رئیس سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: برای ساخت ماهواره های مخابراتی با کشورهای متعدد سازنده مذاکراتی انجام شده است.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، «محسن بهرامی» شامگاه شنبه در بخش خبری 21 شبکه یک سیما گفت: ایران دو نقطه مداری در فضا دارد که  مشخصات آن ثبت شده و 17 نقطه دیگر نیز در حال ثبت شدن است.

رئیس سازمان فضایی، درباره ماهواره مخابراتی ناهید افزود، ماهواره های ناهید از نوع مخابراتی هستند و ماهواره ناهید 2 که قرارداد ساخت آن امضا شد صد کیلوگرم وزن دارد و 500 کیلومتر ارتفاع می گیرد.

بهرامی گفت، ماهواره ناهید یک که قرار است سال آینده به فضا پرتاب شود، 50 کیلوگرم وزن و 250 کیلومتر میزان ارتفاع گیری آن است.

وی افزود، ساخت ماهواره ناهید 2 دو سال زمان می برد اما از نظر وزن، ارتفاع و طول عمر دو برابر ناهید یک است.

رئیس سازمان فضایی همچنین درباره ماهواره غیر مخابراتی مصباح تصریح کرد، در این باره مذاکراتی با ایتالیا انجام شده است اما ساخت این ماهواره به زمان بیشتری نیاز دارد.

محسن بهرامی در پایان خاطر نشان کرد، ورود ایران به عرصه فضایی حدود 10 سال به طول خواهد انجامید و این در حالی است که حجم پول این بخش نیز محدود است.

واعظی: بازگشت ماهواره مصباح، منوط به نظر سازمان فضایی است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ماهواره مصباح که به دلیل تحریم ها در ایتالیا مانده است، گفت، اکنون ماهواره هایی پیشرفته تر از مصباح داریم و بازگشت این ماهواره به کشور منوط به نظر متخصصان  سازمان فضایی است.

«محمود واعظی» روز شنبه در حاشیه امضای قرارداد ماهواره مخابراتی ناهید22 بین سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی افزود، ماهواره مصباح در دولت پیش به ایتالیا منتقل و آنجا با مشکل ناشی از تحریم روبرو شد و همانجا باقی ماند. 

واعظی تاکید کرد، اکنون اگر نظر متخصصان سازمان فضایی این باشد که با بازگشت این ماهواره می توان روی آن تحقیق بیشتری شود که کشور را یک گام به پیش ببرد، در این باره اقدام می شود.

عضو کابینه دولت یازدهم اعلام کرد، قرارداد خرید ماهواره سنجشی وارد مرحله نهایی شده است و در هفته های آتی گشایش اعتباری (ال.سی) انجام می شود.

به گفته وی، اکنون برای خرید ماهواره مخابراتی نیز مذاکره با فرانسه و سایر کشورها ادامه دارد.

واعظی گفت، درباره ساخت ماهواره مخابراتی نیز کارها آغاز شده است و پس از پرتاب ماهواره مخابراتی ناهید 11 در سال آینده ارزیابی بهتری در این زمینه خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود، بودجه اختصاص یافته امسال برای توسعه بومی سازی و خرید ماهواره سنجشی هزینه شده است.

واعظی همچنین از تعیین بودجه ای نزدیک به پنج هزار میلیارد ریال برای توسعه این بخش و همچنین حفظ نقاط مداری در سال آینده خبر داد که در انتظار تایید مجلس شورای اسلامی است.

قرارداد طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی «ناهید 22» صبح روز(شنبه) بین سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران در محل این پژوهشگاه امضا شد.

 

بیشتر بخوانید:

قرار گرفتن ماهواره ايرانی در منطقه آسیا و اقیانوسیه

116/110