رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد گفت، ممنوعیت فروش هواپیما به ایران نشانه دیگری از بدعهدی‌های آمریکا و نقض برجام است.

به گزارش ایران پرس، «علی‌اکبر ولایتی» رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد در حاشیه گردهمایی مدیران و اساتید گروه معارف دانشگاه آزاد در جمع خبرنگاران گفت، ممنوعیت فروش هواپیما به ایران نشانه دیگری است که نباید به آمریکا و متحدانش دل ببندیم، جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهداف خود نیازی به آمریکایی‌ها ندارد و در طول سالهایی که از انقلاب اسلامی می‌گذرد نیز هیچ‌گاه غربی‌ها به مردم ایران روی خوش نشان ندادند، بنابراین این کارشان غیرمنتظره نبود. 

رئیس هیات نظارت بر برجام  با بیان اینکه ایران به هواپیمای آمریکایی نیاز ندارد، گفت، هم در حوزه بین‌الملل و هم در حوزه داخلی می‌توانیم نیازهای ایران را بدون احتیاج به آمریکا تأمین کنیم، بنابراین هیچ نگرانی نداریم که آنها از اهرم فشار استفاده کنند، بنابراین اینها برای ما فشار نیست و فقط توهم آمریکایی‌هاست که به هیچ کجا هم نمی‌رسند. 

ولایتی ادامه داد، این کار آمریکایی‌ها نقض برجام است و هر روز یک کار جدید در ارتباط با جمهوری اسلامی از سوی رئیس‌جمهور تازه به دوران رسیده آمریکا یا مجلس آنها انجام می‌شود که این مسائل نشان می‌دهد ما نباید به آمریکا دل ببندیم و نیازی هم به آنها نداریم. 

ولایتی در رابطه با مسائل میانمار نیز گفت، فردی که به ناحق جایزه صلح نوبل دریافت کرد و آمریکایی‌ها می‌خواستند این فرد به حکومت برسد تا اهداف آنها را پیاده کند، امروز در میانمار این مسائل را ایجاد می‌کنند، ولی جوامع مسلمان ساکت نمی‌نشینند و به هر طریقی از طریق مجامع بین‌المللی جلوی این حکومت دیکتاتور را می‌گیرند. 

وی افزود، پشت صحنه این حکومت آمریکاست و این حکومت دست‌پرورده آمریکاست. 

مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه با متمم پیشنهادی یک قانونگذار جمهوری‌خواه برای منع فروش هواپیمای غیرنظامی به ایران موافقت کرد.

پایگاه هیل، نشریه کنگره آمریکا نوشته، تصویب این متمم علی‌رغم هشدارهای برخی از دیگر نمایندگان درباره مغایر بودن این اقدام با توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 صورت گرفت.

 مطابق این گزارش، «پیتر روسکام»، نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی پیشنهاد اضافه شدن دو متمم پیشنهادی به طرح بودجه دفاعی سال 2018 آمریکا را مطرح کرد.

این متمم‌ها، به طور خاص، استفاده از منابع مالی برای مجاز کردن مبادلات مالی مربوط به فروش هواپیما را ممنوع می‌کند و اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا را از صدور مجوز جهت فروش هواپیما به ایران منع می‌کند.

این نماینده آمریکایی در سخنرانی خود در صحن علنی مجلس با متهم کردن ایران به استفاده ازهواپیماهای مسافربری جهت انتقال منابع مالی و تسلیحاتی گفت که واشنگتن نباید به ایران هواپیما بفروشد.

پایگاه هیل نوشته هر دو متمم پیشنهادی روسکام با رأی‌گیری شفاهی به تصویب رسیدند.

هیل نوشته سال گذشته هم متمم‌های مشابهی که روسکا آن را پیشنهاد داده بود به تصویب رسید؛ اما تبدیل به قانون نشد.

علاوه بر این، مجلس نمایندگان آمریکا طرح قانونی جداگانه‌ای را با همین موضوع ب تصویب رساند، اما این طرح هرگز در سنا رأی‌گیری نشد.

علی اکبر ولایتی همچنین در سخنان خود دولت میانمار را دست نشانده غرب دانست و گفت، کشورهای اسلامی مقابل جنایات ارتش و بوداییان میانمار ضد مسلمانان روهینگیایی خواهند ایستاد.

«علی اکبر ولایتی»  آمریکا را شریک جنایات دولت میانمار برشمرد و تصریح کرد، کشورهای اسلامی از طریق مجامع بین‌المللی جلوی این حکومت دیکتاتور را خواهند گرفت.

«حسن قاضی‌زاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نیز روز پنجشنبه، ضمن محکومیت کشتار بی‌رحمانه مسلمانان بی‌دفاع و مظلوم میانمار، گفت، با توجه به نسل‌کشی قرن در میانمار، با سازمان‌های بین‌المللی به ویژه سازمان جهانی  بهداشت مکاتباتی برای اعزام کادر درمانی و تجهیزات پزشکی از ایران به میانمار انجام شده است.

از روز جمعه 25 اوت تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند.

صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. یک میلیون مسلمان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

133/112

بیشتر بخوانید:

ادامه اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران و روسیه/ سنا تحریم‌های روسیه را به بسته تحریم‌های ایران اضافه کرد

ایران: تحریم‌های جدید آمریکا «سخیف و بی‌ارزش» است/ متقابلاً تحریم می‌کنیم

فروش بویینگ به ایران، عبور از تحریم های ضد بشری امریکا علیه ایران/ تحلیل

 

آمادگی ایران برای ارسال تجهیزات پزشکی برای مسلمانان میانمار

تلاش ایران برای اقدام حقوقی مناسب با هدف توقف کشتار مسلمانان میانمار