ایران پرس - در حالی که رایزنی احزاب سیاسی لبنان برای انتخاب نخست وزیر جدید روند مثبتی داشته و احتمال معرفی نخست وزیر در روزهای آینده زیاد است، اما اعتراض ها نیز همچنان در مناطق مختلف ادامه دارد.

منابع خبری به نقل از «جبران باسیل»، وزیر خارجه دولت مستعفی لبنان اعلام کردند که رایزنی احزاب برای معرفی نخست وزیر جدید این کشور که باید از میان اهل سنت باشد، به «محمد الصَفَدی» رسیده است.

الصَفَدی 75 ساله در دولت های فواد سنیوره، سعد الحریری و نجیب میقاتی به عنوان وزیر مشغول به فعالیت بوده است.

وی در دولت سنیوره به عنوان وزیر امور عمومی و حمل و نقل و همچنین وزیر امور اقتصاد و تجارت، در دولت سعد الحریری به عنوان وزیر اقتصاد و در دولت نجیب میقاتی نیز وزیر دارایی بوده است.

در همین حال، الصَفَدی عضو پارلمان لبنان نیز بود و در انتخابات سال های 2000، 2005 و 2009 راهی پارلمان شد.

معرفی احتمالی الصَفَدی به عنوان نخست وزیر جدید لبنان بیانگر این است که تاکتیک سعد الحریری برای بازگشت به نخست وزیری با کسب امتیازهای ویژه سیاسی جواب نداده است.

تلاش احزاب بزرگ لبنان برای وارد نشدن این کشور به خلاء سیاسی

در همین حال، معرفی احتمالی الصَفَدی گویای این است که جریان ها و احزاب بزرگ لبنان شرایط حساس کنونی این کشور را درک کرده و درصدد هستند مانع ورود لبنان به دوره خلاء سیاسی شوند.

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان پس از اینکه سعد الحریری روز 30 اکتبر از نخست وزیری این کشور استعفا داد، تلاش زیادی انجام داد تا از طریق رایزنی با احزاب لبنانی مانع طولانی شدن دوره موسوم به «تصریف الامور» در این کشور شود.

در این دوره، نخست وزیری که استعفا داد تا معرفی نخست وزیر جدید به کار خود ادامه می دهد، اما فقط حق اداره امور را دارد.

در حالی که گمانه زنی ها درباره معرفی نخست وزیر جدید افزایش یافته، اما تظاهرات مردمی در مناطق مختلف لبنان در روزهای اخیر بار دیگر افزایش داشته، به نحوی که یکی از معترضان نیز کشته شده است.

نقش شبکه های مجازی در تحریک معترضان

در آغاز دور جدید تظاهرات مردمی لبنان شبکه های مجازی معاند نقش اصلی را ایفا کردند زیرا این شبکه ها با تحریف سخنان میشل عون، سعی کردند معترضان را علیه عون سازماندهی کنند.

میشل عون هفته گذشته اعلام کرد که خواستار گفتگو با معترضان است، اما رهبر معترضان مشخص نیست؛ این اظهارنظر عون مطابق با واقعیت های تظاهرات در لبنان بود.

«سعدالله زارعی» کارشناس مسال غرب آسیا معتقد است که یکی از شاخصه های تظاهرات در لبنان و عراق این است که این تظاهرات فاقد رهبر مشخصی است. مخالفان عمدتاً تحت حمایت بازیگران خارجی با تحریف اظهارات میشل عون، معترضان لبنانی را به برگزاری مجدد تظاهرات با محوریت ضدیت با رئیس جمهوری این کشور سوق دادند.

موضوع دیگر این است که انتشار خبرهایی در خصوص توافق احزاب لبنانی با محمد الصَفَدی برای تصدی پست نخست وزیری نیز با اعتراض معترضان مواجه شد چرا که معترضان عنوان می کنند الصَفَدی در دو دهه اخیر یا به عنوان نماینده پارلمان و یا به عنوان وزیر در قدرت حضور داشته است و چهره ای تکراری محسوب می شود.

بنابراین بخشی از معترضان با انتخاب احتمالی الصَفَدی به عنوان نخست وزیر جدید مخالف هستند و به اعتراض ها در قالب بستن خیابان ها و مسیرها و اعتصاب ادامه می دهند.  

نویسنده: سید رضی عمادی

115/118

بیشتر بخوانید:

حزب الله: با دخالت آمریکا در امور داخلی لبنان مخالفیم

جبران باسیل: "محمد الصفدی" نخست‌وزیری لبنان را پذیرفت