ایران پرس - امارات متحده عربی درصدد دست اندازی بر ثروت های یمن از جمله مراکز نفت این کشور است.

جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن از 26 مارس 2015 آغاز شد. کمتر از دو هفته به پایان پنجمین سال جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن و ورود این جنگ به سال ششم باقی مانده است. اگرچه این ائتلاف در ابتدا با 9 عضو تشکیل شد، اما عربستان سعودی و امارات تنها اعضای فعال این ائتلاف به خصوص از سال سوم جنگ تاکنون هستند.

عربستان سعودی مدعی شده بود هدف از آغاز این جنگ، بازگرداندن مشروعیت یا به عبارتی "عبد ربه منصورهادی" به قدرت در یمن است.

با این حال، با گذر زمان مشخص شد اهدافی غیرسیاسی مهمی نیز در دستور کار ریاض و امارات در این جنگ قرار دارد. تارنمای مرکز پژوهش ‌های "الجزیره" قطر چندی پیش در گزارشی نوشت: "از برجسته ‌ترین اهداف راهبردی که امارات در یمن دنبال می ‌کند، تقویت نفوذ ژئوپلیتیک در مناطقی فراتر از دریای عرب از جمله خلیج عدن و مناطق غربی اقیانوس هند است.

این کشور می‌ خواهد جایگاه نظامی و اقتصادی خود را در منطقه تقویت کند."منابع نفتی یمن از جمله حوزه هایی است که امارات درصدد کنترل بر آن است. اطلاعات رسمی یمن حاکی از این است که این کشور حدود 12میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفتی دارد.

بر اساس گزارش های رسمی، مجموع چاههای نفت یمن حدود 105چاه است که 81 مورد آن در مناطق باز و اکثرا در دریا برای بهره برداری قرار دارد. براساس آمار رسمی، در استان های شبوه و حضرموت 35 بخش نفتی فعال است که همین امر انگیزه ای برای امارات شده است تا حضورش را در این دو استان تقویت کند. امارات با تشکیل شورای انتقالی جنوب سعی دارد از طریق این شورا کنترل استان های نفت خیز یمنی را به این شورا واگذار کند.

به گفته «شعیب سالم» کارشناس مسائل نفت و انرژی، امارات در حال انجام چند اقدام برای اجرای پروژه های خاص خود از طریق به اصطلاح شورای انتقالی جنوب یمن است که بر اکثر استان های جنوبی و مراکز نفتی با پشتیبانی گردان های مزدوران نظامی سودانی مسلط شده است. در همین حال، امارات تلاش کرد به گذرگاههای راهبردی یمن سلطه پیدا کند.

نکته مهم این است که امارات در شرایطی تلاش می کند منابع نفتی و همچنین منابع طلای یمن را تصاحب کند که این کشور در اثر جنگی که ائتلاف سعودی به آن تحمیل کرد، با بزرگترین بحران انسانی جهان در دهه های اخیر مواجه است.

سازمان ملل متحد ضمن اشاره به فروپاشی اقتصادی یمن، تاکید کرد که این کشور از سال 2015 میلادی حدود 89 میلیارد دلار زیان دیده است. 70 درصد بودجه یمن و 63 درصد درآمدهای صادراتی آن از منابع نفتی این کشور تامین می شود.

این تحرکات امارات نشان می دهد که اگرچه بازگرداندن منصور هادی به قدرت به عنوان هدف جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن اعلام شد، اما در کنار این موضوع، اهدافی نظیر غارت منابع اقتصادی یمن نیز به عنوان یکی از اهداف اصلی این جنگ پیگیری شد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

139/118

بیشتر بخوانید:

رایزنی فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن با رهبر جنبش انصارالله

تجمع مادران ربوده شدگان یمنی مقابل مقر ائتلاف سعودی در عدن

 آمریکا؛ مسئول کشتار مردم یمن و محاصره آنها

انصارالله یمن: دولت مستعفی منصور هادی تبادل اسیر را متوقف کرد