ایران پرس– کشورهای مختلف منطقه غرب آسیا روز گذشته (11بهمن) شاهد برگزاری تظاهرات ضد آمریکایی گسترده‌ای بودند.

تظاهرات ضد آمریکایی روز گذشته در عراق، بحرین، اردن، یمن و فلسطین برگزار شد. در شمار دیگری از کشورهای عربی نیز اگرچه تظاهرات برگزار نشد، اما مقامات و شخصیت‌های مختلف این کشورها ضمن مخالفت با طرح معامله قرن، سیاست آمریکا را در قبال غرب آسیا عامل شدت گرفتن و خشونت در این منطقه عنوان کردند.

اگرچه تمایلات ضد آمریکایی در میان ملت‌های منطقه غرب آسیا و همچنین برخی کشورهای منطقه و همه گروه‌های مقاومت در یک دهه اخیر آشکار شد، اما در ژانویه 2020 این تمایلات به شدت روند تصاعدی داشته است.

دو عامل در این موضوع نقش دارد: ترور سرداران مقاومت و نقض حاکمیت عراق و همچنین رونمایی از طرح نژادپرستانه معامله قرن.

آمریکا بامداد سوم ژانویه سردار سپهبد قاسم سلیمانی‌، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌، ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی و 8 نفر دیگر از همرزمان شان را در بغداد ترور کرد و به شهادت رساند.

این جنایت بزرگ سبب شکل گیری مطالبه عمومی مردم عراق برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق شد. مردم عراق روز 24 ژانویه تظاهرات میلیونی را برگزار و بر لزوم تحقق مطالبه‌شان برای اخراج نظامیان آمریکایی تاکید کردند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز 28 ژانویه با حضور نخست وزیر رژیم صهیونیستی از طرح نژادپرستانه معامله قرن رونمایی کرد.

این اقدام غیرقانونی سبب شکل گیری دور جدید تظاهرات ضد آمریکایی در کشورهای مختلف منطقه غرب آسیا شد.

این سیاست‌های آمریکا و واکنش‌های مردمی به آن بیش از همه گویای عدم شناخت دونالد ترامپ از منطقه غرب آسیا است. برداشت ترامپ این است که در این منطقه، ملت‌ها نیز مانند اغلب حکام سرسپرده عربی می اندیشند.

برداشت رئیس جمهوری آمریکا این است که غرب آسیا مانند سوپر مارکتی است که با پول و امتیاز می توان آنرا خرید، اما تظاهرات روزهای گذشته و به خصوص دیروز در کشورهای منطقه و شعارها و پلاکاردهای ضد آمریکایی نشان داد که ملت‌های منطقه دغدغه قدرت ندارند که امنیت شان وابسته به آمریکا باشد.

ملت‌ها بر خلاف حکام برخی کشورهای منطقه خواستار حفظ کرامت و عزت شان هستند.

نکته مهم این است که حتی افراد لیبرالی نظیر محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز مخالفت خود را با طرح نژادپرستانه معامله قرن اعلام کردند. البرادعی حتی در توئیتی خطاب به فلسطینی‌ها نوشت: "‌دعوت ترامپ از فلسطینی‌ها برای مذاکره درباره معامله قرن تنها یک تله است برای پذیرش چارچوبی مغایر با همه قطعنامه‌های بین المللی که از سال 1967 میلادی به ویژه برای سرزمین‌های اشغالی، قدس و موضوع آوارگان به تصویب رسیده است." 

این اظهارنظر البرادعی ثابت می کند که حتی لیبرال‌ها نیز با سیاست‌های نژادپرستانه و قلدرمآبانه دولت ترامپ در منطقه غرب آسیا مخالف هستند.

نکته پایانی اینکه ؛ ترور سرداران مقاومت از سوی دولت تروریستی آمریکا و طرح نژادپرستانه معامله قرن نشان داد که اولا آمریکا هم ایجاد کننده گروه‌های تروریستی در عرب آسیا است و همه فرماندهان واقعی مبارزه با تروریسم را ترور می کند چرا که تروریسم و گروه‌های تروریستی را از ابزارهای سیاست خارجی می داند و دوما" آمریکا در این منطقه دغدغه صلح ندارد بلکه دغدغه تامین رضایت و منافع رژیم صهیونیستی را دارد.

این موضوعی است که ملت‌ها درک کرده و انزجارشان روز به روز از آمریکا و سیاست‌های آن در منطقه افزایش می یابد.

نویسنده: سید رضی عمادی

141/118

بیشتر بخوانید:

انتقاد البرادعی از فشار امریکا بر فلسطینی ها برای پذیرش "معامله قرن"

تظاهرات گسترده یمنی ها در محکومیت طرح آمریکایی "معامله قرن"

تظاهرات مردم سوریه در محکومیت طرح آمریکایی "معامله قرن"

مخالفت مردم الجزایر با طرح معامله قرن