اسلامی همواره با دعوت از کشورهای منطقه برای پرهیز از شرایط تنش زا و افتادن در دام کشورهای بیگانه، بر تلاش جمعی جهت تقویت همکاری های منطقه ای و تحکیم پایه های صلح و امنیت بدون حضور بیکانگان تاکید دارد و خواستار حل سوء تفاهمات از راه های دیپلماتیک است."

نویسنده: علی محمدی

117

بیشتر بخوانید:

رئیسی: جزایر 3 گانه جزء جدایی ناپذیر ایران است

کنعانی: جزایر سه گانه بخش لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است