ایران پرس- بحرین امروز یکشنبه میزبان کنفرانسی با محوریت حفظ امنیت دریایی است.

منابع خبری اعلام کردند رژیم صهیونیستی نیز در نشست امنیت دریایی تحت رهبری آمریکا در بحرین شرکت می کند.

این نشست که عربستان سعودی، امارات عربی متحده، کویت و عمان هم در آن حضور خواهند داشت؛ در ظاهر با  هدف بررسی مسائل امنیتی برگزار می شود.

امنیت دریایی موضوعی است که نه فقط برای کشورهای منطقه بلکه برای همه کشورهایی که بدنبال امنیت دریایی و کشتیرانی در منطقه خلیج فارس هستند اهمیت قابل  توجهی  دارد؛ اما پس زمینه‌های نشست بحرین در واقع ادامه جریان ایران هراسی است که با سناریو سازی  سعی دارد ایران را بعنوان تهدید در منطقه معرفی کند.

این کنفرانس زیر مجموعه  کنفرانسی است  که  تحت رهبری آمریکا در ماه فوریه گذشته در ورشو برگزار شد. بسیاری از چهره‌های مطرح آمریکایی و غربی کنفرانس ورشو را «شکست‌خورده»، «شرم‌آور» و «سیرک» ارزیابی کردند. با این حال اکنون بحرین در صدد است با فضا سازی ها تازه ادامه دهنده این جریان ضد ایرانی باشد.

همزمانی این کنفرانس با اظهارات گستاخانه وزیر خارجه بحرین ارتباط این جریان های مهندسی شده از سوی آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای عربی منطقه را نشان می دهد.

"خالد بن احمد آل خلیفه" وزیر خارجه بحرین در آستانه برگزاری این کنفرانس در اظهاراتی بی سند و مدرک با متهم کردن ایران به دخالت در امور داخلی کشورش، مدعی انتقال سلاح و مواد منفجره از ایران به بحرین شد.

"عبدالله بن راشد آل خلیفه "سفیر بحرین هم در واشنگتن در مقاله ای در نشریه واشنگتن تایمز نوشت؛ این نشست در منامه پایتخت کشورش با دو روز نخست مانور دریایی بین المللی فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی آمریکا همزمان خواهد شد.

وی تاکید کرد، هدف این نشست "حمایت از آزادی دریانوردی و جریان آزاد تجارت دریایی و همچنین شناسایی تهدیدهای ناشی از ستیزه جویی فزاینده ایران" است.

منطقه خلیج فارس در ماه های اخیر کانون مناقشه و تنش بوده که البته علت و عوامل آن نیز مشخص است.

تروریسم دریایی و تهدید علیه امنیت کشتیرانی و ممانعت از انتقال آزاد نفت از موضوعاتی هستند که محصول مداخلات بیگانگان در منطقه و ایجاد پایگاه های دائمی و حضور نظامی آمریکا  در منطقه است.

"علی رحیم پور" کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی در تحلیل سیاست منطقه ای آمریکا می گوید: "ایالات متحده با فشار حداکثری بر ایران و تبلیغ پدیده ایران هراسی دو هدف عمده را در منطقه دنبال می کند.

آمریکا  با این سیاست، هم نفت ارزان را از کشورهای حوزه خلیج فارس خریداری می کند و هم تسلیحات نظامی تولید شده در انبارهای خود را به کشورهای منطقه می فروشد. تنش ایجاد شده در منطقه، منافع کشورهای غربی را تامین می کند."

بدیهی است  سیاست آمریکا اقتضا می کند که با ایجاد تنش در منطقه، شرایط حضور خود را توجیه و به دنبال اجرای مقاصد و نقشه های مورد نظر خود باشد.

"عبدالباری عطوان"  نویسنده و تحلیلگر مسایل سیاسی از این روند بعنوان دام جدیدی برای کشورهای حوزه خلیج فارس نام  می برد که تحت عنوان مقابله با خطر ایران نهاده شده است. 

امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران اخیرا در اظهاراتی در جشنوار "مالک اشتر" با اشاره  به تلاش آمریکا برای ایجاد ائتلاف در خلیج فارس تصریح کرد، "این به اصطلاح ائتلافی هم که آمریکا دنبال می کند اگر چه پا گرفتن آن خیلی بعید است اما یک طرح شیطانی جدید است که قطعا ناامنی را به دنبال خود خواهد آورد و به ضرر کشورهای منطقه و کشورهایی است که به نفت این منطقه وابسته هستند."

حضور آمریکا در منطقه و همسویی برخی شیوخ عرب منطقه با تنش سازی های غرب دستاوردی جز بی‌ثباتی در منطقه نداشته است. اصرار بر ائتلاف سازی های دریایی آمریکا در منطقه نیز سناریویی با همین هدف است.

نویسنده: جمشید امین زاده

117/118

بیشتر بخوانید:

وزیر خارجه رژیم آل خلیفه یاوه گویی های مقامات سعودی را تکرار کرد

رژیم آل خلیفه از آمریکا سامانه موشکی "پاتریوت" خرید

امیرعبداللهیان: آل‌خلیفه برای نجات خود بر کِشتی شکسته اسرائیل سوار شده است